ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Marlboro Made In USA




To πρωτο τσιγαρο σε πωλησεις φυσικα και στην Αμερικη,με μεριδιο αγορας ανω του 40% ,γεγονος που δινει 50% για την Philip Morris συνολικα. 
Το Μarlboro στην Αμερικη θεωρηται βαρυ τσιγαρο και οχι αδικα. Πολυ δυνατοτερο απο τα Camel,Winston,Pall Mall,American Spirit που ειναι μπροστα του,ειδικα τα δυο πρωτα,απαλα τσιγαρα. Η μυρωδια του μου θυμισε αρκετα τα αφιλτρα Gauloises, πικαντικη γευση με πολλα ανατολικα και γευση καθαρη. Θεωρω πως αδικα εχει κυριαρχησει η αποψη πως το αμερικανικο Μarlboro ειναι χημικο τσιγαρο, αφου ως καπνιστης δεν ενιωσα κατι τετοιο. Ειναι πάντως βαρυ με την κακη ενοια,αφου αντι για μια εντονη πλουσια γευση οπως π.χ στο Camel ή στοNatural American spirit,υπαρχει η αισθηση μιας σκληρης γευσης.Επισης να τονισω πως ως προιον δεν εχει ομοιομορφια σε όλη την χωρα,μια και αγορασμενο απο την Ατλαντα ζοριστηκα πολυ να καπνισω το πακετο,ενω αγορασμενο απο το Νιου Τζερσευ ηταν πολυ διαφορετικο προς το καλυτερο. Μου εκανε εντυπωση πάντως ο χοντροκομμενος καπνος και τα μισοτυπωμενα γραμματα.
Ο καλυτερος τροπος για να φανταστειτε την γευση του,ειναι να φερεται στο μυαλο σας ενα πολυ πιο βαρυ Camel Natural Flavor. 

Σε σχεση με το Ελληνικο ειναι πιο κοντο, παρολα αυτα υπαρχει μια συγγενεια στην γευση.Το Ελληνικο ειναι πιο προσεγμενο,αλλα δεν παυει να ειναι "αερας" ως τσιγαρο.Για εμενα παντως δεν ειναι ξεκαθαρο πιο απο τα δυο προτιμω.
Το Αμερικανικο Μarlboro Lights δεν εχει καμια σχεση με το εγχωριο. Ηταν σιγουρα η ευχαριστη εκπληξη. Ασπρο φιλτρο,πιο βαρυ απο το δικο μας το κοκκινο Μarlboro,χωρις το σπαστικο διπλο χαρτακι.Γευση πλουσια και καπνα αριστα ισορροπημενα,μου αφησε την αναμνηση ενος εξαιρετικου τσιγαρου.Θεωρηται το τσιγαρο του τυπικου Λευκου καπνιστη. Απο ότι μου ειπαν,η Philip Morris δινει πολυ μεγαλυτερη εμφαση στο Marlboro Lights,αφου εχει υπερδιπλασιες πωλησεις απο το κοκκινο. Στα αρνητικα πως καιγοταν απιστευτα γρηγορα και δεν ειχε την φυσικη γευση του κοκκινου.

Βαθμολογια

Marlboro Red: 5,5 στα 10
Marlboro Lights: 8 στα 10

36 σχόλια:

  1. ΠΑΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΣΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ KOKKINO MARLΒΟRO.IΣΩΣ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ,ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΜΕΣΤΗ ΓΕΥΣΗ,ΠΛΟΥΣΙΑ,ΥΠΕΡΟΧΗ,ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ CAMEL.TO EΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΚΚΙΝΟ MARLBORO ΠΑΛΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τα Gitanes θα κανω παρουσιαση χωρις βαθμολογια.
    Το Ελληνικο κοκκινο Marlboro δεν υστερει σε ποιοτητα,υστερει σε βαρος. Ακομα ομως και παλαιοτερα,που θυμαμαι το Μarlboro σε πιο υψηλες αναλογιες(1,0 και 14),ποτε το τσιγαρο αυτο στην Ελλαδα δεν ειχε το ονομα του δυνατου τσιγαρου,αφου μπροστα στα υπολοιπα τσιγαρα της περιοδου ηταν ενα ηπιο τσιγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 16 ΚΑΠΝΙΣΑ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 10 ΚΟΥΤΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ MARLBORO RED , EIΧΑ ΔΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ , ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ , ΟΥΤΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ GAULOISE ΑΦΙΛΤΡΑ , ΑΠΛΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟΠΙΟΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΛΑΦΡΑ ΒΑΡΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΠΙΟ , ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΦΗΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΓΕΥΣΗ , ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΧΩΡΙΟ ΣΗΜΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΠΑΝΤΩΣ ΟΝΤΩΣ ΤΟ LIGHTS TΡΑΒΑΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.
    ΤΩΡΑ , ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΑ GITANES ΑΦΙΛΤΡΑ , MΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΣΑΝ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΡΑΚΑ , ΤΑ ΚΑΠΝΙΖΑ ΓΥΡΩ ΣΤΟΝ 1 1/2 ΧΡΟΝΟ. ΓΕΥΣΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ,(ΣΑΝ ΝΑ ΡΟΥΦΑΣ ΚΑΡΦΙΤΣΕΣ) ΑΝ ΤΡΑΒΗΞΕΙΣ ΓΕΡΗ ΤΖΟΥΡΑ ΘΑ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ , ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΛΙΓΟ ΤΑ ΓΚΟΛΟΥΑΖ ,ΤΑ ΚΑΠΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΤΣΙΓΑΡΑ "ΚΑΡΙΕΡΑΣ" ΜΑΛΛΟΝ ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΑΓΚΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΑΛΟΟΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΣΤΡΥΦΤΟ Ο ΚΑΠΝΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΣΥΝΝΕΦΑΚΙΑ ΜΕ ΝΕΚΡΟΚΕΦΑΛΕΣ Κ ΟΙ ΜΥΓΕΣ ΟΛΕΣ DEAD .KΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΣΑ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ , ΑΓΡΙΕΜΕΝΟ ΝΙΑΤΟ .:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακράν το καλύτερο τσιγάρο στις ΗΠΑ είναι το ΚΕΝΤ (το ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ όμως!) και δη το Light, το οποίο είναι... βαρύτερο από το κανονικό Marlrboro. To Ultra Light της ΚΕΝΤ είναι κάτι σαν τα Lights άλλων ετικεττών, ενώ το Regular της ΚΕΝΤ είναι δυναμίτης. Το ξεχωρίζω ως ένα από τα καλύτερα τσιγάρα που κυκλοφορούν (πιθανώς το καλύτερο) μαζί με το Αγγλικό JPS (το ΑΓΓΛΙΚΟ όμως!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για το Κεντ το αμερικανικο εχω γραψει,δες το αφιερωμα στα ΚΕΝΤ .Εχω καπνισει μονο το Golden Lights με την καλυτερη των αναμνησεων,απο Αμερικη συμπαθησα ιδιαιτερα τα CAMEL TURKISH ROYAL και AMERICAN SPIRIT PERIQUE,σιγουρα ομως υπαρχουν και καλυτερα τσιγαρα.
    Το Αγγλικο JPS δεν το εχω δοκιμασει, η Αγγλια ομως εχει παρα πολλα πολυτελη σηματα που αξιζουν προσοχης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Marlboro στην Αμερική καίγεται απίστευτα αργά σε σχέση με το εγχώριο ενώ έχει και πολύ πιο έντονη γεύση. Η τιμή του όμως....$13!!!Σε σχέση με την Ευρώπη πάντως στις μεγάλες πόλεις, αναγκαστικά λόγω απαγορεύσεων είδα ελάχιστους να καπνίζουν έστω και στο διάλειμμα στο πεζοδρόμιο...ίσως και λόγω κρύου γιατί είχε -8....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eξαρταται την πολιτεια.Στον νοτο το αγοραζεις απο 4 εως 6 δολαρια. Σου αρεσε το αμερικανικο το Μερλμπορο?Δοκιμασες τιποτα αλλο που να αξιζει τον κοπο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χθες έφτασε στα χέρια μου το Marlboro από τα Duty Free της Αμερικής και συγκεκριμένα της Νέας Υόρκης.

    Πρόκειται για ένα κόκκινο Marlboro 100s ακριβώς σαν το MEDIUM που ερχόταν στην Ελλάδα...όσοι το θυμόσαστε.

    Δεν έχει νεκροτάμπελο / κηδειόσημο αλλά γράφει πάνω στην ταινία που ξετυλίγεις το πακέτο το εξής: nothing about this cigarette packaging or color should be interpreted to mean safer!!!

    Το μήνυμα περνάει μεν, αλλά δεν σου ζαλίζει τον έρωτα πάνω στο πακέτο!!!!

    Ξεκινάμε λοιπόν από την εξωτερική εμφάνιση. Επιτέλους κρατάω στα χέρια μου ένα πακέτο όπως παλιά. Χωρίς τεράστια κηδειόσημα! ΚΑΘΑΡΟ!!!

    Κόκκινο Marlboro 100s που γράφει RED LABEL και Rich smooth original flavor! Είναι το μόνο πακέτο Marlboro που δεν γράφει στο κεντρικό έμβλημα το κλασικό Λατινικό Veni Vidi Vici!! Απλώς γράφει PM USA και όχι PM INC. Δείτε το εδώ σε κανονικό μέγεθος: http://www.sigamer.ru/product/-marlboro-red-label-usa/

    Στο εσωτερικό έχουμε το κλασικό τεράστιο φίλτρο των Marlboro 100s και ένα τσιγάρο το οποίο ίσα ίσα που έχει ένα πολύ διακριτικό αρωματάκι! Αν είσαι ελαφρώς συναχωμένος δεν θα το καταλάβεις!

    Ανάβω τσιγάρο. Καλό τράβηγμα και πραγματικά πολύ απαλή γεύση αλλά θα την προτιμούσα πιο έντονη. Προφανώς δεν είναι το Full Flavor Marlboro αλλά όντως πρέπει να είναι MEDIUM. Απλώς δεν το γράφει.


    Θα έλεγα ότι είναι ένα τσιγάρο που μπορείς να το καπνίζεις για πάντα χωρίς να σου δημιουργεί προβλήματα στο λαιμό ή στη γλώσσα. Όμως θα πρέπει να συμβιβαστείς με το ότι η γεύση του δεν είναι τόσο πλούσια όσο περιγράφεται πάνω στο πακέτο!

    Σημασία έχει ότι είναι ένα ακόμα καλό (αυθεντικό Αμερικάνικο)Marlboro που το απολαμβάνεις σε κάθε περίπτωση!

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Nαι,το Medium μετονομαστηκε σε Red Label. Ισως καλυτερα που σου ηρθε αυτο,γιατι το κανονικο Μαρλβορο ειναι τόσο σκληρο που δυσκολα καπνιζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν έχεις άδικο. Παλιότερα που είχα καπνίσει το κανονικό Marlboro ήταν πολύ βαρύ και δυνατό! Το RED LABEL είναι πολύ απαλό πραγματικά. Όπως και τότε που ερχόταν στην Ελλάδα. Υποθέτω ότι δεν υπάρχει πλέον στην Ελληνική αγορά.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το medium είχα δοκιμάσει και γω προ 2ετίας από τα αφορολόγητα της Αμερικής. Λίγο πιο βαρύ απ το δικό μας κόκκινο, περίπου δηλαδή στα ίδια επίπεδα, πολύ γευστικό αλλά και αρκετά πιο ουδέτερο απ το δικό μας. Δεν μου φάνηκε τόσο απαλό να πως την αλήθεια. Το κάπνισα με ευκολία αλλά αν μου βάζατε να διαλέξω αναμέσα στο αμερικάνικο και το ελληνικό, θα επέλεγα το δεύτερο. Βέβαια, 2 πακέτα δοκίμασα οπότε δεν μπορώ να έχω τεκμηριωμένη άποψη. Και τέλος, πολύ πιθανόν τα αφορολόγητα να έχουν διαφορετική γεύση απ αυτά που κυκλοφορούν στην αμερικάνικη αγορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Bασιλη επειδή θέλω να αγοράσω τσιγάρα απο Αμερική και εξωτερικό αλλα ακόμα δεν το έχω επειχηρήσει έχω μερικές απορίες. Είδα τη σελίδα http://www.sigamer.ru/ έχει ακρετά καλη ποικιλία, αλλα είναι στα ρώσικα και δεν καταλαβαίνω. Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω μετάφραση?

    Μετά απο πόσο καιρό έρχονται τα τσιγάρα? και απο που τα παραλαμβάνεις?
    έρχονται στο σπίτι ή στο ταχυδρομίο?

    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κωνσταντίνε, για τη μετάφραση κάνε copy και ρίχτο στη μετάφραση του Google. Θα στα μεταφράσει μια χαρά.

    Τα συγκεκριμένα Marlboro μου τα έφερε φίλος από Νέα Υόρκη. Οι παραγγελίες που κάνεις μέσω ίντερνετ έρχονται στη διεύθυνση που θα τους δώσεις εσύ. Οπότε, δώσε διεύθυνση σπιτιού.

    Ευθύμη, μετά από 2 ημέρες που καπνίζω τα RED LABEL εξακολουθώ να τα βρίσκω απαλά αλλά αρκετά άγευστα. Ήθελα πολύ πιο έντονη γεύση από ένα τσιγάρο που τα ποσοστά του είναι σε επίπεδο Full Flavor Ελληνικού. Δεν είναι κακό αλλά ήθελε 2 συν πιο πάνω.

    Σε έναν μήνα περιμένω συγγενείς από Βρετανία. Αν έχετε να προτείνετε κάτι εξαιρετικό να παραγγείλω, ευχαρίστως σας ακούω!

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπωσδηποτε θα παρεις Sobranie Black Russian και Cocktail καθως και τα Ziganof Black. Πες τους φιλους μονο να ψαξουν φρεσκα πακετα.Ο καλυτερος τροπος να τα αγορασουν απο το Davidoff Shop στο Λονδινο διευθυνση 35 St. James's Street, St. James's
      London, SW1A 1HD

      Διαγραφή
    2. Sobranie? Από Αγγλία;

      Ε, τώρα, ΝΑΙ!

      (Επειδή έχω πολλάκις σχολιάσει αρνητικά και αποτρεπτικά για τα Sobranie από άλλες χώρες και από άλλους κατασκευαστές).

      Διαγραφή
    3. Απο Αγγλια καπνισα 3 φορες και τα δυο Sobranie,σε κοντινο διαστημα.Καθε φορα μου εβγαζαν και αλλο συναισθημα.Υποθετω πως το επιπεδο φρεσκαδα αλλαζε τοσο πολυ το τσιγαρο. Ειδικα μετα Cocktail την πρωτη φορα που τα καπνισα λεω το καλυτερο τσιγαρο που εχω καπνισει,ηθελα και αλλα δεκα λεπτα για να απολαυσω την επιγευση,την επομενη ομως φορα δεν ελεγε και κατι το εξαιρετικο. Lucky Strike η φαση,αν πετυχεις σε κατι καλο θα αποζημιωθεις.

      Διαγραφή
  14. Ευχαριστώ πολύ Πέτρο!!!! Μόλις τα παραλάβω στα τέλη του Νοέμβρη θα ενημερώσω αναλυτικά για το καθένα.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μιας που σχολιάζουμε ξένα σήματα, μου φέρανε από Βελιγράδι 2 πακέτα drina original filter το ολοκόκκινο πακέτο, όχι το άσπρο. Παραδοσιακό χαρμάνι, άριστης ποιοότητας. Μου θύμισε τον άσσο κασετίνα στα καλά του. Απαλό, όμορφα αρώματα, σωστή καύση. Έχει βέβαια το γνωστό μειόνεκτημα των ανατολικών τσιγάρων, δεν είναι βαρύ αν και οι αναλογίες του είναι καλές 10 - 0,7 - 10. Επίσης θα το προτιμούσα ασπρόφιλτρο και όχι αυτό το μονότονο καφέ χρώμα.

    Όσοι αγαπάτε τα παραδοσιακά χαρμάνια και βρεθείτε στην Σερβία δοκιμάστε το και πάρτε όσα πακέτα μπορείτε. Διαβάζω πως κυκλοφορεί και στις άλλες χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, αλλά δεν ξέρω αν είναι ίδιο χαρμάνι. Βέβαια, δύσκολο να πάρετε πολλά μιας που το κόστος είναι ιλιγγιώδες..1,20 ευρώ το πακέτο! Ανεξάρτητα απ την τιμή πάντως, είναι πολύ καλό τσιγάρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα CAMEL MADE IN USA που περίμενα έγιναν στην διαδρομή.. MARLBORO BLACK 100'S (όχι τα menthol ευτυχώς). Αυτά έχουν οι υπερ-ατλαντικές συνομιλίες! Δεν πειράζει καθόλου φυσικά, να ναι καλά ο άνθρωπος που μου τα στειλε. Σε λίγες μέρες θα γράψω τις εντυπώσεις μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στειλτο μου στο Psychonaut1@hotmail.com μαζι με φωτογραφιες αν γινεται,να το κάνουμε ξεχωριστο αφιερωμα.

      Διαγραφή
    2. Πέτρο, συγγνώμη που άργησα να απαντήσω, αλλά είχα ένα θέμα με τον υπολογιστή μου και έχασα τα πάντα από φωτογραφίες. Έκανα και την μ@λ@κια να μην κρατήσω κάποιο back up. Πάντως, το τσιγάρο δεν έλεγε πολλά. Κακαίσθητο πακέτο, τεράστιο φίλτρο με διπλό χαρτάκι και χαρμάνι μετρίου βάρος κάτι ανάμεσα σε light και medium, χωρίς καμία πολυπλοκότητα. Τυπικό amrican blend όχι καλύτερο απ τα δικά μας. Επίσης, ήταν προϊόν αεροδρομίου οπότε ίσως να το αδικώ

      Διαγραφή
  17. Kαπνισα ενα πακετο Αμερικανικα Merlboro Red Label(Medium). Μάπα τσιγαρο,μετριου βαρους,περισσοτερα ανατολικα στο χαρμανι απο το δικο μας,αλλα καπνα γενικα μετριας προς κακης ποιοτητας.Δεν μπορω να καταλαβω πως αυτο το τσιγαρο κυριαρχησε σε μια τοσο ανταγωνιστικη αγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα lights αξίζουν την προσπάθεια ενός πιο άπειρου καπνιστή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καπνιζω αυτη τη στιγμη αμερικανικο Marlboro red σκληρο οχι απο duty free,αγοραμενο απο Florida,προκειται για δυνατο και βαρυ τσιγαρο καμια σχεση με αυτο που κυκλοφορει στην Ελλαδα η γευση του ειναι γεματη και αρκετα πικαντικη εντονα αρωματα και χορταστικο καπνισμα ειναι βεβαια πιο κοντο κατι αναμεσα στο pocket και στο κανονικο και τελειωνει σχετικα γρηγορα αλλα οκ σε γενικες γραμμες μου αρεσει κριμα που εχω μονο ενα πακετο.Καπνισα επισης στην τρακα και ενα τσιγαρο Marlboro lights απο τον ανθρωπο που μου τα εφερε τα οποια ειχε αγορασει για τον εαυτο του πολυ καλο και αυτο επισης καμια σχεση με το δικο μας και της Ευρωπης πιο βαρυ με ασπρο φιλτρο φοβερο μου αρεσε περισοτερο απο το κοκκινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γω φίλε αυτό καπνίζω. Αγορασμένο από Ιντιάνα. Το μέγεθος του τσιγάρου είναι κανονικό, ναι μεν είναι πιο κοντό αλλά έχει και μικρότερο φίλτρο. Δεν μου φάνηκε πολύ βαρύ και δεν καίγεται καθόλου γρήγορα. Μια χαρά είναι μα δεν θα έλεγα πως συγκριτικά με το δικό μας μέρα με την νύχτα!

      Για το λαιτς και γω έχω ακούσει τα καλύτερα. Μακάρι κάποια στιγμή να το δοκιμάσω.

      Διαγραφή
  20. γνωριζει κανενας παιδια τι ποσοστα πισας και νικοτινης εχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μου εφερε ενας φιλος που ταξιδεψε στις ΗΠΑ το καλοκαιρι,μια κουτα Marlboro 100s κοκκινο,και δυο πακετα Camel,το ενα ειναι το κλασσικο σκληρο που εχει τη καμηλα μεσα σε κυκλο και το αλλο λεγεται Turkish Royal και ειναι σε μπλε πακετο.Δυστυχως τα Marlboro ειναι απο τα duty free ενω τα αλλα δυο ειναι αγορασμενα απο το New Jersey.Μεχρι στιγμης εχω καπνισει δυο πακετα απο την κουτα και ειναι σαφως χειροτερα απο το Marlboro της εσωτερικης αγορας που ειχα καπνισει παλιοτερα αλλα παλι ειναι απο Αμερικη και ειναι ακομα βαρια τσιγαρα σε σχεση μα τα δικα μας εδω στην Ευρωπη,επισης ειναι χορταστικο τσιγαρο αν και εχει τεραστιο φιλτρο σαν του Rothmans International,και βγαζει μια καθαρη γευση.Camel αμερικανικο δεν εχω ξανακαπνισει και περιμενω πως και πως θα τα ανοιξω ομως μολις ξεμπερδεψω με τη κουτα,το καλο εννοειται στο τελος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. αμα βρεθηται ΗΠΑ, παρτε αφοβα NATIVE απιστευτα ινδιανικης παραγωγης τσιγαρα χωρις προσθετα! τα καπνιζα στην Νεβαδα, και φτηνα σχετικα με τα αλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Επεσε στα χερια μου αυτες τις μερες ενα πακετο Marlboro red απο Αμερικη οχι duty free και δυο πακετα gold τα οποια αυτα ειναι απο τα αφορολογητα και μου τα χαρισε ο ανθρωπος που ειχε παρει κουτα.Λοιπον παιδια στο αμερικανικο Marlboro τα μονα θετικα που βρισκω ειναι το βαρος και η πλουσια φυσικη του γευση απο αρωμα ειναι φτωχο και σκληρο στο λαιμο,δεν μπορω να πω πολλα στη γευση φερνει στο δικο μας και καπνιζεται ευχαριστα αλλα μεχρι εκει τιποτα το εντυπωσιακο.Αντιθετως το gold το βρισκω επικο τσιγαρο πολυ πλουσια γευση 11 πισα και 0,9 νικοτινη οχι ομως ιδιαιτερα βαρυ,ισσοροπημενο και προσεγμενο τσιγαρο με λευκο φιλτρο και εντονα αρωματικο για εμενα πιο καλο απο το κοκκινο.Σαν ετσι μια γενικη αποψη πιστευω στην Αμερικη υπαρχουν πολυ καλυτερα τσιγαρα απο τα Marlboro αν και δεν εχω δοκιμασει αλλη μαρκα απο εκει,ελπιζω στο μελλον να δοκιμασω κι αλλα.Ευχαριστω για το χωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Gold pack γραφει κατα λεξη και εκει οι λεξεις mild η lights ειναι απαγορευμενες,τωρα οσο αφορα το τσιγαρο ειναι ισως το καλυτερο που εχω καπνισει ποτε χωρις να εχω και μεγαλη καπνιστικη εμπειρια,το εγραψα και πιο πανω απο το κοκκινο κλασσικο ειναι πολυ καλυτερο.Τωρα βεβαια εσενα τι να σου πω αφου εχεις κανισει Νat Shermans που ειναι τα ακριβοτερα τσιγαρα στην Αμερικη και αρκετα σπανια οχι ομως τοσο σπανια οσο καποια παλια αμερικανικα σηματα.Εχω πει στον φιλο μου που ταξιδευει Αμερικη να μου βρει τα Nat Sherman αλλα συνηθως δεν εχει χρονο να ψαχνει για καπνοπωλεια.Παντως η αμερικανικη αγορα ειναι η μεγαλυτερη στο κοσμο στα τσιγαρα ενω στους καπνους για στριφτο,οι μονοι συσκευασμενοι καπνοι που υπαρχουν ειναι ο NAS και ο Drum μπορεις βεβαια σε καπνοπωλειο να φτιαξεις δικο σου χαρμανι ειτε για στριφτο η αδεια τσιγαρα η για πιπα αρα ειναι μια η αλλη και εχεις και εκει πολλες επιλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο πάλι και τούτο!! Ειλικρινά εκπλήσσομαι για τους καπνούς!

      Προφανώς δηλαδή στην Αμερική δε θα υπάρχει η μόδα του στριφτού, που σ' εμάς υποσκελίζει γενναία το έτοιμο τσιγάρο εδώ και μια δεκαετία περίπου, σωστά;

      Όσο για το άλλο με τα χαρμάνια, ακούγεται γοητευτικό αλλά και επισφαλές. Αν είχα μπροστά μου 10 ποικιλίες καπνών για να διαλέξω 2-3, να τις αναμείξω και να φτιάξω το χαρμάνι των ονείρων μου, το πιθανότερο είναι ότι θα σπαταλούσα κιλά ολόκληρα μέχρι να πετύχω κάτι που στοιχειωδώς καπνίζεται. Εκτός αν έχουν και χαρμανατζήδες να σε βοηθήσουν, να σε συμβουλέψουν ή να σου προτείνουν μια έτοιμη συνταγή. Σε τέτοια περίπτωση, φαίνεται πως ο καπνός (στριφτό - πίπα κλπ.) έχει αναχθεί σε χόμπι πολυτελείας εκεί (εννοώ ως προς το επίπεδο, δεν κάνω σχόλιο για το κόστος που άλλωστε δεν το γνωρίζω).

      Διαγραφή
  25. Kαπνιζω αυτη τη στιγμη το αμερικανικο marlboro red σκληρο, το τσιγαρο ειναι φοβερο.Δεν ειναι τρομερα βαρυ οπως λεει ο Πετρος.Σε σχεση με το δικο μας ειναι πολυ καλυτερο, κανει ενα γεματο και πλουσιο καπνισμα ελαφρως γλυκο και πικαντικο.Γευστικα δεν μοιαζουν. Το θεωρω καπνιστικη εμπειρια μαζι με το αμερικανικο αφιλτρο καμελ.Το δικο μας καμελ φιλτρο σκληρο μου αρεσε περισσοτερο απο το αμερικανικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Βρήκα Ελληνα reviewer στο youtube. Θεούλης https://www.youtube.com/watch?v=fJ4VshJGKqs

    ΑπάντησηΔιαγραφή