ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

George Karelias and Sons Excellence ΚΑΙ στην Ελλαδα



Υπαρχει ειδη χωρος για τις νεες κυκλοφοριες,ομως αυτη αξιζει ιδιαιτερης μνειας. Το George Karelias and Sons Excellence,αυτες τις μερες βγηκε ΚΑΙ στην Ελλαδα . Εκει που παραπονιομοσταν για την φτηνη σε ποιοτητα αγορα της χωρας μας, το σημα που επισκιαζει σχεδον ολα τα υπολοιπα σε ποιοτητα,ειναι διαθεσημο και για εμας.
Νομιζω πως το blog και οι αναγνωστες του,που βομβαρδησαν την Καρελιας με mail επαιξαν και αυτα τον ρολο τους.
Σημερα αγορασα τα πρωτα δυο πακετα, τιμη 4,30.

195 σχόλια:

  1. EΠΙΤΕΛΟΥΣ!ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΔΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ.ΣΕ ΑΣΧΗΜΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ "ΠΝΙΓΕΙ" ΤΑ ΝΕΑ ΣΗΜΑΤΑ.Η ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΤΙΜΗΣ.ΑΣ ΜΗΝ ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ,ΚΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΔΕΧΤΟΥΜΕ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ;ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΚΑΡΕΛΙΑ" ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ.ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΜΑΙL ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΟΥ.ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο αφιερωμα που ειχα κανει τον Ιουλιο στο τσιγαρο αυτο,το ειχα βαθμολογησει με 9,5 στα 10,την υψηλοτερη βαθμολογια απο όλα τα άλλα τσιγαρα.Ο καλυτερος τροπος για να περιγραφει η γευση του,ειναι ενα βελτιωμενο παλιο Dunhill International. Απουσιαζουν μεν τα ανατολικα καπνα, ομως τα Virginia που χρησιμοποιουνται ειναι τα καλυτερα που μπορουν να βρεθουν.
    Εν σχεση με παραδοσιακα αναγνωρισμενα πολυτελη σηματα σαν το Sobranie Black Russian,Dunhill Top Leaf,Davidoff Magnum, το δικο μας Καρελια ειναι ανωτερο. Όσο αφορα την τιμη,στις χωρες του εξωτερικου που κυκλοφορει το Εxcellence(χωρες με παραδοση στα πολυτελη σηματα),ειναι το ακριβοτερο τσιγαρο. Νομιζω πως ειναι αρκετα λογικη, αν σκεφτει κανεις πως το Davidoff Magnum κανει 6,70 στην Ελλαδα. Προσωπικα θεωρουσα πως οταν κυκλοφορουσε το σημα στην Ελλαδα θα εβγαινε κοντα στο 5ευρω. Οπως και να το κανουμε ειναι ενα προιον που απευθυνεται σε κάποιον που ή δεν υπολογιζει το κόστος ή θελει να καπνισει λιγοτερο, αλλα ποιοτικοτερα.Ετσι και αλλιως ειναι τσιγαρο απο αυτα που δεν καπνιζεις μηχανικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασχετο με το θεμα του τσιγαρου,πρεπει να αναφερθουμε στο θανατο του Κωστα Καρελια που εφυγε σημερα ξαφνικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό κι αν είναι ένα τσιγάρο που πρέπει να δοκιμάσω! Πέτρο μήπως γνωρίζεις αν το βρίσκεις εύκολα Θεσσαλονίκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπορεις να το βρεις ευκολα παντου πλεον,κυκλοφορει κανονικα σε ολη την Ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ξερει κανεις ποτε θα κυκλοφορισει στην επαρχια?
    ρωτησα σε ενα μαγαζι και μου ειπε μετα την 1η Ιανουαριου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. nickgm313 και εγω Θεσσαλονικιος ειμαι. Κυκλοφορει εδω και μια εβδομαδα πλεον,αλλα δεν το βρησκεις καθολου ευκολα.Προσωπικα το αγορασα απο το μεγαλο περιπτερο του Davidoff στην πλατεια Αριστοτελους καθως και απο το καπνοπωλειο στο εμπορικο στην Τσιμισκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε ευχαριστώ πολύ Πέτρο! Θα το προμηθευτώ αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ξερει κανεις που μπορω να το βρω στην αθηνα ? εχω παει στα κεντρικα περιπτερα στο συνταγμα στο μοναστηρακι καθως και στο καπνοπωλειο στο ψυρρη αλλα τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΒΓΗΚΕ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ , ΤΟ ΚΟΙΤΑΖΑ ΜΕ ΔΕΟΣ ΑΝΥΠΟΜΟΝΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΨΩ ΚΑΙ ΝΑ ΡΟΥΦΗΞΩ ΤΟ ΘΕΪΚΟ ΚΑΠΝΟ ΤΟΥ ΟΠΩΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΙΤΑΛΟΣ ΕΚΘΕΙΑΣΑΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ , ΤΟ ΑΝΑΒΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΡΟΥΦΑΩ ,ΡΟΥΦΑΩ ΡΟΥΦΑΩ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΪΚΗ ΓΕΥΣΗ , ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΝΑΡΘΕΙ ΜΕ ΤΠΤ , ΚΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΝΤΑΒΙΝΤΟΦ ΓΚΟΛΝΤ (ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ)ΚΑΙ ΣΕ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΚΑΜΕΛ ΝΑΤΣΙΟΥΡΑΛ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ,ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΑΝΗΚΕ ΠΟΛΥ ΈΛΑΦΡΥ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ,ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 10 1 9 ,ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΞΑΔΕΡΦΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΝΤΑΝΧΙΛ ΙΝΤ ΔΕΝ ΣΑΦΗΝΕΙ ΓΙΑ ΓΕΝΑΙΕΣ ΤΖΟΥΡΕΣ (ΕΧΕΙ ΛΟΛ ΚΟΦΤΗ) ΠΕΡΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ,ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΝΤΑΝΧΙΛ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ ,ΟΥΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΝΤΑΒΙΝΤΟΦ ΜΠΛΑΚ ,ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΜΕ ΖΑΛΙΣΕ ΑΡΚΕΤΑ .ΕΠΙΛΟΓΟΣ ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΑΨΟΓΟ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΝΟΙΑ ΠΑΚΕΤΟ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ,ΑΨΟΓΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ , ΑΠΟ ΓΕΥΣΗ ΟΜΩΣ? ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ,ΚΑΘΟΛΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ,ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΛΟΥΣΙΑ ,ΜΟΝΟ ΑΠΑΛΗ ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΨΙΑ ΓΛΥΚΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΗ.ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΕ ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ,(ΑΣΠΡΟ ΦΙΛΤΡΟ ,ΧΡΥΣΕΣ ΚΟΡΔΕΛΙΤΣΕΣ ΚΤΛ)ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΑ ΚΑΜΕΛ ΝΑΤΣΙΟΥΡΑΛ ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΑΞΙΖΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ. ΕΙΠΑΜΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΠΤ ΠΑΡΑΠΑΝΩ , ΑΝΤΕ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ,ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. EΠΙΣΗΣ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΦΤΗΝΙΑΡΙΚΟ ΚΑΡΕΛΑΚΙ , ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΙΓΕΥΣΗ ΕΧΟΥΝ . ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ "ΕΚΠΤΩΣΗ" ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΜΟΝΟ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ , ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εδω ειμαστε! Λογο γιορτων και αρκετης δουλειας γραφω με κενα.
    Παμε στην ουσια: Ειναι μερικα τσιγαρα που όλοι συμφωνουν,ακομα και αυτοι που τα καπνιζουν,πως ειναι μαπα. Τα πολυτελη τσιγαρα ειναι σαν το κρασι: οι γνωμες διίστανται. Ο καθεις εχει αλλα γευστικα στανταρ.
    Το συγκεκρημενο τσιγαρο το κερασα σε πολυ κοσμο, οι πιο πολλοι ενθουσιαστηκαν και το αναζητησαν και οι ίδιοι για την παρτη τους, ενω περιπου το 20% το βρηκε αδιαφορο.Η γνωμη μου ειναι πως ειναι εξαιρετικο σημα, το μονο που θα ήθελα ειναι να ήταν λιγο πιο βαρυ(μεσω Αγγλιας το ειχα καπνισει και την γευση την θυμαμαι λιγο δυνατοτερη,βασικα ομως ειναι το ιδιο τσιγαρο),ο καπνος ειναι αριστος,το φιλτρο ειναι όπως πρεπει, καιγεται οπως πρεπει.
    Απο ότι παρατηρησα οι πιο δεκτικοι στο Excellence ειναι πρωτοι οι καπνιστες Davidoff,μετα αυτοι των Dunhill και Marlboro. Σε αυτους που αρεσουν τα σκληρα American Blend σαν το Camel ή το Prince.
    Οτι και να λεμε πάντως, το Εxcellence,εδω στην Θεσσαλονικη τουλαχιστο παει παρα πολυ καλα εμπορικα,ο κοσμος το δοκιμαζει και οι περισσοτεροι το ξαναπερνουν. Ελπιζω και πιστευω πως η Καρελια ΑΕ μετα απο την επιτυχια αυτη, θα αναπτυχθει και αλλο πανω στο θεμα των πολυτελων τσιγαρων. Νομιζω πως στο μελλον θα δουμε και παρομοια εξαιρετικα σηματα με ανατολικα καπνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. SEC THOUGHT ,ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΑ ΠΡΩΪ ΠΡΩΪ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ,ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΝΤΕΛΙΚΑΤΗ ,ΛΕΠΤΕΠΙΛΕΠΤΗ ,ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ , ΑΡΚΕΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΩΣ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ,ΟΝΤΩΣ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΕΙΣ , (ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΘΑΡΟ" ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΓΕΥΣΗ ,ΚΑΝΟΝΑΣ)ΜΟΛΙΣ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΚΕΤΟ , ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΑ ΕΓΡΑΨΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λογο κεκτημενης ταχυτητας μια φραση εμεινε χωρις να τελειωσει. Ηθελα να πω: "Σε αυτους που αρεσουν τα σκληρα Αmerican Blend σαν το Camel ή το Prince, το τσιγαρο αυτο συνηθως ειναι αδιαφορο."
    Eδω η κριτικη απο το In the Search of the Luxury Cigarette,ο συγγραφεας της,ειναι διαδυκτιακα γνωστος μου,Βρετανος 65αρης + ,με πλουσια πειρα στα πολυτελη τσιγαρα,αφου περασε την ζωη του καπνιζοντας Sobranie Black Russian ως κυρια μαρκα,αλλα και πειραματιζομενος με όλα τα ανωτερα τσιγαρα:
    The George Karelias "Excellence" alongside is a new quality cigarette I have recently come across in England. It is a pure Virginia tobacco blend and has a smooth and very pleasant flavour.

    An embossed leaflet within the lavish and luxurious packet states :"We guarantee these fine cigarettes to be of the highest standard. The specially selected premium tobaccos are carefully blended to provide the well balanced and satisfying smoking characteristics demanded by discerning smokers and so rarely found in modern cigarettes".

    George Karelias & Sons - Excellence It is a fine looking cigarette as well, having a white tip with the gold "Excellence" name stamped around the cigarette above a central gold ring and two adjacent blue rings - as shown alongside.

    Printed on the inside of the lid of the pack is a quotation from Aristotle: " If happiness is activity in accordance with excellence, it is reasonable that it should be in accordance with the highest excellence".

    This is an excellent cigarette, one to have with that mid-morning coffee and set your sights towards excellence for the rest of the day! They currently retail in UK at around £7 for a pack of 20.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο ΦΙΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΚΑΜΕΛ ΝΑΤΟΥΡΑΛ ΕΚΟΨΕ ΛΙΓΑΚΙ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ (ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΩ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΒΩ , ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΖΩ ΠΟΥΡΟ ,ΤΟΥ ΛΕΩ ΑΣΕ )ΚΑΠΝΙΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ , Η ΓΕΥΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΗ ,ΠΙΟ ΓΕΜΑΤΗ , ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ , ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΟΜΩΣ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΠ , Η ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ , Η ΚΑΘΟΛΟΥ , ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ "ΣΤΕΚΟΜΑΙ" Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΚΑΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. re c peter blepo kapoion επισκεπτη edo sto blog soy , με το id akarelias , exei kamia sxesh h tsoy?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν εχω ιδεα αν ειναι μελος της οικογενειας ή επελεξε αυτο το ψευδωνυμο. Αν εχει σχεση με την ΚΑΡΕΛΙΑΣ μπορει να μας λυσει μερικες αποριες για τα σηματα της εταιρειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΑΝΟΝΑΣ : ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ (ΚΑΘΑΡΟ=ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΙΕΙ ΚΑΦΕ,ΠΟΤΟ,ΦΑΓΗΤΟ,ΣΟΚΟΛΑΤΑ,ΤΣΙΧΛΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΛΥΝΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΜΕ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΛΥΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΟΥ)

    ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Ο johnny ειχε κανει κατι απο αυτα πιο πριν..γι'αυτο μετα διορθωσε τις κρισεις του...ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΦΕ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ.ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ.

    Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΟΛΙΣ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ....ΠΡΙΝ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΠΛΥΝΕΙΣ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΟΥ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΥΝΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΠΟΥΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΑΣΧΗΜΗ ΜΥΡΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΝΟ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 7 ΛΙΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ? ΜΙΛΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ 12-13 ΕΥΡΩ !!!!! ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΟΝΟ 4.30...ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΣΕ ΧΩΡΑ...ΕΔΩ ΤΟ DAVIDOFF MAGNUM ΕΧΕΙ 6.80 ! ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ! ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καταρχήν εύχομαι σε όλους σας Καλή Χρονιά.

    Δεύτερον, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα πολύ καλά σας σχόλια για το George Karelias & Sons Excellence, αλλά και για τα άλλα προϊόντα της Εταιρείας μας.

    Σχετικά με την πρόσφατη κυκλοφορία του Excellence στην ελληνική αγορά, σημαντικότατο ρόλο έπαιξαν τόσο οι συνεχείς προτροπές που είχαμε απο εσάς, όσο και τα πάρα πολλά μηνύματα που έφτασαν με διάφορους τρόπους στην Εταιρεία.

    Σας ευχαριστούμε όλους θερμά.

    Μερικά πράγματα για το GKS Excellence:

    Καταρχήν η διανομή του συγκεκριμένου προϊόντος είναι επιλεκτική και σκοπός μας είναι να παραμείνει επιλεκτική. Θα το βρίσκετε σε κεντρικά σημεία στις μεγάλες πόλεις και σε σημεία λιανικής αυξημένου κύρους. Η διανομή θα ολοκληρωθεί μετά τις γιορτές.

    Η όποια διαφορά τιμής με άλλες χώρες όπου κυκλοφορεί το προϊόν αυτό, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην διαφορά του ειδικού φόρου κατανάλωσης τσιγάρων από χώρα σε χώρα, καθώς και στα διαφορετικά περιθώρια κέρδους λιανοπωλητών και χονδροπωλητών από χώρα σε χώρα. Ο φόρος στην Βρεττανία, για παράδειγμα, είναι από τους υψηλότερους στην Ε.Ε.

    Το χαρμάνι καθώς και όλες οι άλλες προδιαγραφές του σήματος είναι απολύτως ίδιες από χώρα σε χώρα. Αυτό αποτελεί πάγια πολιτική της Εταιρείας μας και έχει ιδιαίτερη σημασία να τονίσω ότι ισχύει για όλα μας τα σήματα. Για καμμία χώρα (από τις 70+ όπου εξάγουμε) δεν γίνεται έκπτωση ποιότητος.

    Η μη χρήση μεγάλων ποσοτήτων ελληνικών καπνών (ανατολικών) οφείλεται σε δύο απλούς λόγους. Ο ένας είναι η μη ύπαρξη πλέον τέτοιων καπνών εκτός από μερικές ποικιλίες όπως η Κατερίνη και ο Μπασμάς. Αυτό δυστυχώς ωφείλεται σε αλόγιστη ψηφοθηρική πολιτική συνεχιζόμενων κυβερνήσεων, αλλά και στη μη σωστή χρήση των επιδοτήσεων της ΕΕ τόσα χρόνια, αφού σκοπός των διοικούντων ήταν η εξίσωση των λίγων και καλών παραγωγών με την πληθώρα των μέτριων. Η πολιτική της Εταιρείας μας ήταν και είναι, οτι ο παραγωγός που παράγει καλής ποιότητος καπνά πρέπει να αμοίβεται για τον κόπο του αρκετά περισσότερο από τον μέτριο παραγωγό. Δυστυχώς η πολιτική αυτή δεν βρήκε ανταπόκριση, διότι στην αγορά δεν είμαστε μόνοι. Ετσι, λόγω των παραπάνω αλλά και άλλων συνθηκών που αλλοίωσαν την παραγωγή, η επιδότηση έγινε αυτοσκοπός, χάθηκαν τα κίνητρα στους παραγωγούς, και η παραγωγή επικεντρώθηκε μόνο σε λίγες ποικιλίες. Επίσης πρέπει να τονίσω ότι ένα ολοκληρωμένο χαρμάνι με χρήση αποκλειστικά και μόνο καπνών Κατερίνης και Μπασμά δεν γίνεται.

    Ο δεύτερος λόγος είναι η επιβολή από την ΕΕ ανώτατων ορίων στην πίσσα και νικοτίνη. Αν και η Ελλάδα πήρε παράταση μέχρι το 2018, εν τούτοις η εταιρεία μας αποφάσισε να μην κάνει χρήση τέτοιων ανούσιων "εξαιρέσεων" αλλά να προσαρμοστεί από την πρώτη κιόλας στιγμή στα νέα δεδομένα. Έτσι λοιπόν ο σχεδιασμός του κάθε σήματος τσιγάρου έπρεπε να προσαρμοστεί πάνω σε νέα πρότυπα, τα οποία άλλωστε ίσχυαν ήδη στο εξωτερικό. Λόγω της πολιτικής μας για ενιαία ποιότητα από χώρα σε χώρα, μία οποιαδήποτε διαφοροποίηση, για την Ελληνική αγορά μόνον, κατέστη αδύνατη.

    Πάντως σε όλα μας τα τσιγάρα υπάρχει ένα μικρό πoσοστό ανατολικών καπνών αφού αυτά, σε μικρές αναλογίες, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος τόσο ενός χαρμανιού Virginia, όσο και ενός χαρμανιού American Blend.

    Σε κάθε περίπτωση, σημασία έχει να γνωρίζετε ότι σε κάθε τσιγάρο Excellence συνυπάρχουν 25 και πλέον διαφορετικά είδη καπνού, από τις καλύτερες μερίδες διεθνώς. Αλλά και η επιλογή καπνών με μόνο γνώμωνα την ποιότητα της κάθε μερίδας, δεν φτάνει. Απαραίτητο στοιχείο είναι το "ταίριασμα" της κάθε μερίδας με όλες τις άλλες, ώστε να αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της καθεμίας χωρίς να γίνεται υπερβολή σε ένα χαρακτηριστικό το οποίο και μπορεί να ερεθίσει έναν καπνιστή. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την προσεκτική επιλογή του ποσοστού χρήσης της κάθε μερίδος, αλλά και την επιλογή των μερίδων αυτών καθαυτών.

    (συνέχεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. (συνέχεια)
    Ο καλύτερος τρόπος να το καταλάβει κανείς αυτό είναι μία παραβολή με τα ρούχα. Δεν φτάνει να αγοράσεις το καλύτερο κοστούμι και την καλύτερη γραβάτα και το καλύτερο πουκάμισο. Πρέπει όλα αυτά να "δένουν" μεταξύ τους και επίσης πρέπει να δένουν τόσο με το σώμα όσο και με την προσωπικότητα του ατόμου που τα φορά, ώστε το σύνολο να αποδειχθεί επιτυχημένο.

    Το επιτυχημένο ταίριασμα τόσων πολλών διαφορετικών μερίδων είναι και η δουλειά των ειδικών μας επί των καπνών. Το GKS Excellence αποτελεί το επιστέγασμα της τεράστιας πείρας τους και των προσπαθειών τους.

    Ισχύει απόλυτα αυτό που γράφει ο φίλος πιό πάνω, ότι δηλαδή η ιδανικότερη στιγμή για να δοκιμάσεις και να κρίνεις ένα τσιγάρο είναι το πρωΐ. Άλλοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν μία κρίση είναι ο τρόπος καπνίσματος (κάθε άνθρωπος καπνίζει διαφορετικά, κάτι σαν τα δακτυλικά αποτυπώματα), αλλά και η θερμοκρασία και υγρασία της ατμόσφαιρας, το τι έχει φάει ή πιεί κανείς πριν, το αν φυσάει αέρας, η ψυχολογική διάθεση κ.ο.κ. Κατά την διάρκεια δοκιμών δειγμάτων μερίδων πριν από αγορά, οι ειδικοί μας συνοδεύουν το κάπνισμα με αρκετά ποτήρια νερό, ή και γάλα πολλές φορές.

    Ελπίζω να απάντησα σε κάποιες από τις απορίες σας. Είναι πολύ ευχάριστο να συναντά κανείς ανθρώπους που πραγματικά ξέρουν να καπνίζουν.

    Ανδρέας Γ. Καρέλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΛΙΑ !
    Τα πολυτελη σας σηματα ειναι κορυφαια ειδικα η αφιλτρη χρυση κασετινα!τοσο σα τσιγαρο οσο και σα σχεδιαση...
    το exelence kai αυτο κορυφαιο...η φραση του Αριστοτελη για τις χαρες τις ζωης, ηταν ολα τα λεφτα σαν εμπνευση!
    Γενικα για την Καρελια εχω να παρατηρησω οτι ηταν απο τις λιγες εταιρειες (αν οχι η μονη στο Δυτικο κοσμο)που με τα μετρα για το καπνισμα να γινονται πολυ αυστηρα, αυτη αντι να μειωθουν τα κερδη της συνεχως αυξανονται...
    ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ-ΚΟΛΟΣΣΟ.
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ: Κυκλοφορησε ποτε απο την εταιρεια σας το τσιγαρο George Karelias and Sons Oriental Plain Ovals?κατι τετοιο εχει ακουστει εδω στο blog αλλα δεν νομιζω να ισχυει...
    Τελος θα κυκλοφορησετε ποτε καποιο τσιγαρο απο την οικογενεια της χρυσης κασετινας που να ειναι ανατολιτικου χαρμανιου(oriental)?
    θα κυκλοφορησετε GKS Εxellence Luxury Oriental?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ,ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ κ. Α.ΚΑΡΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ , ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΙΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ , ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ Κ Α Λ Υ Τ Ε Ρ Α ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κατ αρχας ευχαριστησω και εγω τον κ. Καρελια για τον χρονο που αφιερωσε στο Βlog. Η σελιδα μας αγαπαει τον καλο καπνο και στηριζει την εγχωρια επιχειρηματικοτητα.
    Επι της ουσιας, τα ερωτηματα που εθεσε ο ανωνυμος χρηστης για την υπαρξη του Οriental Plain Ovals, καθως και για την πιθανοτητα παραγωγης καποιου ποιοτικου ανατολικου τσιγαρου, ειναι και δικα μου.
    Να πω,πως στις περισσοτερες αγορες του δυτικου κοσμου, συναντησα υψηλων προδιαγραφων σηματα ανατολικου τυπου ή μειγματος 50-50 με Virginia,με την ..εξαιρεση της Ελλαδας. Νομιζω ειναι μια ελλειψη της Ελληνικης αγορας και της Ελληνικης καπνοβιομηχανιας διεθνως.Ευελπιστω πως σε βαθος χρονου η Καρελια, θα αφουγκραστει το θεμα. Περι της Ελληνικης καπνοκαλλιεργειας,ταυτιζομαι με αυτα που γραφετε για τα λαθη που εγιναν ως σημερα.Οπως και να το κανουμε πάντως, στην Ελλαδα και στα υπολοιπα Βαλκανια,υφισταται ακομα καλος ανατολικος καπνος.
    Καθε παρεμβαση σας σε θεματα που αφορουν προιοντα της Καρελια,καθως και οποιαδηποτε ενημερωση για τυχον κυκλοφορια νεων προιοντων σας,θα ηταν παραπάνω απο καλοδεχουμενη.
    Αυτα για φετος! Ευχαριστω όλους τους φιλους συνκαπνιστες που στηριξαν το Βlog και επιστρεφουμε δυναμικα απο το 2010! Καλη Χρονια παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. To George Karelias & Sons Οriental είχε όντως κυκλοφορήσει τo 1993-1994 στην βρεττανική αγορά και στις Η.Π.Α. μόνον, και σε δύο version, α) σε άφιλτρη μορφή, δηλαδή Oriental Plain Ovals και β) με φίλτρο, Οriental Filters.

    Οι συσκευασίες ήταν όμοιες με τις σημερινές Virginia, εκτός από τις προειδοποιήσεις οι οποίες ήταν μικρότερες τότε. Η αλήθεια είναι ότι η συσκευασία George Κarelias and Sons από την αρχή σχεδιάστηκε για oriental τύπου τσιγάρο. Στην συνέχεια πήραμε την απόφαση να αντικαταστήσουμε την oriental έκδοση με την έκδοση Virginia, προκειμένου να έχει μεγαλύτερη αποδοχή σε περισσότερες χώρες. Στην Ελλάδα λανσαρίστηκε η Virginia έκδοση και των δυο σημάτων το 1995 και από τότε σε περισσότερες χώρες.

    Σχεδιασμός προϊόντος με αναλογίες 50% Oriental και 50% Virginia, ή κάτι παραπλήσιο, είναι βέβαια κάτι εφικτό, και σε αυτήν την κατηγορία υπάρχουν αρκετά σήματα της Εταιρείας μας.

    Σχετικά με μελλοντικές κυκλοφορίες σημάτων από την εταιρεία μας, όλα είναι ανοικτά. Το πρόβλημα όμως με ένα τσιγάρο, σαν το GKS Oriental παλαιότερα, είναι ότι είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, στη σημερινή εποχή, να επιτύχει κανείς σταθερότητα στο χαρμάνι και αυτό διότι ο ιδιαίτερος χαρακτήρας που θα θελήσεις να δώσεις σε αυτό, θα οφείλεται σε συγκεκριμένες μερίδες από συγκεκριμένα χωράφια, οι οποίες τον επόμενο χρόνο δεν θα έχουν τα ίδια χαρακηριστικά.

    Όπως θα ξέρετε οι περισσότεροι, ο καπνός είναι σαν το κρασί, καμμία χρονιά δεν είναι ίδια με την προηγούμενη, καθώς τόσο ο καιρός, όσο και άλλοι παράγοντες, επηρέαζουν πάρα πολύ την ποιότητα αλλά και την όλη χημεία του φύλλου. Δεδομένης λοιπόν της μικρής παραγωγής σε ανατολικά καπνά, οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες, ειδικά για καπνά πολύ υψηλών προδιαγραφών.

    Κατ΄επέκτασιν, ο δημιουργός ενός τέτοιου χαρμανιού δεν έχει στη διάθεσή του αρκετές μερίδες για να διαλέξει και να προσαρμόσει το χαρμάνι, ώστε και την επόμενη χρονιά τα καπνιστικά χαρακτηριστικά να είναι τα ίδια. Οι μερίδες εκείνες πάνω στις οποίες θα στηριχθεί, την μία χρονιά, ο σχεδιαστής του χαρμανιού για να δώσει το ιδιαίτερο εκείνο χαρακτηριστικό που θα θελήσει, την επόμενη χρονιά θα είναι διαφορετικές, κάποιες καλύτερες, κάποιες χειρότερες, πάντως όλες σίγουρα διαφορετικές. Εξ΄αιτίας λοιπόν και της έλλειψης ενναλακτικών λύσεων, λόγω πολύ περιορισμένης παραγωγής τέτοιων oriental καπνών, η σταθερότητα στο χαρμάνι είναι πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση.

    Ιδιαίτερα δε, αν το σήμα έχει και κάποια σχετική εμπορική επιτυχία, τότε το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, διότι σε αυτήν την περίπτωση, η εξάντληση των αρχικών εκείνων μερίδων, θα γίνει γρηγορότερα.

    Θα ήταν επίσης παράλλειψη να μην αναφέρω ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τα ανώτατα επιτρεπτά όρια σε πίσσα και νικοτίνη δεν επιτρέπουν τέτοιες oriental κυκλοφορίες σε άφιλτρη έκδοση, εκτός αν χρησιμοποιηθεί τσιγαρόχαρτο πάρα πολύ υψηλού πορώδους, το οποίο όμως, εν πολλοίς, θα "σκεπάσει" και θα "κρύψει" τα ευγενή χαρακτηριστικά του πολύ καλού oriental καπνού. Και βέβαια είναι άλλη υπόθεση το ανώτατο όριο να είναι 15mg, όπως παλαιότερα, άλλη όταν το όριο είναι 12mg, και τελείως άλλη όταν το όριο είναι 10 mg. Οι διαφορές δείχνουν μικρές, στον σχεδιασμό χαρμανιού όμως είναι απίστευτα μεγάλες.

    Για όλους τους παραπάνω λόγους επιλέξαμε η οικογένεια George Karelias & Sons και ειδικά το Excellence, να βασιστεί σε πολύ υψηλής ποιότητος Virginia καπνά.

    Ευχαριστώ και πάλι για την πολύ ευγενική φιλοξενία αλλά και για τα καλά σας λόγια.

    Ανδρέας Γ. Καρέλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το Εxcellence ειναι ονομα και πραγμα,όντως εξαιρετικο! Συγχαρητηρια στην Καρελια για την προσπαθεια και στον κυριο Καρελια για τις τεκμηριωμενες απαντησεις του! Ηθελα να ρωτησω πια απο τα τσιγαρα της Καρελια ειναι περιπου 50-50 σε αναλογια Βιρτζινια-Ανατολικων,καθως και αν μπορει να μας πει δυο λογια για το παλιο Camel που παρηγαγε η Καρελια,σε συνεργασια με την Reynolds και το οποιο ηταν ανωτερο απο όλα τα αλλα που κυκλοφορουσαν στο εξωτερικο.Η συνεργασια μπορει να σταματησε,γιατι ομως η Καρελια δεν επιχειρησε να βγαλει αυτονομα ενα παρομοιο τσιγαρο;
    Φυσικα περιμενω τις απαντησεις απο την νεα χρονια με το καλο.Συγχαρητηρια στην Καρελιας για το Εxcellence,οπως επισης και στον Βlogger που μας φιλοξενει. Καλη χρονια σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. παιδες οσοι ειστε απο αθηνα το excellence κυκλοφορει στο μαγαζι του καρελια στο mall μονο εκει το χω πετυχει ως τρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πραγματικά θα ήθελα να πω κι ργω τα συγχαρητήρία μου στον κύριο Καρέλια, οχι μόνο για τα ποιοτικά προιόντα της εταιρίας αλλα και για τον χρόνο που αφιερώνει για την επίλυση των αποριών μας. Σας ευχαριστώ βαθύτατα. Υ.Γ. Αυτή την απορία περι camel την έχω κι εγω κι εγω εδω και καιρό. Αν σας είναι εύκολο απαντήστε μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κατατοπιστικοτατος ο κ.Καρελιας. Πάντως προσωπικα,ως λατρης του ανατολικου καπνου,εχω καπνισει αρκετα πολυτελη ανατολικα τσιγαρα παραγομενα σε χωρες της ΕΕ. Όντως με Μπασμα και Κατερινης μονο, δεν φτιαχνεις ενα απολαυστικο τσιγαρο,με την χρησιμοποιηση και ποιοτικων ανατολικων απο αλλες χωρες ομως,μπορει να γινει κατι πολυ καλο. Φυσικα στην Ελλαδα υπαρχουν ακομα καποια ανατολικα τσιγαρα,τα οποια είναι μεν καλα για την χαμηλη τιμη τους(και προταση του blog,σε καπνιστες που δεν θελουν ή δεν μπορουν να ξοδεψουν παραπανω λεφτα),κανενα ομως δεν ειναι "παικτης" της Premium κατηγοριας. Γνωμη μου ειναι πως τα σηματα αυτα οδηγουνται σε μαρασμο,γιατι δεν ανανεωνουν το κοινο τους.
    Φυσικα η Καρελια ΑΕ,ως μια μη πολυεθνικη εταιρεια,δεν εχει περιθωριο για βιαστικες κινησεις ή για συνεχη κυκλοφορια νεων τσιγαρων.Σε βαθος χρονου πιστευω,πως θα "ψαχτει" και σε άλλα ενδιαφεροντα σηματα,εφοσον φαινεται πως εστρεψε την προσοχη της στο ποιοτικό καπνισμα.
    Να πω, πως για τις επομενες δεκα μερες δεν θα δημοσιευσω καμια νεα τσιγαροκριτικη,αφου θελω να εστιαστει η κουβεντα και η προσοχη του κοινου του blog στο Εxellence,την κυκλοφορια του οποιου θεωρω ιστορικη.
    Καλη χρονια,παιδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΤΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΣΤΟ BLOG , ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ BLOG ΣΟΥ ,ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ποια σηματα της καρελια εχουν virginia-oriantal ?
    μπορει η χρυση κασετινα, τοσο φιλτρο οσο και αφιλτρο, να ειναι 50% virginia-50% oriental ? γιατι απ'εξω λεει σκετο virginia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΑΡΕΛΙΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ BLOG MAΣ,ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΤΑ ΙΣΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΣ "ΠΑΙΡΝΕΙ" ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΣΤΩ.ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ.ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ BLOG,30 ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΛΕΚΤΙΚΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΤΥΧΕΙ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΜΑΠΑ".ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΜΕΤΡΙΑ ΕΩΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ KARELIA EXTRA ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ LEADER OTAN BΓΗΚΕ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΤΕ ΘΕΩΡΟΥΜΕΝΑ ΦΘΗΝΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΚΑΡΕΛΙΑ ΦΙΛΤΡΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ(ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΣΟ,ΣΚΕΤΟ Η΄ ΦΙΛΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ).ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ Ο ΚΑΡΕΛΙΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ CAMEL ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΗΜΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΚΟΜΑΤΙ,ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΟΣΑΚΙΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΕΜΑΙL,MOY AΠΑΝΤΗΣΑΝ ΑΜΕΣΑ,ΠΡΟΘΥΜΑ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΑ,ΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ.ΑΥΤΑ,ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΓΚΡΙΝΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αλλη μια ελλειψη της Ελληνικης αγορας, ειναι η απουσια Premium καπνων για στριφτο τσιγαρο. Οι καπνοι που κυκλοφορουν στην χωρα, κοστιζουν απο 3 μεχρι 3,20 και κανενας δεν ειναι κατι εξαιρετικο. Τα στριφτα,ειναι ενας χόρος που μπορει μια καπνοβιομηχανια να πειραματιστει πιο ευκολα,αφου δεν υπαρχουν(απο ότι γνωριζω) περιορισμοι σε πισσα και νικοτινη,με ανατολικα και αλλα εναλλακτικα καπνα,αλλα και γενικα λογο του δεδομενου χαμηλου κοστους της κατηγοριας,ειναι ευκολοτερο να αποσπασει ικανοποιητικο μεριδιο αγορας,ακομα και αν βαλει ενα καπνο 25 γρ. στα 4 ή τα 4,5 ευρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. exei magazi sto mall o karelias ? exei mono tsigara ? kai exei oles tis markes ? eyxaristw poly ........ mia kalh eukairia na episkeytw to mall !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. εχει ενα ραφι γεματο καρελια κ απο ολα τα υπολοιπα
    επισης εχει δωματιακι υγραντηρα με πουρα ειδη καπνιστου πλ χαρτακια φιλτρακια κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Παιδιά! Επειδή έχω καιρό να πάω στο MALL. Μπορείται να μου πείτε εαν το κατάστημα του Καρέλια έχει κάποιο όνομα άλλο ή ονομάζεται ΚΑΡΕΛΙΑ για να ξέρω να το βρώ και σε ποιό όροφο είναι! Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Χαίρετε!Διαβάζοντας, λοιπόν, τις τελευταιές 2 μέρες τη συζήτηση περί George Karelias and Sons Excellence μου δημιουργήθηκε η περιέργεια να δοκιμάσω.
    Αποτελώ καπνιστής τα τελευταία 4 χρόνια ωστόσο έχουν περάσει απο τα χέρια μου(συνεπώς και απο το στόμα μου) σχεδόν όλες οι εμπορικές μάρκες τσιγάρων και οι καπνοί για στριφτο τσιγάρο.
    Επίσης πρίν προχωρήσω στην κριτική μου για το εν λόγω τσιγάρο αξίζει να αναφερθεί πως είμαι κάτοικος θεσσαλονίκης και το προμηθεύτηκα απο το περίπτερο στις εργατικές κατοικίες(μπροστά απο τις δωδεκαόροφες της ξηροκρήνης ,στη λαγκαδά πανω).
    Στο κυριώς πιάτο τωρα.Καταρχάς, η ιδιοκτήτης του περιπτέρου (ή η υπάλληλος)δεν ήταν ενήμερη για την ύπαρξη του συγκεκριμένου τσιγάρου(παρόλο που ήταν σημείο πώλησης).Αυτό είναι κάτι που έχει να κάνει με την είσοδο νέων προϊόντων στην αγορά και τη διαφήμιση.

    Η αλήθεια είναι πως η συσκευασία ειναι ιδιαιτέρως προσεγμένη και προκάλει μια αίσθηση κύρους στον αγοραστή.Αυτό βέβαια δεν αποτέλει εχέγγυο ποιότητας απο μόνο του άλλα πιθανόν να σε προκαταβάλει θετίκα(αν δεν το έχει πετύχει ήδη αυτο η τιμή).
    Δεν θα διαφωνήσω πως η πρώτη εντύπωση ειναι πως έχεις να κάνεις με ένα ελαφρυ τσιγάρο.Σίγουρα όμως οχι με τσιγάρο "αέρα".Η πρώτη τζούρα θα έλεγα πως είναι ομαλή και δεν προκαλεί κάποιο αίσθημα τσουξίματος στο λαιμό.
    Συνεχίζοντας διακρίνεις μια ήπια γλυκύτητα πίσω απο την οποία αναδύεται μια κάπως βαριά αλλά φινετσάτη ανατολίζουσα αίσθηση.Δεν γνωρίζω τα χαρμάνια σύνθεσης,όμως πρόκειται για μια "αλλοπρόσαλλα" αρωμάτικη μίξη.Σίγουρα πετυχημένη.
    Μετά τις πρώτες 3 τζούρες επέρχεται μια κλιμάκωση στην ένταση της αίσθησης και της γεύσης.Δηλαδή, το τσιγάρο σταδιακά "βαραίνει" και διακρίνονται τα επιμέρους στοιχεία του.Δύσκολο να προσδιοριστεί.Κάτι σαν γευστικός "διυλισμός" θα έλεγα.
    Φτάνοντας προς το τέλος νιώθεις πως έκανες ένα "χορταστικό" τσιγάρο και σε απωθεί η ιδέα να ανάψεις άλλο μέσα στο επόμενο 10λέπτο.Αυτό οφείλεται σε ενα βαθμό στον αργό ρυθμό καύσης αλλα και στο μεγάλο μήκος του τσιγάρου.
    Σβήνοντας το, μένεις με μια γεμάτη αίσθηση των επικρατών χαρμανιών στο στόμα σου.

    Γενικά,πιστεύω πως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καπνιστική εμπειρία το George Karelias and Sons Excellence.Ολοκληρωμένο είδος καπνιστού που σε αφήνει παραπάνω απο ικανοποιημένο(κατά τη γνώμη μου ανεξαρτήτως προσωπικής προτίμησης μόνιμης μάρκας).

    Επιπλέον, οσον αφορά την στάση των υποστηρικτών άλλων τσιγάρων,παρατήρησα πως αυτοί που καπνίζουν Winston Blue δεν αρέσκονται στο Excellence, αντίθετα σε σχέση με αυτούς που κάνουν το Red(μου έκανε εντύπωση αυτό).Οι περισσότεροι "στρίφτες" ήταν θετικοί.

    Εν κατακλέιδι το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους καπνιστές.Η τιμή του βέβαια καθιστά απαγορευτική την καθιέρωση του ως μόνιμη μάρκα στους περισσότερους.Ωστόσο, θα μου άρεσε να το κάπνιζω οταν είναι ταιριαστό με την περίσταση ή απλά όταν το "τραβαεί" η όρεξη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Παιδιά! Επειδή έχω καιρό να πάω στο MALL. Μπορείται να μου πείτε εαν το κατάστημα του Καρέλια έχει κάποιο όνομα άλλο ή ονομάζεται ΚΑΡΕΛΙΑ για να ξέρω να το βρώ και σε ποιό όροφο είναι! Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Η κριτικη του προ-προηγουμενου φίλου εξαιρετικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Παιδιά! Επειδή έχω καιρό να πάω στο MALL. Μπορείται να μου πείτε εαν το κατάστημα του Καρέλια έχει κάποιο όνομα άλλο ή ονομάζεται ΚΑΡΕΛΙΑ για να ξέρω να το βρώ και σε ποιό όροφο είναι! Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Στον 3ο όροφο λειτουργεί ενα κατάστημα με προιόντα καπνού απ ότι θυμάμαι...
    Αυριο-μεθαύριο θα το επισκευτώ για το εν λόγω τσιγάρο. Μπορείς να μπεις και στην σελίδα του ΜΑll να δεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Όποιος το δοκιμαζει να γραφει μετα και την γνωμη του. Καλο ειναι να βγαλουμε μια όσο πιο πληρη εικονα γινεται, για αυτο το τσιγαρο.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κάποιο καπνοπωλείο στην Τούμπα ξέρεις Πέτρο προκειμένου να προμηθευτώ, γιατί δεν το βρήκω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Και εγω Τουμπα μενω,αλλα δεν το πετυχα πουθενα. Θα σου πω μερη που θα το βρεις σιγουρα: α) σε όλα τα today stores,ποιο κοντινο στην Τουμπα ειναι αυτο της Παπαναστασιου διπλα στον ΟΑΕΔ,απο εκει περνω και εγω τσιγαρα. β) στο μεγαλο περιπτερο του Davidoff στην Αριστοτελους στο ύψος της Τσιμισκη. γ) Στο καπνοπωλειο μεσα στο εμπορικο στην Τσιμισκη.
    Φυσικα θα υπάρχουν και άλλα μερη που τα αγνοω,η αληθεια ειναι πως δεν το αναζητησα ιδιαιτερα στην Τουμπα ή σε ασχετα περιπτερα,αφου ούτως ή αλλως κυκλοφορω αρκετα στις περιοχες που σου ανεφερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Δοκιμασα το τσιγαρο πριν λιγες μερες, αγοραζοντας 2 πακετα. Οφειλω να ομολογησω πως το χαρμανι του ειναι εξαιρετικο, ποιοτικοτατο, αλλα το φιλτρο ειναι απαισιο. Ειναι αδυνατο να παρεις μια δυνατη, απολαυστικη ρουφηξια. Πραγματικα, ειναι τοσο σκληρο, οσο αυτο των dunhill!!! Αδιανοητο και ανεξηγητο κατα τη γνωμη μου. Δεν ειναι δυνατον να φτιαχνεις ενα ωραιο χαρμανι και να το χαλας στο .. φιλτρο!! Αποφασισα λοιπον να ξαναγυρισω στο marlboro, χωρις βεβαια να με ικανοποιει απολυτα. Θα ηθελα, αν ειναι δυνατον, να με ενημερωσει καποιος φιλος για ασφαλεις παραγγελιες τσιγαρων μεσω internet απο το εξωτερικο.

    Πετρο, ποια ειναι κατα τη γνωμη σου, τα 5 πιο ποιοτικα τσιγαρα στην εγχωρια αγορα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. tha symfwnhsw me ton prolalhsanta to filtro einai apaisio kai katadikazei to olo tsigaro ... entaksei einai en genei kalo alla as mn menoume mono ekei ...... gi ayto to gyrisa sthn xrysh kasetina pou to filtro hs einai aksioprepestato ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ Η ΣΧΕΤΙΚΗ "ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ" ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ , ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΗΤΑΝ ΠΙΟ "ΑΡΑΙΟΠΛΕΓΜΕΝΟ" ΝΑ Σ'ΑΦΗΝΕΙ ΔΛΔ ΝΑ ΡΟΥΦΗΞΕΙΣ ΠΙΟ ΓΕΡΕΣ ΤΖΟΥΡΕΣ , ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΑΡΥΤΕΡΟ , ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΣΕ TAR-NIC). ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αυτο ακριβως θελω να πω..

    Το φιλτρο ειναι απαισιο, ενω το μεγεθος του τσιγαρου φερνει σε 100αρι, πραγμα που σημαινει πως οι ρουφηξιες θα πρεπει να γινονται πολυ δυνατες ειδικα στις αρχες που το αναβεις.

    Αν ειχε το φιλτρο της χρυσης κασετινας και δεν ηταν τοσο μακρυ, θα το προτιμουσα. Τωρα ομως οχι. Ειναι πραγματικα κριμα να μην μπορεις να βρεις ενα ποιοτικο χαρμανι και οταν επιτελους το βρισκεις, να μην το επιλεγεις λογω φιλτρου ή μεγεθους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Δεν με ενοχλει καθολου το φιλτρο, ειναι τσιγαρο που καιγεται αργα ετσι και αλλιως. Γενικα ειναι τσιγαρο που δεν πρεπει να κρινει κανεις βιαστηκα,ουτε να το καπνιζει βιαστηκά.Το καταλαβαινεις μετα απο μερικα πακετα και για να το απολαυσεις όπως πρεπει,χρειαζεται να εισαι αφοσιωμενος στον καπνο.Πολλες φορες μου φερνει στο μυαλο,το καπνισμα καλου πουρου. Η γνωμη μου ειναι πως ειναι φτιαγμενο όπως πρεπει αν σκεφτεις τα ανωτατα όρια της ΕΕ
    Για τον φιλο που ρωταει για παραγγελειες μεσω εξωτερικου,δεν ειμαι ο καταλληλος αφου δεν εχω προσωπικη αποψη.Οποια ξενα τσιγαρα εχω καπνισει ή τα πηρα απο ταξιδια μου ή μου τα φερανε άλλοι απο δικα τους ταξιδια. Πάντως μια αποψη πανω-κατω εχω για αρκετα ηλεκτρονικα μαγαζια,απο μαρτυριες τριτων.Αν μου πεις τι μαρκες θες να παραγγειλεις και απο πιο καταστημα σκεφτεσαι να τις προμηθευτεις ίσως βρεθει μια ακρη. Απεφυγε πάντως τα εξω τις ΕΕ μαγαζια, που απο ότι γνωριζω ουτε αξιοπιστα ειναι,ουτε καλης ποιοτητας προιοντα πουλανε,ουτε ειναι και νομιμα. Καποια καλα Αγγλικα και Γερμανικα μαγαζια, ειναι αξιοπιστα απο όσο γνωριζω αν και κάπως ακριβα. Πάντως πριν παραγγειλεις, καλο ειναι να σιγουρευτεις αν ειναι νομιμο ακομα και απο χωρα-μελος της ΕΕ,καθως και μεχρι ποια ποσοτητα,για να μην σε περιμενουν εκπληξεις στο ταχυδρομειο.
    Για το top-5 που ζητας,ειχα σκοπο να κανω ξεχωριστη δημοσιευση μεσα στον μηνα,αν και πανω-κατω η γνωμη μου ειναι εμφανης απο τις βαθμολογιες μου.
    Τα πεντε καλυτερα τσιγαρα για μενα ειναι:
    α)Excellence
    β) Χρυση Κασετινα αφιλτρο
    γ) Σαντε φιλτρο
    δ) Lucky Strike αφιλτρο
    ε) Dunhill International

    Απο κοντα ακολουθει ο Ασσος φιλτρο και ο Ασσος μαλακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Σε ποιόν όροφο είναι το καπνοπωλείο στο "Πλατεία";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. egw tha ithela na rwtisw ton kurio karelia posoi einai oi legomenoi empeiroi pou proanefere,ti akrivws douleia kanoun,kai ean einai dunaton ta onomata tous(na xeroume poious euxaristoume re aderfe pou lene gia ta polu kala simata tis Karelia..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. επειδη δεν ειμαι απο Αθηνα οποιος παει στο mall στο μαγαζι του καρελια , ας ρωτησει και αν εχει το american spirit ,ετσι για να ξερουμε αν κυκλοφορει τελικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει πετύχει κανένας excellence στην ξάνθη, και αν όχι, άν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάπου τοποθέτηση.

    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Παιδια οσοι ειστε απο επαρχια ή απλα δεν υπαρχει στην συνοικια σας, ζητηστε απο το καταστημα που προμηθευεστε τσιγαρα, να σας το φερουν και θα σας το φερουν. Εχω την εντυπωση πως η Καρελια ενδεικτικα τοποθετησε το προιον της,σε καπνοπωλεια και κεντρικα σημεια Αθηνας-Θεσσαλονικης για να το γνωρισει πρωτα μια μεριδα κοσμου και μετα σιγα-σιγα να προχωρησει. Ο λογος πιθανολογω, ειναι πως ενα τετοιο σημα πολυτελειας, δεν μπορει αρχικα να κοπει σε μεγαλη ποσοτητα. Απο όπου και να υπάρξουν παραγγελειες πάντως,ειναι σιγουρο πως θα ικανοποιηθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Παιδιά! Ποιό είναι το μαγαζί του Καρέλια; Στο Mall ξέρω 2 μαγαζιά που πουλάνε! Το ένα έχει ως βασική μάρκα τα Prince και το αλλο PRESSE-TABAC τα Marlboro όπως και στο σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη! Κάρελια που υπάρχει στο Mall?! Έχω καιρό να παω Mall. Αν κάποιος ξέρει τίποτα ας απαντήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. το press-tabac εχει πάνω από την είσοδο επιγραφή του καρέλια. Για όσουσ δν ξέρουν το μαγαζί, είναι το 2ο δεξιά του σινεμά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Δοκίμασα το τσιγάρο αυτό, και σε ότι έχει να κάνει με το χαρμάνι του είναι πραγματικά ίσωσ το καλύτερο που έχω δοκιμασει σε βιομηχανικό τσιγάρο. Όμωσ δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι εξετίασ του μεγέθουσ του κ περισσότερο λόγω του φίλτρου, είναι αδύνατο να τραβίξεισ το καπνό με ευκολία. . . Ερευνεσ δίχνουν ότι όταν το φίλτρο δεν επιτρέπει με άνεση στον καπνιστή να τραβίξει το καπνό, η πίσα του τσιγάρου εισχωρεί ευκολότερα στισ κυψελίδεσ του πνεύμονα. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα αυτά που ανέφερα να χαρακτηρίσουν αυτό το τσιγάρο γιατί πρόκυτε για τσιγάρο πολυτελίασ αδιαμφισβήτιτα και προτίνω σε όλουσ να το δοκιμάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Α άλλαξε; Γιατί είχε Marlboro όπως και στην Θεσσαλονίκη! Και έχει ράφια ΓΕΜΑΤΑ Marlobo. Τώρα το πήρε ο Καρέλιας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. yparxei periptwsh na kykloforei to american spirit stn ellada ???????????? symfwna estw me ta ypothetika legomena toy filou ........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. δεν καταλαβαινω γιατι παραπονιουνται καποιοι για το φιλτρο...
    εγω στην αρχη νομιζα μηπως εκανε το λαθος η καρελια και εβαλε το διπλο χαρτακι στο φιλτρο αλλα ευτυχως οχι...
    το φιλτρο τραβαει μια χαρα και ουτε ειναι σκληρο οπως λενε καποιοι...(οταν το δαγκωνεις λιγο, πιεζεται ευκολα οπως τα κανονικα φιλτρα) ενω π.χ. pall mall,dunhill πιεζονται δυσκολα γι'αυτο σου βγαινει και η παναγια για να ρουφηξεις...
    μπραβο στην καρελια για το τσιγαρο και μεγαλο μπραβο σε οποιον ειχε την ιδεα για το ρητο...
    αλλαξτε τωρα σε καρελια ! μην υποστηρηζετε τις ξενες εταιρειες κολλοσους (και κωλους)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Με την τελευταια ατακα σου φιλε, για τις ξενες εταιρειες,προσυπογραφω και εγω. Αν η χωρα μας εχει φτασει σε αυτο το χαλι,ενω ειναι τοσο ευλογημενη απο φυσικους πορους,μεγαλο ρολο παιζει που δεν ειμαστε καταναλωτικα πατριωτες. Οχι μονο στον καπνο,αλλα και σε όλα τα βασικα καταναλωτικα αγαθα,δραστηριοποιουνται μικρες εγχωριες εταιρειες που βγαζουν προιοντα οχι μονο πολυ ποιοτικοτερα των πολυεθνικων αλλα και πολυ φθηνοτερα. Το προβλημα δεν ειναι μονο πως ο Ελληνας καταναλωτης δεν τα τιμαει όπως πρεπει,αλλα βασικα πως δυσκολευονται να φθασουν σε αυτον, μια και η διανομη των βασικων αγαθων εχει περασει σε μια Γερμανικη και μια Γαλλικη επιχειρηση,που βασικα ή διανεμουν τα δικα τους προιοντα+ των πολυεθνικων ή απαιτουν αποικιακες αξιωσεις απο την Ελληνικη επιχειρηση.
    Αυτο βεβαια ειναι μια άλλη κουβεντα,ασχετη με το Βlog,που δεν εχει νοημα να ξεκινησει εδω,όμως επ αφορμης του σχολιου σου,θελησα να γραψω δυο κουβεντες παραπανω,για ενα ζητημα στο οποίο ειμαι ιδιαιτερα ευαισθητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. H ξενομανία μας φταίει δυστυχώς...
    Ευχαριστώ πολύ Πέτρο για τις οδηγίες του πως θα βρω την μπλε κασετίνα... Βασικά το περίπτερο (δεν είμαι από Θεσσαλονίκη - μένω ανα διαστήματα τα τελευταία 2 χρόνια μιας και είναι ο αρραβωνιαστικός μου από εκεί) δεν γράφει πουθενά Davidoff, απλά το κλειδί ήταν ότι βρίσκεται στο ύψος της Τσιμισκή. Πήγα λοιπόν την προηγούμενη εβδομάδα και παρέλαβα 2 κασετίνες. Δοκίμασα το τσιγάρο σε όλες τις φάσεις τις ημέρας. Αυτό που έχω να πω - δικιά μου υποκειμένική γνώμη - είναι ότι το βρίσκω το καλύτερο τσιγάρο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά, αλλά και το καλύτερο τσιγάρο ελληνικής παραγωγής. Διαφωνώ με κάποιους φίλους παραπάνω σχετικά με το φίλτρο, το θεωρώ ''ευκολοτράβηχτο'' σε σχέση με άλλα τσιγάρα που κυκλοφορούν. Πολύ ελαφρύ για τις περιεκτικότητες που έχει, άψογη γεύση - αυτό βέβαια μπορεί να οφείλεται στο ότι έκανα για κάποια χρόνια χρυση κασετίνα, και δεν είχα καμία ενόχληση στο λαιμό. Σε αυτό βέβαια διαφώνησε μία κυρία που της το έδωσα να δοκιμάσει (καπνίζει πολλά χρόνια Άσσο φίλτρο κασετίνα) και μου έκανε εντύπωση. Να σημειώσουμε φυσικά ότι είναι το ίδιο ακριβώς προιόν που κυκλοφορεί στο εξωτερικό. Η μόνη διαφορά αν δεν απατώμαι νομίζω ότι είναι στη συσκευασία, όπου όταν την είχα πάρει από το εξωτερικό ήταν ολόκληρη μπλε. Συγχαρητήρια στην Καρέλλια!!! Είμαι περίφανη που είμαι Καλαματιανή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. η ατακα μου ηρθε τυχαια στο μυαλο και την εγραψα...μετρησε ομως!
    Πετρο δεν ξερω αν καταλαβες ποιος ειμαι...γραφω στο blog εδω και καιρο απλα τωρα υπογραφω ως ανωνυμος
    να πω οτι το blog μου θα σταματησει για λιγο λογω ελλειψης χρονου και χρηματων η τελευταια παρουσιαση θα ειναι του exellence
    ολα ειναι θεμα νοοτροπιας, αν ο νεοελληνας δεν αλλαξει νοοτροπια δεν θα γινει τιποτα...
    βλεπω παντως το εχεις ψαξει το θεμα...αναλυσε πιο πολυ αν μπορεις τι εννοεις οτι η διανομη των βασικων αγαθων εχει περασει σε μια Γερμανικη και Γαλλικη επιχειρηση? εννοεις τα supermarket carrefur κτλ....οι εταιρειες φταινε ή εμεις που δεν παμε στο μπακαλη???
    παντως στην επαρχια τα πραγματα ειναι διαφορετικα απ'οτι στην Αθηνα και Θεσ/ικη.Εδω στηριζουμε τα τοπικα προιοντα που ειναι ισως και καλυτερα αλλα σιγουρα και πιο αγνα.
    π.χ. στην Μαγνησια εχουμε την ΕΨΑ (σαν την 3ε)και τη γαλακτοβιομηχανια ΕΒΟΛ (σαν την εβγα,δελτα...)
    ΑΜΦΙΒΑΛΩ αν εσεις τα εχετε ακουσει ποτε...(η πορτοκαλαδα ΕΨΑ ειχε περει χρυσο βραβειο στην Δ.Ε.Θ. κατι αναλογο με το sante)
    το γαλα ΕΒΟΛ ειναι 1ο σε πωλησεις εδω...και μολις το ειδε αυτο η πουτανα η εβγα εκανε μυνυση στην τοπικη εταιρεια μας, γιατι λεει οτι η επιτυχια του ΕΒΟΛ οφειλεται σε αντιγραφη του σηματος ΕΒΓΑ (αλλαγη γραμματων)
    που θα παει ομως θα ερθει η ωρα ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΑΔΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΣ ΕΞΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ίσως σας φανεί χαζή η ερώτησή μου, αλλά πώς ζητάτε το συγκεκριμένο πακέτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. καρελια εξελενς ή αν ο περιπτερας δε νιωθει το μπλε πλακε οχι ροθμανς το αλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Εγώ το ζητάω ως ''μπλε κασετίνα Καρέλλια''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Για τον φιλο με το blog,σε αυτες τις εταιρειες αναφερομαι. Εδω στην Θεσσαλονικη καθως και στην Αθηνα όλο το εμποριο εκει παιζεται. Την ΕΨΑ την ξερω, εχει μπει πολυ γερα τα τελευταια χρονια(στα 80ς υπήρχε μονο στον Βολο και κατι νησια),παρα τους εκβιασμους που τρωνε ψιλικατζιδικα και περιπτερα απο μια γνωστη ξενη εταιρεια αναψυκτικων.Τελος πάντων όλα αυτα ειναι για αλλα blog
    Η ονομασια Καρελια Excellence,ειναι ο καλυτερος τροπος για να τα ζητησεις.
    chazlp 1989 H αληθεια ειναι πως και εμενα το Εxcellence μου ψιλο-τσιμπαει τον λαιμο,όπως όλα τα τσιγαρα του Καρελια . Δεν εχω εγκαταλειψει το Σαντε φιλτρο που καπνιζα, απλα κανω και τις δυο μαρκες μαζι,μεχρι τουλαχιστον να συνηθισω το Εxcellence.Οι αλλοι δυο που γνωριζω και το γυρισαν σε αυτη την μαρκα,ο ενας εχει το ιδιο τσιμπημα με εμενα,η αλλη που το γυρισε απο Καρελια Σλιμ δεν εχει κανενα προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ..!!! ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ...!!! ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΙ ΑΤΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΔΥΟ ΡΟΥΦΗΞΙΕΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΤΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΑΚΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΓΛΥΚΑ...!!! ΕΝΑ ΙΣΩΣ ΛΙΓΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΟΥ ΦΙΛΤΡΟ. ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ 10, ΣΙΓΟΥΡΑ 9,5.ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΠ ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Επειδη στην Αιγινα που μενω δεν υπαρχει το συγκεκριμενο τσιγαρο μεχρι στιγμης,μηπως ξερει κανενας να μου πει που μπορω να το βρω στον Πειραια.Ευχαριστω εκ των προτερων παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΑ ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ , ΛΑΚΙ ΣΤΡΑΙΚ ΑΦΙΛΤΡΟ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΚΑΣΕΤΙΝΑ ΑΦΙΛΤΡΗ ??? ΚΑΘΩΣ ΚΑ ΤΑ <> (ΣΣ ΚΕΡΑΤΙΝΗΣ) ΧΑΡΤΑΚΙΑ ? ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΕΙΤΕΜΟΥ ΓΤ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΩ ΛΙΩΣΕΙΤΙΣ ΣΟΛΕΣ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΩ ΑΛΛΑ ΤΖΙΦΟΣ !!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ! ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ ΣΤΟ ΜΑΛΛ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Δεν ειμαι απο Αθηνα αν και εζησα ενα διαστημα. Ρε παιδια καπνοπωλεια δεν υπαρχουν εκει; Αποθηκες τσιγαρων; Αν πάτε θα τα βρητε όλα. Στο μαγαζι του Καρελια ΣΙΓΟΥΡΑ θα βρεις Καρελια Αγρινιου και Χρυση Κασετινα αφιλτρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Όντως απο τα χαρμανια του Καρελια,λειπουν τα ανατολικα καπνα και τα μπερλει. Ετσι και απο το τσιγαρο αυτο,ενω εχει καλα εως αριστα Βιρτζινια,η γευση κατανταει μονοτονη και βαρετη. Αξιζει τον κοπο πάντως για δοκιμη.
    Στην Αθηνα το βρησκεις σιγουρα στην οδο Καραισκακη 70 στο Χαιδαρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Καλησπέρα. Με μεγάλη χαρά είδα και εγώ πριν από λίγες μέρες το George Karelias and Sons Excellence στην Αθήνα. Το είχα βρει πριν κάποια χρόνια στα Duty Free στο Λονδίνο και μου είχε κάνει εντύπωση η πολυτελης κασετίνα του. Όλα αυά τα χρόνα είχα είχα απορία γιατί δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Νόμιζα ότι το θέμα ήταν η απαγορευτική τιμή του που θα θύμιζε περισσότερο πακέτο πουράκια και όχι τσιγάρο. Η τιμή ήταν μια έκπληξη για μένα όπως και ότι την κυκλοφορία του την έμαθα τυχαία σε ένα περίπτερο στην πλατεία Κυψέλης όταν πήγα να αγοράσω μια χρυσή κασετίνα και μου το πρότεινε η περιπτερού. Γενικότερα πιστεύω ότι σε συνολκή εικόνα είναι ότι καλύτερο μαζί με το Dunhilll.
    Έκπληξη επίσης μου προκάλεσε η ενημέρωση του ίδιου του κ. Καρέλια στο Blog. Αν ήταν πράγματι ο ίδιος δείχνει έναν άνθρωπο με πολύ καλή γραφή και ενδιαφέρον για τα προϊόντα του. Προσωπικά πίστευα ότι το παιχνίδι στην Ελλάδα μετά το leader το είχε ψιλοεγκταλείψει αφού δεν είχα δει κάποια συνεπή και δυνατή καμπάνια στήριξης των προιόντων του. Ελπίζω το νέο σήμα να το στηρίξει και να μπορούμε να το βρούμε τους επόμενους μήνες σε πολλά σημεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. '''Παιδια σημερα αγορασα το EXCELLENCE απο το περιπτερο στο συνταγμα.Προκειται πραγματι για ενα ιδιαιτερο τσιγαρο.Το χαρμανι του ειναι υπεροχο και σιγουρα ειναι πολλες βαθμιδες ανωτερο απο,πολλα {{χορταρια}} των πολυεθνικων.Το φιλτρο του δεν ειναι σκληρο.Οι φιλοι πιο πανω,ισως εχουν αυτην την εντυπωση,γιατι ο καπνος του συγκεκριμενου τσιγαρου,ειναι απαλος και ντελικατος και δεν σε{{μπουκωνει}}.Παρ ολα αυτα δεν θα το βαθμολογησω με αριστα,γιατι απο το υπεροχο αυτο χαρμανι λειπει κατι,που θα το εκανε τελειο.Και αυτο το κατι ισως ειναι η {{δροσια}} των ανατολικων καπνων,που μας κανει (τουλαχιστον εμας τους ελληνες καπνιστες) να ερωτευτουμε ενα τσιγαρο.Οσοι το βρειτε δοκιμαστε το μην σας φοβιζει η τιμη.Στο κατω-κατω βρε αδερφε καλυτερα να καπνιζεις λιγοτερα,αλλα ΑΛΗΘΙΝΑ, τσιγαρα την ημερα,παρα περισσοτερα και ψευτικα.Τελος θα ηθελα να ζητησω απο τον αξιοτιμο Κο Καρελια,ο οποιος μας εκανε την τιμη να συμετασχει στην συζητηση μας αυτη,οτι καλο θα ηταν το EXCELLENCE να κυκλοφορει παντου και οχι μονο σε επιλεγμενα σημεια για δυο λογους:πρωτον γιατι με κερδισε (μετα την χρυση κασσετινα αφιλτρο) και δεν μπορω να το βρω στην Αιγινα που μενω και δευτερον γιατι το καλυτερο μεχρι στιγμης καθαρα ΕΛΛΗΝΙΚΟ τσιγαρο και ενα απο τα καλυτερα παγκοσμιως,δεν υπαρχει λογος να ειναι κρυμενο.'''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. AN ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ , ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ "ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΑ¨" ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ,ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΔΗΛ.ΟΠΩΣ ΕΝΑ ΑΛΛΟ "ΘΝΗΤΟ" ΤΣΙΓΑΡΟ , ΕΝΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ , ΑΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ,ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ,ΜΑ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Προς την Καρελια: Οντως η δημιουργια του Luxury Oriental και του Superior Oriental θα ειναι μια πολυ καλη ιδεα. Καλη και η μπλε κασετινα,σιγουρα Α ποιτιτας,ομως κατι απουσιαζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Για την επιλεκτική διανομή του George Karelias & Sons Excellence ισχύει ότι έγραψα πιό πάνω, και βεβαίως έχει δίκηο ο φίλος johnny για την ιδιαιτερότητα αυτού του τσιγάρου.

    Πάντως εάν για οποιοδήποτε λόγο επιθυμείτε να προμηθεύεστε το Excellence από κάποιο σημείο λιανικής που σας βολεύει (π.χ. κοντά στο σπίτι σας ή στον χώρο εργασίας σας κλπ), μπορείτε να στείλετε e-mail στην διεύθυνση info@karelia.gr, δίνοντας τις σχετικές πληροφορίες. Η Εμπορική Διεύθυνση της Εταιρείας θα φροντίσει για τα περαιτέρω.

    Με φιλικούς χαιρετισμούς

    Ανδρέας Γ. Καρέλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. κ. Καρελια η τιμη του Εχcellence τωρα με τις αυξησεις των τιμων που θα φτασει;Υπαρχει σκεψη να βγει το Εxcellence και σε στριφτο; Νομιζω πως θα ήταν καλη κινηση,μια και ενας ακριβος-πολυτελης καπνος στριφτου ειναι εν δυναμει πολυ πιο προσιτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Δεν μου αρεσε το Εχcellence,δεν τα αξιζε τα λεφτα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. petro gia to excellence den exeis pei oti einai isws to kalutero tsigaro pou kapnises?twra les oti den se enthousiase?i mipws milas gia allo tsigaro?sorry poy rwtaw alla den exw katalavei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Γαμωτο, στο Camel Natural πιο κατω ηθελα να αφησω σχολιο, και μια και ειχα στο μυαλο μου να ρωτησω για το αν τα Εxcellence ειναι additive free εγραψα αυτη την ασυναρτησια. Επ, τι να πεις ενα μυαλο χειμωνα-καλοκαιρι. Μεταφερω το σχολιο στα Camel Natural Flavor,αφηνω το ερωτημα για τα προσθετα εδω.
    Συμβουλη: Οταν πινεται,μην οδηγητε και μην αρθρογραφητε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. xaxaxaxaxa..den peirazei petro,apla mou ekane entupwsi to sxolio!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Καλησπερα.. ειμαι λατρης των ωραιων και θα η8ελα παρα πολυ να δοκιμασω αυτο το τσιγαρο !
    εχω ψαξει σε αρκετα περιπτερα αλλα τζιφος..
    το μαγαζι presse-tabac στο mall εκλεισε.....
    στο κεντρο της αθηνας ξερετε κανα καλο περιπτερο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Φοβερό τσιγάρο. Σαφώς ανώτερο από το lucky strike original red που κάπνιζα μέχρι πρότινος. Η καύση των καπνών του μού αφήνει μια πρωτόγνωρη γεύση στο στόμα. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε κάθε καπνιστή που σέβεται την περιοδική κίνηση του χεριού του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Για τον φιλο που δεν μπορει να βρει το Εxcellence,ας επικοινωνησει με την Καρελια και θα του υποδειξει σημειο πωλησης στην περιοχη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Καλησπέρα παιδιά. Μήπως γνωρίζετε αν υπάρχουν σημεία πώλησης του karelia excellence στους δήμους Ευόσμου και Ελευθερίου-Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη; Όποιος γνωρίζει ας αφήσει ένα μήνυμα με τις απαραίτητες πληροφορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. ΚΑΛΑ,ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ!ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΜΕ ΕΜΑΙL ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚARELIA,ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΟΥΣ,ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΕΝΩ,ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ KARELIA EXCELLENCE.OΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ BLOG ΓΡΑΦΩ,ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Tελικα Παναγιωτη το δοκιμασες; Περιμενω να ακουσω την γνωμη σου για το τσιγαρο αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ,ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. poio einai to e-mail ths etairias na rwtisw kati?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. info@karelia.gr Διαβασε και παραπάνω τα σχολια του κ.Καρελια,θα σου λυσουν αρκετα ερωτηματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο!ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ!ΦΙΝΑ ΓΕΥΣΗ!ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΩ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΠΟΤΕ!VIRGINIA KAΘΑΡΟ,ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΜΕΝ,ΑΛΛΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΓΕΥΣΤΙΚΟ,ΜΕ ΜΙΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΓΛΥΚΑ ΣΤΟ ΛΑΡΥΓΓΙ,ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕ ΣΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΠΙΓΕΥΣΗ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ,ΑΝΤΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.ΑΝ ΕΛΕΙΠΕ ΚΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!ΕΝΑ ΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΙΗΜΑ.ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ,ΚΙ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΕΝΤΕ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΕΜΑΙL ΠΟΥ ΘA TO BΡΩ.ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ!ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ(4,30 ΕΥΡΩ) ΜΙΚΡΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Δεν διαφημιζεται μεν,αλλα διαδιδεται στομα με στομα,αυτη μαλλον ειναι η φιλοσοφια της προωθησης αυτου του τσιγαρου. Δεν αντεχω οικονομικα να το καπνισω ως μονιμη μαρκα,ομως δεν υπαρχει μερα που να μην καπνισω 2-3 απολαυστικα Εxcellence,μαζι με τον καφε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Παιδιά εστειλα email στην ηλεκτρονικη διευθυνση info@karelia.gr για να ενημερωθω για τη σημεια πωλησης του πακετου στην περιοχη μου, αλλα δεν ελαβα απαντηση. Φιλε Παναγιωτη μηπως μπορεις να βοηθησεις; Αναζητω σημεια πωλησης στους δημους Ελευθέριο-Κορδελιό και Εύοσμος. (Θεσσαλονίκη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Αρχηγε απο το Κεντρο,δεν κανεις καμοια βολτα; Εκει εχει αρκετα μαγαζια που το φερνουν,διαβασε και τις προηγουμενες δημοσιευσεις.Αν το εχεις δοκιμασει και σε ενδιαφερει να το καπνιζεις μονιμα,απλα ζητα το απο το περιπτερο ή το ψιλικατζιδικο της γειτωνιας σου,την αλλη μερα θα το εχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Πέτρο, μόνο στην πλατεία Αριστοτέλους το βρήκα. Δυστυχώς όμως δε μένω κέντρο, οπότε είναι ασύμφορο να το ψωνίζω από εκεί. Οκ, θα το ζητήσω από τον περιπτερά της γειτονιάς μου. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Αν εχετε Today Stores στην περιοχη σου,θα το εχει σιγουρα. Η καλυτερη περιπτωση πάντως ειναι το ζητησεις απο τον περιπτερα στην γειτωνια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Τελικά, έλαβα σήμερα το πρωί ενημερωτικό μήνυμα από την karelia σχετικά με τα σημεία πώλησης του GKS Excellence στην περιοχή μου (Εύοσμος Θεσσαλονίκης). Παραθέτω τα δύο σημεία πώλησης σε περίπτωση που υπάρξει κι άλλος ενδιαφέρομενος στην περιοχή μου:

    ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ – ΜΕΣΟΧΩΡΙΤΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ – ΟΔΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΡΙΤΣΗ - ΕΥΟΣΜΟΣ

    TOBACCO SHOP - ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣ – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ 24 – ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΟΣΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. ROADKIOSK - ΔΟΥΚΑΣ

    Τα George Karelias and Sons Excellence μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα ιδιόκτητα καταστήματα μικρής λιανικής της roadhouse:

    Παλαιό Ψυχικό, Πλατεία Ελ. Βενιζέλου
    Παλαιό Ψυχικό, Διαμαντίδου 44
    Καλλιθέα, Ελ. Βενιζέλου 326-330
    Carrefour, Λεωφ. Αθηνών 93-97
    Mall, Λεωφ. Παπανδρέου 35,Επίπεδο 0

    Η Roadhouse αναπτύσσει εξειδικευμένα καταστήματα σε όλα τα εμπορικά κέντρα καθώς και σε επιλεγμένα σημεία που βρίσκονται εντός Carrefour. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του ομίλου μπορείτε να επισκεφτείτε το roadkiosk.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Ευχαριστουμε τον φιλο και την εταιρεια του. Αληθεια τα Excellence ανεβασαν τιμη; Το πρωι αγορασα με 4,30,πηρε κανεις ακριβοτερο πακετο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ-ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΟ ΠΗΡΑ ΠΡΟ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ-ΕΙΝΑΙ 4,30 ΕΥΡΩ!ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ(ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Νομιζω πως βγηκε σε λαθος εποχη αυτο το τσιγαρο.Θα επρεπε να ειχε κυκλοφορησει την περιοδο που βγηκε και στο εξωτερικο,πριν δυο-τρια χρονια δηλ. οταν ακομα μπορουσε να γινει διαφημιση,ο κοσμος ηταν σε πολυ καλυτερη οικονομικη κατασταση,με καλυτερη διανομη.
    Παντως η κινηση του πρεπει να ειναι μικρη αφου οσα πακετα αγορασα απο τον Δεκεμβριο ηταν στα γραμματα ΛΧ με αριθμο που αρχισε απο 2,δηλ. το αρχικο αποθεμα για Θεσσαλονικη δεν εξαντληθηκε ακομα.
    Μακαρι να μεινει στα 4,30 ή εστω να παρει μικρη αυξηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Θα πρεπει κατα τη γνωμη μου να βγαλουν στριφτο καπνου excellence. Θα εχει μεγαλη επιτυχια. Ας το σκεφτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Ειμαι της ιδια γνωμης.Το εχω γραψει μαλιστα πολλες φορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. ROADKIOSK - ΔΟΥΚΑΣ
    ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ PREMIUM CLUB EXCELLENCE ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (π.χ. MALL)
    H ROADHOUSE ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ 1η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΩΝ ΚΑΡΕΛΙΑΣ Α.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Παιζει να το βρε σε περιπτερα και μινι μαρκετ και ποσο κανουν τωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. 4,30 εχουν ακομα. Το πρωι πηρα 4 πακετα. Θα το βρεις μονο σε πολυ επιλεγμενα μαγαζια. Αν μενεις Αθηνα ή Θεσσαλονικη,υποδεικνηονται καποια μερη στα προηγουμενα σχολια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Το αγορασα χθες απο εξαρχεια σε ενα κπανοπωλειο-μινι μαρκετ..Απλα τα σπαει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ , ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο κ. Καρέλιας , ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ADDITIVE FREE Η ΟΧΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Υποθετω πως δεν ειναι,αν και στην γευση δεν φαινεται ιδιαιτερα ποτισμενο. Τα Βιρτζινια και τα ανατολικα τσιγαρα,εχουν σχεδον παντα λιγοτερα προσθετα εν σχεση με τα αμερικανικου τυπου. Παντως αν το εχεις απορια,στειλε τους ενα mail.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. ΕΝΑ ΕΧΕΛΑΝΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΑΣΧΕΤΟ , ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΧΘΕΣ ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΪΤ ΙΤ ΟΛΛ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΞΕΛΕΝΣ , ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΞΕΝΟΥ ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ ΩΣ ΓΚΡΕΪΤΕΣΤ ΑΛΛΑ ,ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΑ , ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ , ΕΙΠΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΑΛΟ ΑΡΙΣΤΟ , ΘΕΪΚΟ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ , ΑΛΛΑ "ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΛΙΓΑΚΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ" ΚΑΙ ΟΝΤΟΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ,ΤΣΙΜΠΑΕΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ , ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Για καποιο λογο που αγνοω,αλλα μπορω να υποθεσω η Καρελια μετα το 95 δεν ασχοληται με ανατολικα καπνα.
    Το δαγκωμα στον λαιμο ειναι υποκειμενικο,εμενα δηλαδη ολα τα τσιγαρα με ενοχλουν περισσοτερο ή λιγοτερο με εξαιρεση τα Εξελενς,Σαντε,Ντανχιλ. Παντως και ενας φιλος που τα εβαλε στο μαγαζι του και τα πουλησε,μου ειπε πως οσοι τα δοκιμασαν εμειναν ευχαριστημενοι,αλλα καποιοι παραπονεθηκαν για μια μικρη ενοχληση στον λαιμο.
    Για τον τυπο που λες,μαλλον ειναι Αγγλος και απο ότι γραφει καπνιζει Rothmans International, Sobranie Black Russians, Karelias and Dunhill International,ενω ειδα πως εγραψε και μια κριτικη για τα Nat Sherman. Oπως και να το κανουμε ο τυπος εχει γουστο,ενω απο οσο γραφει ειναι καπνιστης τουλαχιστον για 40 χρονια, οποτε την γνωμη του την κραταω, κατι παραπανω θα ξερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Τα αγορασα σημερα απο περιπτερο στα γιαννενα. Το πρωτο που ρωτησα τα ειχε :) . Γευση ελαφρυα και δεν ενοχλουν καθολου στο λαιμο. Κανω χρυση κασσετινα light ομως οποτε δεν ξερω εαν αυτο εχει σχεση. Πανεμορφο τσιγαρο, χαιρεσαι να το βλεπεις να αναβει! Εαν η τιμη παραμεινει στα 4,30 θα συνεχισω να το κανω. Εαν τωρα παει 4,5-5 ευρω θα το θεωρω υπερβολικο και μαλλον θα κανω κατι αλλο. Ισως επισης να ειναι η ιδεα μου αλλα μετα ειχα μικροτερη την αισθηση της πισσας στο στομα μου. Σα να κατεβαζα πιο καθαρο καπνο ενα πραμα. Το τονιζω ομως οτι αυτο ειναι υποκειμενικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. πηγαν 5 ευρω απο οτι ειδα στο περιπτερο οποτε τερμα τα καρελια για εμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. 5 ευρω ε; Αραγε η πρωτη αυξηση ειναι αυτη ή η δευτερη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. εγω ποτε δεν καπνιζα ελληνικα τσιγαρα και οσες φορες δοκιμασα το μονο που ενιωσα ηταν δυναμη ... αλλα ποτε δεν ειχε βγει και καπιο πραγματικα πολυτελες ελλληνικο τσιγαρο θα κανω μια δοκιμη αλλα 5 ευρω ειναι πολλα για μονιμο καπνισμα ειναι ενα τσιγαρο για τη γωνια οπως λεμε (στο συρταρι σε καλη ταμπακιερα να μην ξερενετε και οποτε να βγαζουμε ενα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. παιδεια το αναζητησα σε 6 περιπτερα δεν το εχει κανενας , ενας μου ειπε οτι θα φερει αλλα δεν μου φανηκε και ιδιαιτερα ανθρωπος να βασιστεις ... ξερει κανεις που μπορω να το βρω για Αθηνα μιας και εδω που μενω δεν κυκλοφορει κανενα σημα πολυτελειας ποσο μαλλον υπερπολητελειας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Διαβασε τις προηγουμενες δημοσιευσεις αναφερονται καποια σημεια. Αν υπαρχουν καπνοπωλεια στην γειτωνια σου,υπαρχουν μεγαλες πιθανοτητες να το βρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Πλατεία Εξαρχείων,το πλησιέστερο περίπτερο στις καφετέριες φέρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. μμμμ....όποτε είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις ελάχιστες φορές που κατεβαίνω κέντρο. Πάντως σαν βασική μάρκα κατέληξα στο "Dunhill fine cut black" (χωρίς βέβαια να έχω δοκιμάσει ακόμα το καρέλια excellence)...αν και ακόμα και να μου αρέσει τόσο που να το βρω αποθέωση δεν πιστεύω να το καπνίζω μόνιμα και γενικά δηλαδή μου αρέσει η ποικιλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. KAΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΜΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΑΡΙΣΤΗ ΠΑΡΑ 3 ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΜΠΟΥΡΟΥΧΕΣ , (ΒΛΕΠΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΜΠΛΕΝΤ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. οταν λεω μου αρεσει η ποικιλια εννοω ποικιλια καπνων πχ ποτε vigrinia blend ποτε american blend(μονο old navy η dunhill blend)....άλλωστε πάντα πέρνω τσιγάρα χωρίς πρόσθετα ή αποδεδειγμένα πρώτης ποιότητος, η ποιότητα πιστευω πως ειναι το παν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. φοβερο τσιγαρο λογω της τιμης του δεν μπορω να το καπνιζω μονιμα αλλα σιγουρα θα αγοραζω αρκετα συχνα ενα πακετο.στην αρχη σου ξενιζει (μιας και συνηθισαμε να καπνιζουμε ριγανοξυλα) ,δηλαδη πιο αναλυτικα στην αρχη νομιζεις οτι σε τρωει καπωςσ στο λαιμο αλλα απο οτι καταλαβα δεν κανει τσιγαροωηχα μιας και δοκιμασα να βυξω και τιποτα,περναει μολις το συνηθησεις,ισως σε πιασει λιγη ταχυκαρδεια και αυτο το ξεπερνας,αλλο ενα μειον ειναι πως η γευση του δεν μενει για πολυ μιας και δεν ειναι τοσο καυτερο οσο τα συνιθισμενα βιρτζινια ισως επειδη ειναι βιρτζινια μπλεντ και εχω συνιθισει μονο στον ξανθο βιρτζινια,αλλα η γευση του και υπαρχει και ειναι τοσο εντονη οσο και καλη οσο και απαλη οσοσ και δυνατη. αλλα αυτα που αναφερω ειναι πτεσματα μπροστα στα τεραστεια πλεονεκτηματα του που κανουν τα μειονεκτιματα να μην ειναι καν αξια αναφορας κατα αρχην ειναι τοσο απαλο που κατεβαινει πανευκολα ενω εχει φοβερη γευση , σε αντιθεση με τα περισσοτερα τσιγαρα ειναι πραγματικο τονωτικο...εχει καπια προσθετα αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειναι μη χημικα ,καιγεται αργα και σταθερα και εχει πολυ καλο φιλτρο χωρις να ειναι σκληρο πιστευω πως η τοποθετηση του πετρου ηταν η πιο σωστη ενα βελτιωμενο παλιο ντανχιλ, του βαζω ιδιο βαθμο με το φαιν κατ (προσωπικα) 9 γιατι και τα 2 μου αρεσουν παρα πολυ το ενα για τους λογους που αρεσει και σε εσας και το ντανχιλ γιατι ειναι λες και εχει φτειαχτει για μενα μονο μειον που του βαζω οπως εχω πει το τσουξιμο στη μυτη μαλλον θα τα καπνιζω με αναλογια 2 πακετα φαιν κατ 1 πακετο καρελια ... ειναι και τα 2 τελεια για διαφορετικους λογους το καρελια πιστευω οτι αξιζει πολυ περισσοτερο απο την τιμη η ποιοτητα του ειναι η καλυτερη που εχω συναντησει πιστευω οτι θα ηταν πιο ορθο να αντεστρεφαν τιμες με το davidoff magnum (υποθετικα παντα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. φοβερο τσιγαρο λογω της τιμης του δεν μπορω να το καπνιζω μονιμα αλλα σιγουρα θα αγοραζω αρκετα συχνα ενα πακετο.στην αρχη σου ξενιζει (μιας και συνηθισαμε να καπνιζουμε ριγανοξυλα) ,δηλαδη πιο αναλυτικα στην αρχη νομιζεις οτι σε τρωει καπωςσ στο λαιμο αλλα απο οτι καταλαβα δεν κανει τσιγαροωηχα μιας και δοκιμασα να βυξω και τιποτα,περναει μολις το συνηθησεις,ισως σε πιασει λιγη ταχυκαρδεια και αυτο το ξεπερνας,αλλο ενα μειον ειναι πως η γευση του δεν μενει για πολυ μιας και δεν ειναι τοσο καυτερο οσο τα συνιθισμενα βιρτζινια ισως επειδη ειναι βιρτζινια μπλεντ και εχω συνιθισει μονο στον ξανθο βιρτζινια,αλλα η γευση του και υπαρχει και ειναι τοσο εντονη οσο και καλη οσο και απαλη οσοσ και δυνατη. αλλα αυτα που αναφερω ειναι πτεσματα μπροστα στα τεραστεια πλεονεκτηματα του που κανουν τα μειονεκτιματα να μην ειναι καν αξια αναφορας κατα αρχην ειναι τοσο απαλο που κατεβαινει πανευκολα ενω εχει φοβερη γευση , σε αντιθεση με τα περισσοτερα τσιγαρα ειναι πραγματικο τονωτικο...εχει καπια προσθετα αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειναι μη χημικα ,καιγεται αργα και σταθερα και εχει πολυ καλο φιλτρο χωρις να ειναι σκληρο πιστευω πως η τοποθετηση του πετρου ηταν η πιο σωστη ενα βελτιωμενο παλιο ντανχιλ, του βαζω ιδιο βαθμο με το φαιν κατ (προσωπικα) 9 γιατι και τα 2 μου αρεσουν παρα πολυ το ενα για τους λογους που αρεσει και σε εσας και το ντανχιλ γιατι ειναι λες και εχει φτειαχτει για μενα μονο μειον που του βαζω οπως εχω πει το τσουξιμο στη μυτη μαλλον θα τα καπνιζω με αναλογια 2 πακετα φαιν κατ 1 πακετο καρελια ... ειναι και τα 2 τελεια για διαφορετικους λογους το καρελια πιστευω οτι αξιζει πολυ περισσοτερο απο την τιμη η ποιοτητα του ειναι η καλυτερη που εχω συναντησει πιστευω οτι θα ηταν πιο ορθο να αντεστρεφαν τιμες με το davidoff magnum (υποθετικα παντα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. φοβερο τσιγαρο λογω της τιμης του δεν μπορω να το καπνιζω μονιμα αλλα σιγουρα θα αγοραζω αρκετα συχνα ενα πακετο.στην αρχη σου ξενιζει (μιας και συνηθισαμε να καπνιζουμε ριγανοξυλα) ,δηλαδη πιο αναλυτικα στην αρχη νομιζεις οτι σε τρωει καπωςσ στο λαιμο αλλα απο οτι καταλαβα δεν κανει τσιγαροωηχα μιας και δοκιμασα να βυξω και τιποτα,περναει μολις το συνηθησεις,ισως σε πιασει λιγη ταχυκαρδεια και αυτο το ξεπερνας,αλλο ενα μειον ειναι πως η γευση του δεν μενει για πολυ μιας και δεν ειναι τοσο καυτερο οσο τα συνιθισμενα βιρτζινια ισως επειδη ειναι βιρτζινια μπλεντ και εχω συνιθισει μονο στον ξανθο βιρτζινια,αλλα η γευση του και υπαρχει και ειναι τοσο εντονη οσο και καλη οσο και απαλη οσοσ και δυνατη. αλλα αυτα που αναφερω ειναι πτεσματα μπροστα στα τεραστεια πλεονεκτηματα του που κανουν τα μειονεκτιματα να μην ειναι καν αξια αναφορας κατα αρχην ειναι τοσο απαλο που κατεβαινει πανευκολα ενω εχει φοβερη γευση , σε αντιθεση με τα περισσοτερα τσιγαρα ειναι πραγματικο τονωτικο...εχει καπια προσθετα αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειναι μη χημικα ,καιγεται αργα και σταθερα και εχει πολυ καλο φιλτρο χωρις να ειναι σκληρο πιστευω πως η τοποθετηση του πετρου ηταν η πιο σωστη ενα βελτιωμενο παλιο ντανχιλ, του βαζω ιδιο βαθμο με το φαιν κατ (προσωπικα) 9 γιατι και τα 2 μου αρεσουν παρα πολυ το ενα για τους λογους που αρεσει και σε εσας και το ντανχιλ γιατι ειναι λες και εχει φτειαχτει για μενα μονο μειον που του βαζω οπως εχω πει το τσουξιμο στη μυτη μαλλον θα τα καπνιζω με αναλογια 2 πακετα φαιν κατ 1 πακετο καρελια ... ειναι και τα 2 τελεια για διαφορετικους λογους το καρελια πιστευω οτι αξιζει πολυ περισσοτερο απο την τιμη η ποιοτητα του ειναι η καλυτερη που εχω συναντησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. φοβερο τσιγαρο λογω της τιμης του δεν μπορω να το καπνιζω μονιμα αλλα σιγουρα θα αγοραζω αρκετα συχνα ενα πακετο.στην αρχη σου ξενιζει (μιας και συνηθισαμε να καπνιζουμε ριγανοξυλα) ,δηλαδη πιο αναλυτικα στην αρχη νομιζεις οτι σε τρωει καπωςσ στο λαιμο αλλα απο οτι καταλαβα δεν κανει τσιγαροωηχα μιας και δοκιμασα να βυξω και τιποτα,περναει μολις το συνηθησεις,ισως σε πιασει λιγη ταχυκαρδεια και αυτο το ξεπερνας,αλλο ενα μειον ειναι πως η γευση του δεν μενει για πολυ μιας και δεν ειναι τοσο καυτερο οσο τα συνιθισμενα βιρτζινια ισως επειδη ειναι βιρτζινια μπλεντ και εχω συνιθισει μονο στον ξανθο βιρτζινια,αλλα η γευση του και υπαρχει και ειναι τοσο εντονη οσο και καλη οσο και απαλη οσοσ και δυνατη. αλλα αυτα που αναφερω ειναι πτεσματα μπροστα στα τεραστεια πλεονεκτηματα του που κανουν τα μειονεκτιματα να μην ειναι καν αξια αναφορας κατα αρχην ειναι τοσο απαλο που κατεβαινει πανευκολα ενω εχει φοβερη γευση , σε αντιθεση με τα περισσοτερα τσιγαρα ειναι πραγματικο τονωτικο...εχει καπια προσθετα αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειναι μη χημικα ,καιγεται αργα και σταθερα και εχει πολυ καλο φιλτρο χωρις να ειναι σκληρο πιστευω πως η τοποθετηση του πετρου ηταν η πιο σωστη ενα βελτιωμενο παλιο ντανχιλ, του βαζω ιδιο βαθμο με το φαιν κατ (προσωπικα) 9 γιατι και τα 2 μου αρεσουν παρα πολυ το ενα για τους λογους που αρεσει και σε εσας και το ντανχιλ γιατι ειναι λες και εχει φτειαχτει για μενα μονο μειον που του βαζω οπως εχω πει το τσουξιμο στη μυτη μαλλον θα τα καπνιζω με αναλογια 2 πακετα φαιν κατ 1 πακετο καρελια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. φοβερο τσιγαρο λογω της τιμης του δεν μπορω να το καπνιζω μονιμα αλλα σιγουρα θα αγοραζω αρκετα συχνα ενα πακετο.στην αρχη σου ξενιζει (μιας και συνηθισαμε να καπνιζουμε ριγανοξυλα) ,δηλαδη πιο αναλυτικα στην αρχη νομιζεις οτι σε τρωει καπωςσ στο λαιμο αλλα απο οτι καταλαβα δεν κανει τσιγαροωηχα μιας και δοκιμασα να βυξω και τιποτα,περναει μολις το συνηθησεις,αλλο ενα μειον ειναι πως η γευση του δεν μενει για πολυ μιας και δεν ειναι τοσο καυτερο οσο τα συνιθισμενα βιρτζινια ισως επειδη ειναι βιρτζινια μπλεντ και εχω συνιθισει μονο στον ξανθο βιρτζινια,αλλα η γευση του και υπαρχει και ειναι τοσο εντονη οσο και καλη οσο και απαλη οσοσ και δυνατη. αλλα αυτα που αναφερω ειναι πτεσματα μπροστα στα τεραστεια πλεονεκτηματα του που κανουν τα μειονεκτιματα να μην ειναι καν αξια αναφορας κατα αρχην ειναι τοσο απαλο που κατεβαινει πανευκολα ενω εχει φοβερη γευση , σε αντιθεση με τα περισσοτερα τσιγαρα ειναι πραγματικο τονωτικο...εχει καπια προσθετα αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειναι μη χημικα ,καιγεται αργα και σταθερα και εχει πολυ καλο φιλτρο χωρις να ειναι σκληρο πιστευω πως η τοποθετηση του πετρου ηταν η πιο σωστη ενα βελτιωμενο παλιο ντανχιλ, του βαζω ιδιο βαθμο με το φαιν κατ (προσωπικα) 9 γιατι και τα 2 μου αρεσουν παρα πολυ το ενα για τους λογους που αρεσει και σε εσας και το ντανχιλ γιατι ειναι λες και εχει φτειαχτει για μενα μονο μειον που του βαζω οπως εχω πει το τσουξιμο στη μυτη μαλλον θα τα καπνιζω με αναλογια 2 πακετα φαιν κατ 1 πακετο καρελια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. απλα τελειο του βαζω 9 μαζι με το φαιν κατ(που εχει φταχτει για μενα) ειναι τελειο για ολα οσα υπατε πραγματικα το μονο μειον που του βρισκω ειναι ο χρονος προσαρμογεις γιατι ποτε δεν υπαρχει περιπτωσει να βρεθει πιο ποιοτικο βιρτζινια μπλεντ ισως να καπνιζω αυτο μαζι με τα ντανχιλ φαιν κατ δεν ξερω ειναι και τα 2 τελεια για μενα για διαφορετικους λογους !δεν εχω λογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. μπορει καπιος να μου πει γιατι μου εχει περασει ολα τα σχολεια ενω ελεγε οτι δεν τα περνει;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. χαχαχαχα τελοσ παντων παρακαμψτε τα πρωτα 200000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. τι σημαινει αυτο το ρητο μεσα ξερει κανεις;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΗΤΟ ΦΙΛΕ ΤΟ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ? ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ , "ΑΝ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΖΗΤΑΜΕ " ΧΟΝΤΡΑ ΧΟΝΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. φοβερη εμφανιση και το ρητο ατο ειναι το κερασακι στην τουρτα αν για την ελλαδα εβγαζε το πακετο αυτο στα ελληνικα θα ειχε τεραστια απηχηση πιστευω ιδιως αν διαφημιζοταν αναλογα κιωλας. χοντρα χοντρα οπως το μετεφραζα κατι παρομοιο καταλαβα και εγω "αν η ευτυχια ειναι δραστηριοτητα,για να μας ευχαριστη,πρεπει να ειναι τελεια" ετσι το επιασα εγω ,,(σπαστικη γλωσσα τα αγγλικα δοξα τω θεω εχω καμια δεκαρια χρονια να τα μιλησω και υσηχασε το κεφαλι μου!χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. εδω να πω κατι δεν ξερω γιατι ο καπνος ειναι τοσο απαλος που κατεβαινει πανευκολα και μυριζει και υπεροχα με το φυσικο του αρωμα τα προσθετα του το διασταυρωσα δεν ειναι χημικα! αλλα ειναι καπως αγευστος. τα ντανχιλ μαυρα εχουν πιο εντονη την γευση του βιρτζινια και ειναι και αυτα οχι τοσο αλλα αρκετα απαλα και με ωραιο αρωμα ενω ειναι και χωρις προσθετα γενικως(ενα μειον οτι αν δεν κλεισεις καλα την ταινια προστασιας ξερενονται γρηγορα) πραγματικα ειμαι σε τεραστιο δηλημα μου αρεσουν και τα δυο για διαφορετικους λογους..........ααααααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Επειδή παρατηρώ πως η τιμή του νέου σήματος της Καρέλια είναι στα 5 ευρώ, απλά να αναφέρω πως τα καλά τσιγάρα στο εξωτερικό ξεκινούν από 5,5 ευρώ και άνω, επί παραδείγματι το Ντάνχιλ Ιντερνάσιοναλ σε Γαλλία και Γερμανία ήταν στα 5,5 και 5,30 ευρώ αντίστοιχα, τουλάχιστον ως το καλοκαίρι του 2009 που γνωρίζω. Αν πράγματι το Καρέλια αξίζει ως γεύση, θεωρώ πως αξίζει κανείς να δώσει το 5ευρω. Από το να δίνεις 3,20 ή 3,50 και να καπνίζεις ενα-ενάμιση πακέτο χόρτα, καλύτερα το ταλιράκι κι ας καπνίσει κανείς λιγότερο. Τουλάχιστον θα το ευχαριστηθεί. Πρωτίστως-κατά τη γνώμη μου πάντα-το τσιγαρο είναι απόλαυση. Προσωπικά στερούμαι άλλα πράγματα για να καπνίσω ενα καλό τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Ατοπο το παραδειγμα. Αν ισχυε η αναλογικοτητα βαση εισωδηματος η αντιστοιχη τιμη θα ηταν 2 ευρω. Παραλογη αρα η συγκριση με Γερμανια(που οι καπνοι πιπας και τσιγαρου ειναι παφτηνοι) και Γαλλιας. Συγκριση μπορεις να κανεις με Ισπανια,Πορτογαλια,Τσεχια κ.λ.π.οπου τα τσιγαρα ειναι φθηνοτερα. Ακομα και σε χωρες προηγμενες,οπως στην Αυστρια ας πουμε,το Μαρλμπορο εχει 4 ευρω,δεν γινεται στην Ελλαδα να εχει 4,20.
    Στην Ελλαδα ο φορος καπνου ειναι ....85%.Απο τα 5 ευρω αρα τα 4,25 ειναι φοροι και απο αυτα που μενουν πρεπει να παρει λεφτα και ο περιπτερας και η καπναποθηκη. Λογο των τρελων φορων και την γενικη αφραγκια που επικρατει στην χωρα,οι καπνοβιομηχανιες αναγκαζονται να δουλευουν με χαμηλοτερο κερδος. Για αυτο τον λογο γινονται και οι εκπτωσεις στην ποιοτητα με αποτελεσμα,οι ιδιες μαρκες να διαφοροποιουνται στην γευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. βρηκα τι κανει τη διαφορα στο εξσελενσε ειναι ενα βιρτζινια μπλεντ με γευση αμερικαν μπλεντ χωρις τη ζαλαδα που προκαλει ο μπρατσαρας ο μπαρλει .γαματο. ειναι το τσιγαρο που φτειχτηκε για να ικανοποιει τον καθενα χωρις να ξερει ακριβως το λογο μιας και απο τη μεση και κατω η γευση του μιαζει με πολυ ψιλοκομμενου σχετου ξανθου βιρτζινια και απο τη μεση και πανω με πολυ δυνατου αμερικαν μπλεντ.χαχαχαχαχαχαχα.ειναι πραγματικα ενα γαματο μπλεντ. για αυτο ειμουν σε διλημα . δεν ειναι τσιγαρο για μενα , είναι τσιγαρο για ολους και οχι για συνεχες καπνισμα. γαματη πατεντα. αν ειχαν ολες οι ελληνικες καπνοβιομηχανιες τετοιες ιδεες θα ειχαμε πλουτισει σαν χωρα αυτα τα προσθετα εστω και μη χημικα να μην εβαζαν και πιστευω οτι θα αξιζε 10 ισως και με λιγο καπνο σαμσον να ηταν πραγματικα οτι πιο γαματο κυκλοφορει.(εμπνευση εχω σημερα). να τη παθεινεις οταν εχεις πολυ ελευθερο χρονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Επιτελους το δοκιμασα και εγω.Ενα πραγματικα εξαιρετικο τσιγαρο.Ο καπνος του ειναι παρα πολυ απαλος και κατα το καπνισμα αφηνει μια γλυκια επιγευση ενω μυριζει υπεροχα.Επισεις πολυ ωραια η σχεδιαση του πακετου αλα και του ιδιου του τσιγαρου.Στα μειον η δυσκολη ευρεση του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Αντιμετωπιζω δυσκολια να το βρω στην Αθηνα τον τελευταιο καιρο,οσα μερη ηξερα που μπορουσα να το προμηθευτω δεν το φερνουν πια..μπορει καποιος να μου πτροτεινει ενα σημειο διαθεσης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. steile minima ston karelia apantaei se olous mesa se liges ores... http://www.karelia.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Aπο οτι ειπε ενας φιλος του blog που μενει Κυπρο,τα Excellence δεν κυκλοφορουν εκει. Υπαρχει μονο η Χρυση Κασετινα. Παντως και στην Ελλαδα ειναι απιστευτα δισευρετα οποτε ποτε δεν ξερεις. Στειλε ενα μηνυμα στην καπνοβιομηχανια,εφοσον δραστηριοποιηται στην Κυπρο,πιθανον να το διανεμει περιορισμενα ή να εχει σκοπο να το βγαλει στην κυκλοφορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Πέτρο και Ηλία καταρχήν καλησπέρα. Νομίζω οτι η κυκλοφορία του Excellence στην Κύπρο είναι λίγο ουτοπία. Το μόνο πολυτελές τσιγάρο που κυκλοφορεί εδώ είναι το Ντάνχιλ Ιντερνάσιοναλ, συν τα Ντάβιντοφ. Αν κάποιος θέλει να καπνίσει κάτι καλό θα πάρει πούρα και οι κύπριοι τα προτιμούν. Δεν θα πάρουν ακριβό τσιγάρο, θα πάρουν πούρα. Κατά τη γνώμη μου είναι λίγο επιδειξίες (Ηλία αν είσαι κύπριος με συγχωρείς για το σχόλιο αλλά μπορώ να το τεκμηριώσω με παραδείγματα). Έγραψα κάπου οτι κυκλοφορεί στην κυπριακή αγορά το Μανιτού, ενα τσιγάρο κατα την ταπεινή μου άποψη πολύ καλό και χωρίς πρόσθετα. Το είχα δοκιμάσει στη Γερμανία το '08 και μου άρεσε πολύ. Αυτό το τσιγάρο πήγε στον πάτο κατευθείαν, νομίζω οτι αποσύρθηκε, αν και το πέτυχα σε κανα δυο περίπτερα. Αυτό που θέλω να πω ειναι οτι τα καλά τσιγάρα δεν περπατάνε. Πουλάνε πολύ τα φτηνά και οχι ποιοτικά, Senior Service, Gold Leaf, Rothmans, Royals και τα συναφή, ενώ πέραση έχουν και τα Μάλμπορο. Αν κυκλοφορήσει το Excellence στην κύπρο πιστεύω πως θα το παίρνουμε εγώ και κανα δυό ακόμα καλαμαράδες, κανείς άλλος. Προσωπικά το εύχομαι, αλλά είναι πολύ δύσκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Έχω παραγγείλει για πάρτη μου μερικά πακέτα στο παντοπωλείο που βρίσκεται Θ. Βρεσθένης 21 Νέος Κόσμος Αθήνα. Όποιος ενδιαφέρετε μπορεί να περάσει για κάνα πακετάκι. Μόνο μην τα φάτε όλα ρεμάλια... :P

    PS. Δεν είναι δικό μου το μαγαζί και δεν κάνω διαφήμιση, απλά μένω δίπλα και προσφέρθηκε το παλικάρι με το μαγαζί να μου τα φέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Να σημειώσω κι εγώ με τη σειρά μου οτι τη Δευτέρα έρχεται φιλος απο Ελλάδα με κουτα. Την περιμένω πως και πως. Σχετικά με προηγούμενη συζήτηση για το αν το Έξελενς κυκλοφορεί στην Κύπρο, αποφάσισα συνειδητά να αφήσω το εδω και 9 χρόνια Ντάνχιλ Ιντερνάσιοναλ και να στραφώ στη χρυσή κασετίνα του Καρέλια, το μόνο τσιγάρο της εταιρείας που πληροί τις απαιτήσεις μου και κυκλοφορεί στην κυπριακή αγορα. όπως ήδη αναφέρθηκε δυστυχώς δεν κυκλοφορεί το Έξελενς και είναι αμφίβολο αν κυκλοφορήσει κάποια στιγμή. Έκανα κανα δυο φορές χρυσή κασετίνα και μου άρεσε ως τσιγάρο. Ελπίζω να γίνει καλός σύντροφος για τη συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Tα μεγαλα πνευματα συναντωνται. Και εγω εδω και λιγες μερες το γυρισα απο το αφιλτρο Καρελια που καπνιζα εδω και καποιους μηνες, στην Χρυση Κασετινα. Την Χρυση την καπνιζα το 2006,οταν χαλασε το Dunhill, την διεκοψα για ενα διαστημα και οταν πηγα να την ξανακαπνισω τα επομενα χρονια,ειχε μια διαφορετικη μυρωδια + με ενοχλουσε στον λαιμο.
    Με προετρεψε ενας φιλος επισης αλλωτε φανατικος με τα Dunhill,που προσφατα το γυρισε στην Χ.Κ., λεγοντας μου πως ειναι σχεδον ιδια με την παλια μας μαρκα και ειναι πολυ ικανοποιημενος.
    Οντως την βρηκα πολυ βελτειωμενη(ή αλλαξαν τα γουστα του ουρανισκου μου),ενω δεν μου εφερε κανενα καψιμο στον λαιμο.
    Η Χρυση ποσο εχει στην Κυπρο?

    Χρονια Πολλα σε ολους,καλη Ανασταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Φίλε μου Πέτρο αν ήμουνα μεγάλο πνεύμα δεν θα δούλευα μ. Σάββατο ως τις 6... Καταρχήν συμφωνώ με την κριτική. Η ΧΚ είναι όντως πολύ κοντά στη γεύση του Ντάνχιλ. Πρός το παρόν το μόνο που με χαλάει είναι οτι η καύση δεν είναι τοσο αργή, όσο στο Ντάνχιλ, αλλά είναι κάτι που το παραβλεπω. Αποφάσισα να το γυρίσω σε ΧΚ για λόγους καθαρά εθνικιστικούς, να αγοράζω δηλαδή ελληνικά τσιγάρα, όχι τα υποπροϊόντα της ΒΑΤ. Χαρακτηρίζω το Ντάνχιλ υποπροϊον επειδή όταν το άρχισα το '01 ή το '02,δεν θυμάμαι ακριβώς, ήταν απλώς απιστευτο τσιγάρο. Σχετικά με την τιμή η κατάσταση στην Κύπρο είναι λίγο φλου επειδή δεν υπάρχουν φιξ τιμές όπως στην Ελλάδα. Σε ενα περίπτερο που βρήκα τα τρια πακέτα που έχω τα πουλάει 4,40. Το Ντάνχιλ π.χ. το έβρισκα τις περισσότερες φορές 4,50. Το έχω βρει 4,40 αλλά και 4,70. Γενικα, ο καθένας κοστολογεί τα τσιγάρα όσο θέλει, δεν ξέρω όμως ακριβώς πόσο φόρο πληρώνουν οι περιπτεριούχοι. Πάντως για τα δεδομένα της Κύπρου και αναφορικά με τη σχέση ποιότητας-τιμής το 4,40 είναι λογικό, αν σκεφτείς οτι το LM 25άρι πουλιέται 4,00. Όπως και να'χει η ΧΚ είναι πολύ καλή, πολύ κοντά στο Ντάνχιλ και ελληνική, επομένως βουράω που λένε οι κυπραίοι.

    Χρονια πολλά και απο μένα και καλή Ανάσταση, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Να είστε όλοι καλά και να έχετε πάνω απ'ολα τα μυαλά σας, η υγεία στις μέρες μας φτιάχνεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τα μυαλά οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. περιμενα με ανηπομονησια την γιαγια μου να μου φερει το excellence απο το κοντινο περιπτερο αλλα δυστηχως ηρθε με αδεια χερια. θα του πω να το φερει ομως :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. to excellence filaraki ayti thn periodo apotelei tekmhrio gia thn eforia:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. 5,20 η νεα τιμη του Καρελια Excellence. Eλαφρως διαφορετικη,απαλοτερη, μου φανηκε η γευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Ανακοίνωση αλλαγήs απο την ΒΑΤ ,του πακετου για το LUCKY STRIKE!**εν τω μεταξύ ,το λακυ πλεον οταν το ακουμπάσ στο τασακι σβηνει!φάιαρ σέιφ ορ γουάτ:-o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Johnny εχεις λινκ,για το θεμα? Πιθανον το Lucky Strike να εγινε Fire Safe απο τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Άμα τα κάνουνε fire safe σωθήκαμε, α με βλέπω να παίρνω τσιγάρα να τα σκίζω και να φτιάχνω στριφτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. πηρα ενα πακετο πριν 2 μερες.προσσωπικα δεν μου ταιριαξε γευστικα.και με ενοχλουσε στο λαιμο.ξερω οτι δεν εχετε σε εκτιμιση τα prince αλλα εχω κανει παρα πολλες προσπαθειες να αλλαξω μαρκα(επειδη εχει πεσει πολυ η ποιοτητα τους) και δεν τα εχω καταφερει.γιατι ειναι τα μονα που δεν με ενοχλουν στον λαιμο.και δεν εχω κανενα προβλημα οπως βηχα.ειμαι καπνιστης 9 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Προσεθεσα ενα βιντεο με τσιγαροκριτικη για το George Karelias and Sons Excellence απο τον Αγγλο φίλο R.J.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Το ειδα μπραβο για τη συμβολη σου στην κριτικη του.Κανει ωραιες κριτικες και θα ανταλλασετε και τσιγαρα μεταξυ σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Καλά με τα Αγγλικά μου δεν κατάλαβα και πολλά μόνο κάτι για υψηλή ποιότητα και ήπια γεύση έπιασα (συνήθως το βρίσκω με δυνατή γεύση, άρα μάλλον πρόκειται για το αρχικό χαρμάνι), κάτι άλλο ότι μοιάζει με τα αγγλικά τσιγάρα, αυτά.

    Δεδομένου ότι σε ευχαριστεί μάλλον του άρεσε. Ερώτηση το Excellence δεν κυκλοφορεί στην αγγλική αγορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Δεν καταφερε να τον βρει, εδω στην Ελλαδα και δυσκολευομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Πες το ψέματα, να δεις χιλιόμετρα στο Βέλγιο για να βρεθούν το Tor και το Ziganoff, που ακόμα αναζητούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Ποια αλλα θεωρουνται πολυτελή τσιγαρα που κυκλοφορουν στην Ελλαδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Η χρυσή κασετίνα, το SANTE FILTER, τα Davidoff, τα ASTOR, τα Dunhill, τα ROTHMANS είναι αρκετά σήματα, αλλά μόνο το excellence και η χρυσή αξίζουν τον τίτλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. Πέτρο καλημέρα. Κατ' αρχάς, συγχαρητήρια για το ήθος και το επίπεδο που διατηρείς στο blog σου. Μόλις σήμερα το ανακάλυψα και αποφάσισα να συμμετέχω κι εγώ γράφοντας λίγες γραμμές. Καπνίζω εδώ και 22 χρόνια περίπου (είμαι 40 ετών) και είμαι κι εγώ Θεσσαλονικιός...Πλέον τα τσιγάρα που κάνω δεν ξεπερνούν τα 5-6 την ημέρα, προτιμώ την ποιότητα πια απ' την ποσότητα. Η αλήθεια είναι ότι αλλάζω συνεχώς μάρκες, συνηθίζω εύκολα και βαριέμαι την ίδια γεύση συνέχεια, αλλά οι καλές επιλογές πλέον είναι ελάχιστες, οπότε κινούμαι μεταξύ Καρέλια άφιλτρο στην Χρυσή κασετίνα, Αγρινίου και Άσσο άφιλτρο. Πράγματι, η καπνοβιομηχανία του Καρέλια φαίνεται ότι σέβεται την ποιότητα και τον πελάτη, έχει δημιουργήσει ένα άριστο στυλ..
    Λόγω δουλειάς, μένω στο Ν. Πέλλας. Εδώ, καλλιεργούνται πλέον λίγα στρέμματα καπνών Ανατολικού Τύπου και Virginia σε 1-2 χωριά του παλιού Δήμου Αριδαίας, παλαιότερα υπήρχε παραγωγή, αλλά τώρα πια έχει ελαχιστοποιηθεί. Δεν ξέρω κιόλας αυτά που βγάζουν πού ακριβώς τα δίνουν...αν γνωρίζεις εσύ καμιά πληροφορία πες μας, γιατί εγώ δεν πολυπηγαίνω εκεί πάνω...
    Συγχαρητήρια και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. Μηνά στην επιλογή ταιριάζουμε. Από τα ελληνικά καπνά οι μεγαλύτερες ποσότητες πάνε για εξαγωγή, προφανώς το ίδιο γίνεται και σε αυτά τα χωριά, αν θέλεις όμως χύμα καπνό μπορείς να προμηθευτείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. θα ηθελα να ρωτησω εαν η κυκλοφορια του excellence συνεχιζεται γιατι εχωνατας παει σε καμποσα περιπτερα δεν εχω βρει!ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Kανονικα συνεχιζεται,αλλα σε περιορισμενα σημεια διαθεσης.Συνηθως καπνοπωλεια ή πολυ κεντρικα μαγαζια. Επικοινωνησε με την εταιρεια,θα σου υποδειξει ενα μερος κοντα στον τοπο κατοικιας σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Τελικα μετα απο ψαξιμο καταφερα να βρω ενα πακετο ...το καλυτερο τσιγαρο που εχω δοκιμασει! Απορω παντως πως ενα τετιο τσιγαρο δεν εχει τραβηξει τους καπνιστες σε μια αγορα σαν την ελληνικη...κατανοω οτι ειναι ακριβο αλλα δεν καταλαβαινω πως γινεται να πουλανε τα τσιγαρα τυπου old horborn και οχι ενα τσιγαρο σαν αυτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. Σε ενα περιπτερο στη νεα κηφισια λιγο πιο πανω απο τον φουρνο αρτοπολις...ειναι το μονο περιπτερο στην περιοχη που εχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. 1) ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ) – ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ
    2) ΑΧΑΡΝΕΣ – ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ 155 – ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ
    3) ΑΧΑΡΝΕΣ – ΝΙΚΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗ 39 (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ) – ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ
    4) ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    5) ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 59 – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    6) ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ – ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ 62 & 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ – ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ
    7) ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ – ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 142 – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    8) ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ – ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε’ & ΣΤΡΟΦΥΛΙΟΥ – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    9) ΚΕΦΑΛΑΡΙ – ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 1 – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    10) ΚΕΦΑΛΑΡΙ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΕΡΓΗ – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    11) ΚΗΦΙΣΙΑ – ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ 2 – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    12) ΚΗΦΙΣΙΑ – ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ 3 – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    13) ΚΗΦΙΣΙΑ – ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ 8 – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    14) ΚΗΦΙΣΙΑ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥ – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    15) ΚΗΦΙΣΙΑ – ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ & ΠΑΡΟΥ - ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

    η απαντηση της εταιριας καρελια για τα καταστηματα που διαθετουν το πακετο...μπορεις να στειλεις μηνυμα και θα σου απαντησει αναλογα με τον τοπο κατοικιας σου...ενα μπραβο στην αμεση εξυπηρετηση της εταιριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Ξέρω περίπτερο κοντά στην περιοχή μου που το φέρνει επειδή έχει φανατικούς καπνιστούς. Απλώς είχα περιέργεια να δω αν κινείται και από μικρά καταστήματα. Αλλά από ότι βλέπω σχεδόν όλα είναι ή σε πλατείες ή σε λεωφόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. pedia dokimasa to en logo tsigaro ke den mou arese katholou (apla h gnomi mou)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. kalhspera!dokimasa karelia exellence(meta apo poly psaximo)kai einai makran to kalytero tsigaro sthn elliniki agora.kai mallon epesa kai se palio paketo(BI)...poly kalh geush kai SIGOURA poiotika kapna...
    einai akrivoutsiko gia ka8hmerino kapnisma,omws otan 8es na kaneis ena poiotiko tsigaro einai o,ti kalytero.

    petro poia alla shmata kykloforoun typou exellence?mono to davidoff magnum xerw pou nomizw einai kai akrivotero.(den to exw dokimasei)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. πετρο (και οποιοι αλλοι μπορειτε) τι τσιγαρα με καπνα virginia, ..αγγλικο χαρμανι.. μου προτεινεις να δοκιμασω? τα μονα που εχω κανει ειναι τα excellence και τα dunhill international..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. δεν αξιζει καποιο αλλο τσιγαρο δηλαδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. Και τα Rothmans που έχουν βελτιωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. Παίδες απο ότι κατάλαβα τον καπνό αυτόν δεν το εχουν ολα τα περίπτερα έ? Γιατί έτσι? Κάπου νομίζω μπάνισα τιμή. 5.2€ κάνει το πακετάκι τον 25g?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρανοησες δεν υπαρχει καπνος,αλλα ετοιμο τσιγαρο

      Διαγραφή
  177. Εξαιρετικό τσιγάρο! Καπνίζω χρόνια στριφτό και όταν τυχαίνει να ξεμείνω και να πάρω έτοιμο τσιγάρο από φίλο, σχεδόν πάντα ξεραίνεται ο λαιμός μου την ώρα που το καπνίζω και με ενοχλεί εκόμα και η μυρωδιά του. Με το Εξελενς δεν είχα κανένα θέμα και επιπλέον το γούσταρα κιόλας και κάπνισα ευχάριστα όλο το πακέτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΑΛΑΤΣΙ.ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  179. άν ψάχνετε απο θεσσαλονικη τσιγαρα κ πουρα έχει το περίπτερο τα πάντα δίπλα απο το ξενοδοχειο μεντιτερανιαν επι της οδου σαλαμινος εγτω απο εκει περνω τα καρελια αγρινιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  180. παιδια πηρα ενα εξελλενς και το χαρτακι μεσα που βαζει η καρελια (με το quaranti of quality) δεν υπηρχε. γιατι το εβγαλαν?
    η ποιοτητα και η γευση δεν εχουν αλλαξει.

    ισως απλα ενα λαθος κατα την συσκευασια...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  181. Παιδια το εξελενς το χαλασανε. Η παρτιδα ΒΒ ειναι χαλια πολυ αγευστο δεν καπνιζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  182. Μια χαρα ηταν η ΒΒ εχει βγει παντως και ΒΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  183. Λοιπόν το εν λόγω τσιγάρο είναι απίθανο. Τα καπνά Βιρτζίνια που περιέχει είναι από τα καλύτερα της αγοράς και εύγευστα.Εμένα μου θυμίζει το τσιγάρο αυτό το Καρέλια λαϊτς.Αν και είναι πολύ καλό τσιγάρο δεν θα το πρότεινα για καθημερινό καπινισμα λόγω τιμής και όχι γεύσης.Θεωρώ ότι δεν θα έδιναν πολλοί 5€ για να το αγορασουν λόγω των δύσκολων καιρών προτιμούν φθηνές και ποιοτικές λύσεις. Βέβαια υπάρχουν και πολλοί που μπροστά στην απόλαυση δεν υπολογίζουν χρήματα αλλά δεν θα αλλάξουν και την μάρκα τους διότι άμα έχεις 'συμφιλιωθεί'με ένα τσιγάρο για παρά πολύ καιρό δεν το αλλάζεις.
    Βέβαια για να μην είμαστε πολυ απαισιοδοξοι θα φτιάξουν τα πράγματα κάποια στιγμή απλά υπομονή λίγο καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  184. Πολύ καλό τσιγάρο και βαρύ αλλά η τιμή του (5,50€) είναι βαριά για την τσέπη πολλών..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  185. Ένα από πολλές απόψεις πληθωρικό τσιγάρο. Το τσιγάρο εμπεριέχει πολύ καλής ποιότητας καπνά Virginia, αυτό φαίνεται τόσο καπνιστικά όσο και αν ανοίξει-κόψει κανείς το τσιγάρο και παρατηρήσει την καπνική ίνα. Η ίνα προδίδει καπνόφυλλα με πάχος στο έλασμα του φύλλου, χαρακτηριστικό των κορυφών των φυτών, πιστεύω είναι φύλλα κυρίως Β-Leafs και T-Tips (οι δύο τελευταίες ομάδες φύλλων στη συγκομιδή, πλούσια σε άρωμα και αλκαλοειδή-νικοτίνη) εννοείται δεν απουσιάζουν και τα «χαμηλά χέρια» τα οποία βοηθούν στο κομμάτι της καύσης.

    Καπνίζοντας η πρώτη μου εντύπωση είναι η «νόστιμη γεύση», η αυξημένη νικοτίνη-δύναμη και φυσικά το έντονο άρωμα. Παρόλο που μιλάμε για ένα «δυνατό» τσιγάρο δεν προκαλεί ερεθισμούς, έχει χαμηλή στυφότητα και κανέναν ερεθισμό στον λαιμό (χωρίς φίλτρο νιώθεις ένα μούδιασμα στη γλώσσα). Να προσθέσω εδώ πως το άρωμα χτύπησε κυριολεκτικά τη μύτη μου όταν άνοιξα την πολυτελή κασετίνα. Η εξαιρετική ποιότητα του τσιγάρου πολύ απλά δεν κρύβεται, μιλάμε για ένα πληθωρικό τσιγάρο, σε άρωμα, γεύση και φυσιολογική δύναμη. Τέλος θεωρώ πως είναι ένα τσιγάρο που ενδείκνυται να το καπνίζει κανείς σε χαμηλή συχνότητα, 2-3 την ημέρα. Δεν μπορώ να φανταστώ να κάνεις ένα ολόκληρο πακέτου ενός τόσο γεμάτου τσιγάρου, όχι τίποτα άλλο, από ένα σημείο και μετά μπουκώνουν οι γευστικοί κάλυκες της στοματικής κοιλότητας και οι γευστικές νότες πολύ απλά δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές.

    Πραγματικά το λατρεύω το συγκεκριμένο, ίσως το αγαπημένο μου τσιγάρο απ'όσα έχω δοκιμάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  186. Αν ψάχνεται κανείς ακόμη, το πακέτο έχει πάει στα 5,50 και προσωπικά το βρίσκω σχετικά εύκολα (Αθήνα).

    Όσον αφορά την ποιότητα με κάλυψαν οι παραπάνω σχολιαστές.Πολύ γεμάτο άρωμα, γλυκόπιοτο αλλά έχει και την δύναμη του. Έχω συνηθίσει στα στριφτά και τα περισσότερα εργοστασιακά (όταν τύχει) τα κάνω από ευκολία χωρίς να μου λένε κάτι. Το συγκεκριμένο είναι από τις λίγες περιπτώσεις που μπορείς να πεις ότι απολαμβάνεις το τσιγάρο! Πολύ σημαντικό (νομίζω αναφέρθηκε και παραπάνω) ότι όταν το καπνίσεις δεν έχεις όρεξη να ανάψεις στα καπάκια δεύτερο, καθώς σε έχει "γεμίσει". Το έχω για πρωινό τσιγάρο να ξεκινήσει καλά η μέρα.

    Αξίζει να το δοκιμάσει κανείς αν και καταλαβαίνω ότι λόγω της τιμής είναι δύσκολο για καθημερινή μάρκα.

    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή