ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Drum καπνος




Ο Drum ειναι ο πρωτος σε πωλησεις και ο πιο αναγνωρισιμος καπνος διεθνως. Παραδοσιακα Ολλανδικο προιον,τωρα σημα της πολυεθνικης imperial(και της Republic Tobaccos στις ΗΠΑ που απο οτι διαβαζω, περα της κλασικης εκδοχης, πειραματιστηκε και εφτιαξε χαρμανια με καπνους Turkish,Latakia,Perique. Φυσικα δεν τα εχω καπνισει), παλαιοτερα κυκλοφορουσε με την επιγραφη Ηalfsware Shag, που σε μια ελευθερη αποδοση σημαινει "μισοδυνατος" καπνος,τωρα λογο ΕΕ η επιγραφη καταργηθηκε.
Halfsware ειναι οι καπνοι Ολλανδικου στυλ, που ειναι μια μιξη δυνατων σκουρων καπνων τυπου Kentucky, με ξανθα καπνα Virginia. Στην Ελλαδα κυκλοφορουν επισης ο γαλαζιος Drum με καπνα Virginia,burley,Kentucky που ειναι και αυτος ενα γεματο χαρμανι και ο ασπρος ελαφρης Drum με καπνα Virginia,Burley,Oriental, ενα τυπικο American Blend δηλαδη.
Για τον Drum γενικα η γνωμη μου ειναι διφορουμενη. Μου αρεσει η γεματη φυσικη του γευση για ενα τσιγαρο περιστασιακα,ειδικα μετα απο φαγητο. Απο την άλλη δεν θα μπορουσα να φανταστω τον εαυτο μου να καπνιζει την μαρκα αυτη μονιμα, αφου γιατι η εντονη γευση κατανταει κουραστικη,αλλα και γιατι η ποιοτητα δεν ειναι η υψηλοτερη,αφου ειναι γεματος κοτσανια και σκουπιδακια,ενω στελνει τον ασυνηθιστο συνηθως με μια καλη φαρυγγιτιδα. Στα υπερ επισης, πως ειναι καπνος χωρις τεχνιτα αρωματα και προσθετα και η χαμηλοτερη τιμη. Οπως και να το κανουμε ειναι μια ενδιαφερουσα μαρκα,διαφορετικη απο τις υπολοιπες, που ο καθε καπνιστης πρεπει να δοκιμασει τουλαχιστον μια φορα.
Απο τις 3 εκδοχες μου αρεσει περισσοτερο η μπλε και η γαλαζια,η ασπρη ειναι αδιαφορη.
Αν θα επρεπε να δωσω μια συνολικη βαθμολογια για το Drum ως σημα,θα εδινα λιγο πάνω απο την βαση: 5,5 στα 10.
   Ανανεωση  17/03/10 : Νεο ο προιον ο Drum Blond ο οποιος βγαινει σε συσκευασια 30γρ. Πολυ διαφορετικος απο τους υπολοιπους της σειρας,ψιλοκομμενος,ελαφρυς(παραπανω απο οτι πρεπει),χωρις σκουπιδακια.Σιγουρα ο καλυτερος  Drum. Χαρμανι  Virginia και Burley. Ο καλυτερος τροπος για να περιγραφει η γευση του ειναι: Παρομοιος με τον καπνο του Καρελια,χωρις ομως τα πολλα αρωματα. Βαθμολογια : 6,5 στα 10

115 σχόλια:

  1. ΚΑΠΝΙΖΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ(1992-1998)MΠΛE EKΔOXH TOY DRUM ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΡΩΤΟΒΓΗΚΑΝ(ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1992,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ SAMSON).HTAN ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΚΑΠΝΟΙ ΣΤΡΙΦΤΟΥ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ.ΟΜΩΣ,ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ Η ΤΟΤΕ ΑΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΙΨΙΜΟ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΦΑΡΥΓΓΙΤΙΔΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΦΟΥΜΑΡΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ.ΚΑΛΟΥΤΣΙΚΗ ΑΠΟ ΟΣΟ ΘΥΜΑΜΑΙ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ(ΕΧΩ ΝΑ ΣΤΡΙΨΩ DRUM 11 ΧΡΟΝΙΑ) ΟΜΩΣ ΔΕ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ CRAVEN A ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΩ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ.Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΙΣΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ,ΕΙΤΕ ΒΑΛΩ ΦΙΛΤΡΟ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΤΡΙΦΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκεινη την εποχη κυκλοφορουσε και ο Cooper μαζικα,πρεπει να ειχε μεριδιο αγορας κοντα στο 6-7%,γυρω στο 96-97 θυμαμαι πως η ΣΕΚΑΠ κυκλοφορησε και αλλους 3 cooper με διαφορετικα χαρμανια,που απετυχαν εμπορικα και εξαφανηστικαν.Σχεδον την ιδια τυχη εχει και ο κλασικος Cooperμ καπνος που ειναι δυσευρετος και τα τελευταια χρονια συναντησα μονο εναν ανθρωπο να τον καπνιζει.
    Αλλος καπνος της εποχης των 90ς,με καλο μεριδιο αγορας,ηταν ο ΒΙSΟΝ που για ενα μυστηριο λογο σταματησε να υπάρχει.Θυμαμαι πως ηταν ο δευτερος καπνος που αγορασα μετα τον Κουπερ και τοτε μου ειχε αρεσει πολυ. Να πω πως ο καθε καπνος τοτε εβγαινε στα 50 γραμμαρια και ειχε μαζι και τα χαρτακια του,ενω ελαχιστοι χρησιμοποιουσαν φίλτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΥ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΚΑΝ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ !!! ΔΛΔ ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΔΕΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΙΕΛ ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ! ΑΠΟΡΩ ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ! ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΙΩΘΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΠΕΤΡΟ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ Η ΚΑΙ ΣΥ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΙΡΕΝΕΙΣ ??? ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΓΩΤΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ KENTUCKY ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΑΝ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ... ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΛΑΤΡΗ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΓΕΥΣΑΤΟΥ american blend ΠΟΙΟΝ ΚΑΠΝΟ DRUM Η ΚΑΙ ΑΛΛΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ??? ΓΙΑΤΙ ΕΝ ΟΨΕΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΟ ΣΤΡΙΦΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ Ο DRUM ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΘΕΤΑ. ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙΡΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΡΕΛΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΤΟΥΣ ???? ΕΙΜΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΩ. ΠΕΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ !!! ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΡΜΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΓΝΗΣΙΩΝ ΜΕΡΛΗΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΚΑΝΩ ENA BLOG ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΟΡΜΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΩΡΑΙΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ( ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΝΑΣ ΜΠΛΟΓΚΙΚΟΣ ΤΕΚΕΣ !!!) ... ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΚΤΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε για το προσθετα, το ειχα διαβασει σε μια σελιδα στο ιντερνετ και φυσικα δεν βαζω το χερι μου στην φωτια για αυτο. Τα καπνα Κentucky τα χρησιμοποιουν αβερτα στους Ολλανδικου τυπου καπνους,οπως ειναι οι Drum,Van Nelle,Samson. Ειναι σκουρα βαρυα καπνα. Όταν ο καπνος ειναι 100% Κentucky λεγεται Zware Shag και ειναι πολυ βαρης,οταν ειναι αραιωμενος με Virginia λεγεται Halfsware Shag.
    Για τα Καρελια δεν γνωριζω, μπορει να σου απαντησει καποιος απο την εταιρεια. Ο καπνος Καρελια πάντως μου φαινεται γεματος αρωματα. Ελπιζω η Καρελιας να φερει την γραμμη Εxcellence και στα στριφτα,οπου εχω την αισθηση πως εκει θα παιχτει το παιχνιδι τα προσεχη χρονια.
    Δεν ειμαι και πολυ οπαδος των καπνων της Ελληνικης αγορας,αυτος που μου αρεσει περισσοτερο, ειναι ο Craven.
    Οταν ξεκινησεις το Βlog σου,δωσε λινκ και ερχομαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΕΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΠΟΤΕ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ ..............
    http://diadiktyakos-tekes.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρτι αφιχθεις! Μου αρεσε το blog σου και ο τροπος που γραφεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απλα και τα χαρτακια Drum και τα χαρτακια Rizla,ειναι προιοντα της Ιmperial Tobacco,οποτε δεν συντρεχει λογος ανταγωνισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα στην παρέα!
    Να ρωτήσω για έναν νεαρό καπνιστή ο καπνός Drum o άσπρος είναι καλός ή να προτιμήσω το old holborn τον άσπρο?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλοι οι καπνοι στην Ελλαδα μάπα ειναι.Οι δυο που ανεφερες ειναι και απο τους χειρωτερους. Αφου θελεις κατι ελαφρυ κανε τον Καρελια ή τον Golfen Virginia τον κιτρινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάπνιζα τον drum (halsware shag)από το 1989 έως και το 1993 αδιάλειπτα / και από το 1997 έως και το 2000 κατά συχνά χρονικά διαστήματα... από τότε που πωλήθηκε στην imperial έγινε ο χειρότερος καπνός που μπορεί κάποιος ν' αγοράσει... ψευτοκαπνός... ψευτοάρωμα (μόνο για μπιφτέκι κάνει).

    Στο παρελθόν (σημαντική λεπτομέρεια) την "γεμάτη γεύση" του παλαιού χαρμανιού, ακολουθούσε και "γεμάτο τράβηγμα"! Στον drum που κυκλοφορεί σήμερα, έχω την αίσθηση πως, του έχουν βάλει "κόφτη"... απόρροια προφανώς του αγγλικού τρόπου παρασκευής.

    Το κακό είναι πως όσοι δεν πρόλαβαν να γευτούν την καπνιστική απόλαυση πριν τις αλλαγές που επέβαλλε η ΕΕ, δεν μπορούν να κάνουν τη σύγκριση. Κι αυτό ισχύει για όλα τα παλαιά χαρμάνια είτε στριφτού, είτε βιομηχανοποιημένου τσιγάρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μεγαλη αληθεια,αυτα που γραφει ο φιλος. Τα τσιγαρα και οι καπνοι των 90ς ηταν αποθεωση, καμοια σχεση με τα σημερινα χορτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αυτος ο καινουριος drum τι ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. se stil ergostasiakwn tsigarwn tipo pissa 1 dioxidio tou anthraka 1 .........poios einai tetoiou tipo toso elafris apo tous drum(strifta panta)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κανεις. Ο πιο ελαφρυς παντως ειναι ο ασπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. .... και ο καινουργιος κιτρινος ειναι αρκετα ελαφρυς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. se auxaristw re petro!! an kai exw akomi mia erwtisi.......exakolouthw na thelw na mathw an iparxei kapoios kapnos tipou 1 o.1 kai 1 genika milaw alla panta gia strifta...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπα οχι. Αν και στους καπνους δεν μπορεις να εχεις απολυτη εικονα τιμων πισσας και νικοτινης,αφου διαμορφωνονται απο τον καπνο που βαζεις,το τσιγαροχαρτο,αν εχει φιλτρο ή οχι.
    Δεν ειμαι πολυ γνωστης των καπνων,αλλα μαλλον οι πιο λαιτ ειναι ο κιτρινος Virginia,ο Καρελια και ο κιτρινος Drum.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. KATALABA SE AUXARISTW GIA TIS SIMBOULES...KAI GIA TIS PLIROFORIES....PES KATI OMWS GIA TON VIRGINIA TON KITRINO KANE KAIMIA EREUNA ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΚΙΤΡΙΝΟ DRUM.XΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΓΑΣΡΟΒΗΧΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.H ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ,ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΟΣΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΙ.ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΩΝ 30MG 3,20 EYΡΩ, ΚΑΛΗ
    ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΙΜΗ.ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟ ΤΟ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΟΠΤΙΚΑ,ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ RIZLA.MEIΓΜΑ VIRGINIA KAI BURLEY,ΚΑΛΟΥΤΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΡΙΦΤΟΥ.ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΑΦΡΟΥ ΣΤΡΙΦΤΟΥ ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΤΡΙΝΟ OLD HOLBORN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. pios ine o pio ftunos kapnos gia strifto kai poso kani...(me kenouries times)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο πιο φτηνος μαλλον ειναι ο Κουπερ που εκανε 4,20 τα 40γρ. πριν την αυξηση.Δεν βρησκεται ευκολα ομως. Απο αυτους που βρησκονται πιο φτηνος ειναι του Καρελια που πηγε απο τα 3 στα 3,20 τα 25 γρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. eiani kai o interval prasinos me 2.20 ta 20 gr.....den xerw polla giauton.....petro exeis kamia pliroforia.??..den mporw allo ton drum(white)...a kai t xartakia me glikoriza.einai wraia alla barenoun poli to tsigarw..iparxoun kapoia me geusis alla poio elafria...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αμα πας σε καπνοπωλειο υπαρχουν πολλες γευσεις, μεχρι και χοιρινο υπαρχει.Αλλα για εμενα δεν ειναι για καθημερινο καπνισμα τα χαρτακια με γευσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. O Interval οταν βγηκε ειχε 2,20.Τωρα δεν ξερω ποια η τιμη του και αν κυκλοφορει ακομα. Τον αγορασα, καπνισα δυο τσιγαρα και μετα τον χαρισα. Απορω με τι σκεπτικο βγαζουν τετοιες αηδιες σε μια αγορα σαν του στριφτου,οπου ζητουμενο δεν ειναι η τιμη.
    Επισης υπαρχει και ο PAll MALL που πριν τις αυξησεις ειχε 2,50 ευρω,καπνος εξισου κακος,πολυ υγρος χωρις καμια γευση, με τον οποιο ειχα αναλογη εμπειρια με τον Ιντερβαλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. malista....ton pira prin apo ligo....2.20 kanei.alla giati..ahdia.exei pola xeimika..???exei wraio aroma....ekana 2 tsigara...me asimi xartaki.kai swan.filtraki..den m fanike aidia...telospanton.einai baris me xeimika..???kai exw akousei episeis pws ta swan exoun polla karkinogona.(filtrakia)....tha ithela na mathw gia na apofasisw...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τον interval τον ειχα δοκιμασει και εγω παλαιοτερα.Δεν μου φανηκε ασχιμος,καλουτσικος ηταν.Κατα την γνωμη μου η γευση του μοιαζει καπως με τον golden virginia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. TOULAXISTON EINAI ELAFRIS??? GT DIO MARKES EKANA TON DRUM(WHITE)KAI TWRA INTERVAL....ALLA XANARWTAW EINAI ELAFRIS...??? ME POLLA XEIMIKA I OXI???KAI AN EINAI ELAFRIS POSO ELAFRIS...??(SIGNOMI POU RWTAW TOSES ERWTISEIS..ALLA THELW NA EIMAI SIGOUROS GIA TO TI KANW...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εδω http://www.pmi.com/eng/our_products/ingredients/pages/technical_products_information.aspx η Philip Morris δημοσιευει τι ριχνει μεσα σε καθε μαρκα της, ανα χωρα. Τον Ιντερβαλ,αν και προιον της, δεν τον αναφερει καν. Δεν μπορω να ξερω τι εχει μεσα του. Για τον αν ειναι ελαφρυς ή οχι,εσυ που τον καπνιζεις πως σου φαινεται; Αν θες καπνο ελαφρυ συνιστω κιτρινο Golden Virginia και Καρελια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. DEN EXW DOKIMASEI G.VIRGINIA OUTE KARELIA.PANTWS KAPNIZONTAS TON...ME ASIMENIO XARTAKI EINAI POLI ELAFRIS.SAN TON WHITE DRUM EINAI XWRIS OMWS NAS XERENEI TO LAIMO...THA DOKIMASW KAI THA DW.PANTWS DEN THELW NA KANW KARELIA GIATI EINAI GEMATOS SEIMIKA KAI ARWMATA NOMIZW....TI THA M PROTINES.ESI.APO TOUS DIO...??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ε πανω κατω ολοι οι καπνοι του ειδους ειναι μεσα στα αρωματα. Μεταξυ Ιντερβαλ και Ντραμ,σιγουρα πιο φυσικη γευση εχει ο τελευταιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μαλλον Καρελιας μια και ειναι και 60 λεπτα φθηνοτερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. telika brika to tsigaro m.......golden virginia kai kkitrino kai prsino......o karelias den marese.......ty pantws.....G.V FTW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πέτρο, ανάμεσα σε Drum white και Golden Virginia Yellow< πιο "υγειινό" μπορούμε να πούμε ότι είναι η Χρυσή Βιργινία; Το Drum Blond το θεωρείς ακόμα καλύτερο από την άποψη αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ρε παιδια καπνος ειναι. Δεν μπορω να γνωριζω ποιο ειναι λιγοτερο βλαβερο,αλλωστε ειναι υποκειμενικη ερωτηση αφου αλλους οργανισμους το καπνισμα τους διαλυει,αλλους τους επιρεαζει μετρια και αλλους καθολου. Δεν μπορω να γνωριζω ουτε τι ριχνει η καθε καπνοβιομηχανια μεσα,αφου με εξαιρεση ΒΑΤ και Φιλιπ Μορρις καμια αλλη δεν τα δημοσιευει.
    Το μονο τσιγαρο που αποδεδειγμενα προκαλει λιγοτερες βλαβες ειναι το ΒF.
    Ποιο φυσικη γευση μου βγαζει ο Ντραμ σε ολες της εκδοχες του εκτως της τελευταιας,δηλ. της Μπλοντ που ειναι αρκετα καλη αλλα εμφανως ποτισμενη,παρα ο Golden Virginia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. KOULARETE RE PAIDIA.....XALARA.KANTE TRAKES KAI DOKIMASTE TSIGARA THA BRITE TO DIKO SAS....PANTOS TO XEIROTERO TSIGARO POU THA MPOROUSE NA BGEI GIA MENA EINAI TO BLACK DEVIL..PISTEUW OTI TO EXOUN KATAPOTISEI ME DIAFORA......GT BGAZOUN TETOIES AIDIES.ELEOS POIA.ELPIZW NA SIMFWNEIS PETRO??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. aa mia erwtisi gia to marlboro flavours plus ti tha mporouses na peis???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Είχα δοκιμάσει πριν κάποια χρόνια Drum, όταν ακόμα ήταν νο.1 σε πωλήσεις στην Ελλάδα, είχε ένα ωραίο, δυνατό άρωμα, απ`όσο θυμάμαι. Πάντως φίλος μου που τον έπαιρνε, πλέον τον έχει σταματήσει γτ έβρισκε πολλά σκουπίδια μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Για τον ασπρο Drum εχω αλλαξει καπως γνωμη προς το θετικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. pros to thetiko e.mpravo re petro.einai wraios kapnos kai se en amagazi pou piga mono aspro ekanan. distasa na kanw traka.eimoun o monos pou eixa mesa kitrino virginia
    ........gia ps omws gt alaxes gnwmi??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ναι καπνισα ενα καπνο τωρα το Σ/Κ λογο αναγκης,αφου βρεθηκα σε ενα μερος που δεν υπήρχε αλλος καπνος,ενω απο τσιγαρα επαιζαν 4-5 μαρκες. Το λαθος που εκανα στις αλλες εμπειριες μου με ασπρο Ντραμ,ηταν πως το εστριφα με γαλαζιο χαρτακι. Τωρα το καπνισα με κοκκινο χαρτακι και μου φανηκε ΟΚ, ενα καλουτσικο αμερικανικου τυπου τσιγαρου χωρις να ειναι βεβαια και κατι εξαιρετικο. Νεα βαθμολογια 6,5 στα 10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. asta re petro.xthes pou perpatousa.kai ekana bolta.kathisa na stripsw tsigaro.kai eida oti g.v teliosa.kai eftixos eixe konta ena periptero to opoio pouloouse drum.etsi ixera toulaxiston.e piga mesa.kai zitisa.drum aspro...alla den eixe.kai pira ton original.pou itan kai o monadikos.me 2.70..ton kanw twra me prasino xartaki.to opoio emeine apo ton g.v alla m fenete baris .me ti xartakia na ton kanw??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μπα ο μπλε δεν ειναι για πρασινο χαρτακι. Με γαλαζιο θα σου ερθει καλυτερα.
    Του δυνατους καπνους τους καπνιζω με γαλαζιο,τους αλλους με κοκκινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Εχουν αλλαξει χαρμανι στον μπλε?Θυμαμαι ειχα κανει οταν πρςτοξεκινησα το καπνισμα πριν 3 χρονια.Και "πεθανα¨στην πρωτη τζουρα βαρυς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Από τους διάφορους καπνούς που έχω κάνει,μπορώ να πω πως μένω ικανοποιημένος με τον Drum.Προσωπικά,πιστεύω πως καπνοί όπως οι Old Holborn,Καρέλια και Golden Virginia έχουν μία φτηνιάρικη οσμή (πριν καούν) και η γεύση τους μάλλον είναι χημική,παρά φυσική.
    Πρόσφατα,άλλαξα από Drum μπλέ σε άσπρο,καθώς ο τελευταίος είναι σαφώς πιο ελαφρύς,χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι πολύ γευστικός.Μάλιστα,για μένα πλέον,ο μπλε είναι σαν να καπνίζεις σκέτη πίσσα (παρακολουθήστε και το φιλτράκι,το οποίο κυριολεκτικά μαυρίζει!) .
    Αρχικά,ο άσπρος μου φάνηκε σαν να καπνίζω αέρα.Τώρα βέβαια,τον έχω συνηθίσει και άφηνει στο τέλος και μία ευχάριστη γεύση,κάτι που ο μπλε δεν έκανε.
    Όσο για τα χαρτάκια,έχω χρησιμοποιήσει όλη την γκάμα της Rizla,και κατέληξα στα άσπρα,τα οποία είναι και τα λιγότερο βλαβερά,αφού δεν περιέχουν χλώριο.Κατά τη γνώμη μου αποδίδουν πολύ καλύτερα τη γεύση του καπνού,όταν τα υπόλοιπα δηλώνουν την "παρουσία" τους στο χαρμάνι που καίγεται.
    Από εκεί και πέρα,ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του.Όπως και να' χει όμως,RYO 4 life!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ενα δικιο το εχεις. Ο Ντραμ,ειδικα ο μπλε και ο γαλαζιος,εχουν γευση Καπνου(εστω β ποιοτητας) και οχι .... μπακλαβα,κακαο, καραμελα ... και οτι αλλη αηδια ριχνουν στους υπολοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Για να καταλαβω ο Drum ο κιτρινος ειναι πιο βαρυς απο τον ασπρο; Και εσύ Πέτρο ποιον θεωρεις καλυτερο απο αυτους τους δυο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Παρομοιο βαρος εχουν. Για το ποιος ειναι καλυτερος δεν μπορω να πω με σιγουρια. Με σιγουρια παντως λεω πως ο Ντραμ δεν ειναι κατι ιδιαιτερο,οπως και οι περισσοτεροι καπνοι της αγορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Εγω κανω καπνο καρελια και ειμαι σχετικα ευχαριστημενος αλλα τωρα τελευταια νιωθω να μην με ικανοποιει και για αυτο εψαχνα κατι λιγο δυνατοτερο γιατι ο Ντραμ ο μπλε μου πεφτει πολυ βαρυς οσο για τον old holborn τον κιτρινο τον θεωρω απαραδεκτο....Εσυ ως ειδικος τι θα μου προτεινες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Δεν ειμαι ειδικος,δεν μου αρεσει κανενας καπνος ειδιαιτερα για να στον προτεινω. Αν δεν εχεις δοκιμασει Old Holborn μπλε, Craven και Camel κανε μια δοκιμη. Μαλλον προς old holborn μπλε κλεινω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Δοκίμασα και τον κίτρινο Drum...
    Μάλλον έναν μέτριο, σχετικά ελαφρύ καπνό θα τον χαρακτήριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. O κίτρινος ο drum είναι καπνός με πολύ δυσάρεστο πότισμα με χημικά.Μπορείς να το καταλάβεις πολύ εύκολα άμα καπνίσει ένα πακέτο.Δύσκολα δε θα τελειωσω πακέτο αλλά αυτόν τον πέταξα. Επίσης ο camel είναι ενδιαφέρον καπνός αλλά με πείραξε λίγο τον ουρανίσκο, βέβαια αυτό εξαρτάται από τον καθένα.Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι δεν τον είχα τελειώσει τον καπνό γιατί τον είχα χάσει και τον βρήκα πρόσφατα σπίτι..λοιπόν το άρωμα του παραμένει κάτι που από την εμπειρία μου δεν είναι καλό. Ο drum ο λευκός είναι προσωπικά καλύτερος από όλους τους drum και πιο γλυκόπιοτος, χωρίς να σημαίνει ότι είναι και κάτι εξαιρετικός.Απλά ταπεινός για αυτό που είναι.. σου αφήνει κάτι ευχάριστο στο στόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Είναι ο καλύτερος Ντραμ αυτή τη στιγμή,χωρις αμφιβολία.

    Απλά δεν είναι και κατι το τρομερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αν μπορέσεις Πέτρο θα ήθελα να μου κάνεις μία σύγκριση μεταξύ καπνού κάμελ και ντράμ μπλέ όπως επίσης και μεταξύ κάμελ-ντράμ άσπρου..Ποιόν θεωρείς καλύτερο;O μόνος καπνός που έχω βρεί με τελείως φυσική γεύση είναι ο κούπερ αλλά μου πέφτει πολύ βαρύς για μόνιμος καθώς δε χρησιμοποιώ φίλτρο..Σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. 3 αδιαφοροι καπνοι. Αν επρεπε να επιλεξω εναν θα διαλεγα τον ασπρο Ντραμ. Ο κουπερ ειναι καλουτσικος καπνος,αλλα δισευρετος.Καλυτερο προτιμησε αυτον με φιλτρακι και λεπτο χαρτακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ο drum original είναι ο καπνός με την πιο γεμάτη και αυθεντική γεύση που κυκλοφορεί στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή..Μπορεί αρχίκά να φαίνεται κάτι "βαρύ" σαν "μπιφτέκι" αλλά μετά απο κάποιο διάστημα η γεύση του κατ'εμε ειναι κάτι παραπάνω απο καλή..Οσο για την φαρυγγιτιδα τα ηνια κατέχουν οι craven , van nell και samson...πάντως αποτυχία της σειράς πιστεύω πως είναι ο blonde...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. O drum natural ειναι αρκετα καλος,κατ'εμε ο καλυτερος της εταιριας.Βεβαια πρωτα πρεπει να τον συνηθισεις καθως εχει μια γευση διαφορετικη εξαιτιας οτι ειναι additive free.Κοντα στη γευση του μπλε αλλα καλυτερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Δοκιμασα τον drum fine. Ειναι χαρμανι βιρτζινια και κατα τη γνωμη μου πολυ καλυτερος απο τους υπολοιπους του ιδιου ειδους.Σε οτι αφορα τα προσθετα ειναι σε μια χαρα επιπεδο, οπως οι περισσοτεροι drum Ειναι ευκολοκαπνιστος αλλα οχι απιστευτα ελαφρυς. Θα τον ξαναπαρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ποια η γνωμη σας για το ντραμ φαϊν; Εγω τον καθιερωσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. μηπως θα μπορουσε καποιος να μου πει τι διαφορα εχουν τα χαρτακια...εγω καπνιζω λιγο καιρο τον drum γαλαζιο και τωρα τελευταια drum ασπρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ton drum ton leuko na ton kapniso h tha me xtipisei ston lemo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Έχει χαλάσει πολύ το τελευταίο διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. εγω καπνιζω μονο drum ασπρο γιατι για καποιο λογο ειναι ο μονος που δεν με αρρωσταινει στον λαιμο....πηρα για αλλαγη καρελια λευκο και με 5 τσιγαρα αρρωστησα
    ο drum λευκος η αληθεια ειναι οτι εχει αρκετα σκουπιδακια και καμια φορα εχει διαφορετικη γευση, αλλα και αυτο ισως ειναι στη διαφορετικη διαθεση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δοκιμασε τον drum fine ειναι πιο υγρος και ψιλοκομενος

      Διαγραφή
  63. Ο Ντραμ μπλε σκούρος μια στα τόσα βγάζει και κάνα πακέτο που είναι μούφα. Πέτυχα ένα σήμερα και παιδιά είναι πραγματικά αηδία! Κι είναι και το 40άρι (6,70 ευρώ). Θα το καπνίσω βέβαια, δεν είμαστε να κάνουμε τους πρίγκιπες, αλλά μιλάμε για γεύση ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Μάλλον μιλάμε για το ίδιο, κάπνισα εχθές 5-6 τσιγάρα DRUM άφιλτρα κανονικά και έπαθα έναν μικρό ερεθισμό στα χείλη στο σημείο που ακουμπούσε ο καπνός καθώς το τσιγάρο ανέβαζε τρομερή θερμοκρασία, μάλλον κάποιο πρόσθετο τους παραέπεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. παιδιά, θελω να ξεκινήσω να στρίβω,
    μπόρει κάποιος να μου συστησει εναν καπνό μετριας "δύναμης", χαρτάκια και φιλτράκια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Επίσης θα ηθελα να είναι καλής ποιότητας, να μην προκαλεί πονόλαιμους και τέτοια(οσο αυτο είναι δυνατόν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Kalhspera paidia...prwth fora grafw sto blog alla to koitazw kairo...eidika opote allazw kapno edw kai 1 xrono pou kapnizw...exw dokimasei arketous kapnous kai exw psilo kataliksei ston drum blonde me xartaki "ελληνικο στριφτο 1916"...suxna pukna ton allazw kai pernw van nelle otan arxizw kai ton variemai alla o van nelle den einai gia polla tsigara...telos pantwn...prin kapoies meres eixa pei sthn mana mou epi efkeries pou phge na parei tsigara ths na mou parei drum blonde alla o peripteras ths edwse enan drum pou prwth fora ton eida..drum fine!h suskeuasia tou einai mpez xroma periektikotita 20g..borw na pw oti den mou fanike katholou asxhmos...wstoso exete apopsh gia ton sugekrimeno kapno???sorry gia to megalo mou post kai euxaristw gia tuxwn apanthseis :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Προσωπικά δεν μου άρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. kalispera. exete kapoia gnwsi sxetika me tous 50arides drum pou kykloforoun sta ellinika duty free με την επιγραφη Ηalfsware Shag? τα ιδια τα βρίσκω και από site από αυστραλία που τα πουλανε μέσω ιντερνετ. Είναι το παλιό drum χαρμάνι ή κατι αλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω ότι είναι το ίδιο που κυκλοφορεί κι εδώ, απλώς τα 50 γρ έχουν γίνει 40 και η λέξη halfzware (μεσαίου βάρους) έχει μπει στη λίστα απαγορευμένων λέξεων του ευρωπαϊκού New Talk, μαζί με κάθε άλλη λέξη που δηλώνει βάρος (λάιτς, μάιλντ, μίντιουμ κλπ). Πριν ισχύσουν αυτοί οι νόμοι το πακέτο κι εδώ halfzware έγραφε, κι όταν άλλαξε το πακέτο δε νομίζω ότι άλλαξε και το χαρμάνι.
      Με μια μικρή επιφύλαξη μήπως έχω χάσει καμιά συνέχεια. Αλλά νομίζω πως έτσι είναι.

      Διαγραφή
    2. και στον κόκκινο van nelle σβήστηκε το zachte shag. Είναι μάλλον το ίδιο χαρμάνι σε άλλη συσκευασία.

      Διαγραφή
  70. To blog απευθυνεται σε ενηλικους.Δεν βαλαμε για πλακα τις προειδοποιησεις.Οι ανηλικοι καπνιστες να περιμενουν να ερθουν στην νομιμη ηλικια,ο νόμος απαγορευει την πωληση προιοντων καπνου σε ατομα κατω των 18

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Καλησπερα παιδια ενδιαφερομαι για τον Drum λευκο μηπως μπορειτε να μου δωσετε πληροφωριες σχετικα με τον λευκο?? εδω και εναν μηνα καπνηζω στριφτα και απο οτι εχω διαβασει ο Drum λευκος ειναι ο ποιο ελαφρυς καπνος. Πσαχνω εναν καπνο ελαφρη χωρις ενοχλησεις στον λαιμο, διοτι καπβιζα Virginia κιτρινο και με πειραζε στον λαιμο.

    Αν μπορειτε να με βοηθησετε θα το εκτιμουσα! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. o drum o leukos einai o pio elafrusstin ellada mages...gia xartakia rizla asimenia kai filtrakia swan original..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Καλησπερα,εχω δυο ερωτησεις και θα σου ημουν ευγνωμων αν με βοηθουσες να τις απαντησω...Αρχικα,ποια θεωρεις καλυτερα φιλτρα ενεργου ανθρακα (σε φθινουσα σειρα) αναμεσα σε αυτα που κυκλοφορουν?Και επισης,ελαφρυτερος καπνος θεωρειται ο λευκος drum η ο λευκος karelia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα φίλτρα του παππου με ανθρακα ειναι τα καλυτερα,αυτα χρησιμοποιω και εγω.Απο καπνους ο ελαφρυτερος που υπαρχει είναι ο λευκος Καρέλια.

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστω πολυ!

      Διαγραφή
  74. adiaforos kapnos me tsimpimata sto laimo akoma k stin lefki tou ekdoxi ..gia na ton kapniseis simainei oti de tha exeis alli epilogi..thimamai otan eixa protodokimasei kai tsigara drum pou eixane vgalei..xxaxa..apla eixe mpei o idios o karkinos se paketo ergostasiako.den exo dokimasei ton bright blue alla drum den einai k aftos distixos metria entiposi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. καλησπερα. Τελικά δεν εχω καταλαβει ποιος ειναι πιο ελαφρυς? ο drum λευκος ή ο καρελιας ο λευκος. βλεπω διαφορετικες αποψεις. και θα ηθελα να μου πειτε με βαση τους 2 καπνους που ανεφερα ο μαρλμπορο gold ποσο ελαφρυς ή βαρύς ειναι αντιστοιχα. οποιος μπορεσει να μου απαντησει.ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου, οπως σε ολα τα τσιγαρα, και σε αυτο το θεμα παίζουν υποκειμενικα κριτήρια. Θα σου εκφράσω την αποψη μου. Αν και δεν αντεχω τους καπνους αυτους (τους ελαφριους) τους εχω καπνίσει και τους δύο, κυριως πριν ερθουν οι καπνοι μου απο την Γερμανια. O Drum αξιολογος καπνος, αλλα αερας κοπανιστος. Ο Καρελιας, καλος και αυτος, αλλα καπως χαμηλοτερης ποιότητος, ολιγον τι πιο τραχύς. Σε κλιμακα βαρους 1-10, ο Drum παιρνει 4, ο καρελιας παιρνει 3, ο Marlboro παιρνει 4 και ο τωρινος καπνος μου παιρνει 10, για να παρεις και ενα μετρο συγκρισης για το τι καπνιζω. Ελπίζω να βοηθησα.

      Διαγραφή
    2. Απλά ο DRUM άσπρος δεν έχει πρόσθετα αρώματα, ο Καρέλιας άσπρος έχει ένα άρωμα καρύδας. Αυτή είναι η μόνη διαφορά που συνάντησα. Προσωπικα κλείνω στον drum λευκό. Σε αντίθεση με όλους τους άσπρους δεν μου δίχνει να έχει πρόσθετα χημικά.

      Διαγραφή
  76. Καταρχήν, σε ευχαριστώ που απάντησες. Φυσικά και είναι υποκειμενική η άποψη. Σε γενικές γραμμές όμως προσπαθώ να καταλάβω ποιός είναι πιο ελαφρύς. Νόμιζα ότι το marlboro gold (παίρνει 4} είναι το πιο βαρυ από τα 3, μετά είναι ο Καρέλιας (3) και τελευταίο το drum (2). Απ'οτι κατάλαβα εσύ κάνεις πιο βαρύ καπνό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φερνω απο την Γερμανια τον Jaavanse Jongens Sterke Shag. Καμια σχεση με κανεναν απο αυτους τους καπνους. Εκπληκτικος μεν, αλλα πολυ βαρυς. Αν θες καποιον απο αυτους τους καπνους, θα προτεινω τον Drum απλα για το χαρμανι του. Ειναι ενα πολυ ωραιο American Blend, με γλυκια γευση ανατολιτικων. Θα τον απολαυσεις καλλιστα με χαρτακια Raw και φιλτρακια Ριζλα Σλιμ ή Regular. Ελπιζω να βοηθησα.

      Διαγραφή
  77. ςΜε έχεισ βοηθήσει αρκετά, σε ευχαριστώ.Τους τελευταίους 8 μήνες κάνω ντράμ άσπρο. Με έχει κουράσει όμως, μπορώ να πώ ότι έχει χαλάσει κιόλας σε σχέση με πιο παλιά. Δοκίμασα Καρέλια λευκό αλλά δεν ενθουσιάστηκα, αρωματικός μου φάνηκε. Δε μπορώ να καταλάβω όμως αν είναι ελαφρύτερος του ντράμ. Μένει ο marlboro gold για να δώ σε τι επίπεδα βάρους είναι, αν και νομίζω ότι είναι ο πιο βαρύς από τους 3.Χρησιμοποιώ rizzla micron και φιλτράκια μαύρα swan.
    Οι καπνος σου φαίνεται καλής ποιότητας αν και δε γνωρίζω να σου πώ την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Μarlboro Gold παλιοτερα ηταν ο καλυτερος ελαφρύς καπνος. Τωρα πλεον εχει χαλασει αρκετα, δυστυχως.

      Διαγραφή
  78. Drum Fine ή Drum Blonde? ποιός σας αρέσει πιο πολύ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Γεια σας.Καπνιζω bf μωβ.Θελω να αρχισω στριφτα τσιγαρα, θα μπορουσε καποιος να μου ποιο καπνο να επιλεξω για να εχω τα οσο το δυνατον ελαφρυτερα τσιγαρα;Εχει σημασια επισης τι χαρτακια χρησιμοποιεις; Αν ναι,ποια;Σας ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για καπνό ελαφρύ DRUM λευκό. Για χαρτάκια Drum, του παππού μπλέ η πράσινα ( εάν δε θές να σβήνουν συνέχεια ). Είναι και τα χαρτάκια rizla άσπρο, όμως αλλιώνουν τη γεύση του καπνού. Μακριά όμως απο τα χαρτάκια με γλυκόριζα. Και φυσικά φιλτράκια με ενεργό άνθρακα ( για να έχεις προστασία στο μέγιστο ) Κάνε αρχή με Drum λευκό, χαρτάκια του παππού πράσινα και φιλτράκια του παππού με ενεργό άνθρακα. Και το κυριότερο φρόντισε το φιλτράκι να κάνει σωστή εφαρμογή στο χαρτάκι.

      Διαγραφή
  80. Ο DRUM λευκός είναι ο πιο ελαφρύς, με χαρτάκια του παππού πράσινα η μπλέ και φιλτράκια με ενεργό άνθρακα. Πλέον τους καπνούς Drum τους βρίσκεις σε συσκευασίες των 15g και 25g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Τους νεους Drum με τα Αμερικάνικα καπνα τους εχει δοκιμασει κανεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Εγω δοκιμαζω τωρα τον drum natural με american tobacco , γενικα δεν με αφήνει κι πολυ ευχαριστημενο εμενα αφου ειμουν φαν του παλιου , παντως εχει καλυτερο κοψιμο με οχι τοσα σκουπιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. παιδιά ο drum white είναι ο καλύτερος καπνός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ο Drum μπλε είναι ο καλύτερος μακράν καπνός της αγοράς, καθώς είναι ο μόνος καπνός με χαρακτηριστική και δυνατή γεύση και που δεν έχει υποστεί τρομερές αλλαγές. Όλους τους άλλους καπνούς, πλην του drum natural flavour και κάπως του holborn μπλε, δεν μπορώ να τους καπνίσω ούτε στην τράκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Petro ksereis an o drum o mple einai o poio varys kapnos stin ellada?Epishs apo tote pou ekanes tin kritikh ksereis an exei ypostei kapoies allages?Ton agorasa simera gia prwth fora kai mou vgazei ena entono arwma kapnou men alla den kserw kata poso einai fysiko..Eyxaristw ek ton proterwn.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν ότι ο Pueblo είναι ο πιο βαρύς καπνός στην Ελλάδα χωρίς πρόσθετα, και από αυτούς με τα πρόσθετα μάλλον ο Craven μ' αυτή τη γεύση που μπουχτίζει. Προσωπικά είμαι του έτοιμου τσιγάρου αλλά η προσωπική μου άποψη είναι αυτή. Για τον Drum δεν έχω γνώμη, έχω πραγματικά πολύ καιρό να τον αγοράσω. Υπάρχουν πιο ειδικοί να μας πουν.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  86. Οι καπνοί drum ξεκινάνε απο τον πιο χημικό και βαρύ που είναι ο μπλέ, μέχρι τον πιο ελαφρύ και αδιάφορο που είναι ο άσπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To thema einai Kata poso varis kai ximikos einai o mple?

      Διαγραφή
    2. βρε νουμπα ο μπλε ειναι halfzware χαρμανι αυτοι ειναι χωρις πολλα χημικα. το αρωμα που μυριζεις ειναι φυσικο τα καπνοφυλλα καπνιζονται ειναι smoke cured δηλαδη

      Διαγραφή
  87. Ψάχνω ένα καπνό που να μου κρατάει τουλάχιστον 2 εβδομάδες (χωρίς να μου ξεραθεί εντελώς, δεν με πειράζει να είναι λίγο ξερός) και να είναι 12g ή 15g. Είμαι ανάμεσα σε marlboro 12g(τον κανονικό όχι τον gold), σε craven 15g και σε drum (τον μπλε, τον βαρύ).Τι θα μου προτείνατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν είμαι σίγουρος, αλλά μια δυο φορές που είχα πάρει craven, θυμάμαι ήταν πιο υγρός από τους άλλους καπνούς.

      Διαγραφή
    2. Ναι αλλά ο drum δεν έχει πιο καλή συσκευασία?
      Μήπως να πάρω drum, μόλις τελειώσει να κρατήσω το σακουλάκι, μετά να πάρω craven και να τον βάλω στη συσκευασία drum????

      Διαγραφή
    3. Αν το σκέφτεσαι έτσι, τότε την καλύτερη συσκευασία την έχει νομίζω ο Γκόλντεν Βιρτζίνια, με «φερμουάρ» που ξανακλείνει.

      Διαγραφή
  88. Το θέμα είναι να σου αρεσει ο καπνός που θα πάρεις και όχι επειδή είναι πιο υγρός από τον άλλο.Στο χέρι σου είναι να μένει υγρός. Μην αφήνεις την συσκευασία ανοικτη, άμα θες βαζε υγραντηρακι.Πάντως ο καπνός δεν βολευει και πολύ ούτε στο στρίψιμο δλδ μπορεί να βαριέσαι να στριψεις βέβαια άμα σου αρεσει εμένα δεν μου πέφτει λόγος.Αλλά συμφέρει κατά την γνώμη μου ο καπνός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. ΜΕ ΛΥΠΗ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΤΣΙΓΑΡΑ DRUM ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ.ΚΡΙΜΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΓΕΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Καλησπερα ξερει κανεις αν o drum ο γαλζιος κυκλοφορει ακομα στην Ελλαδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή