ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

CAMEL Made in USA



To Camel της Reynolds ειχα την τυχη να το απολαυσω πολλες φορες ως σημερα.Ημουν και ειμαι ακομα, παρα τις αλλαγες,διαχρονικος θαυμαστης του.Το αφιερωμα αφορα το τσιγαρο αυτο,οπως κυκλοφορει τωρα στην αγορα των ΗΠΑ.
Στις αρχες του 2008,το παραδοσιακο πακετο και χαρμανι του Camel,περασε και στην Αμερικη στο παρελθον.H Reynolds εθεσε σε δημοψηφισμα μεσω της σελιδας της,επιλογες για το πως μπορει να ειναι το ανανεωμενο πακετο Camel,ενω ανακοινωσε πως θα χρησιμοποιησει ακομα πιο ανωτερα καπνα. Το νεο Camel δεν ετυχε καλης υποδοχης μαλλον απο τους περισσοτερους,αφου διαβασα πολλα αρνητικα σχολια απο καπνιστες στο διαδυκτιο.Παρολα αυτα υπηρχαν και καπνιστες που βρηκαν το νεο Camel καλυτερο.
Το μοναδικο ανανεωμενο Camel που ειχα την ευκαιρια να καπνισω μεχρι προσφατα,ηταν το Camel Wides,το οποιο ειναι η κοντοχοντρη βαρια εκδοχη του, της οποιας ποτε δεν ημουν ιδιαιτερα ενθουσιωδης και αν και ηταν τσιγαρο σκληρο με την κακη εννοια,διατηρουσε εν μερη την γευση Camel. Θεωρησα τα αρνητικα σχολια, αποτελεσμα υστεριας απεναντι στο νεο design.
Αυτες τις μερες επεσαν στα χερια μου δυο πακετα Camel Filters και δυο Winston 100s(απο αυτα εμεινα πολυ ικανοποιημενος και σκοπευω να αναθεωρησω λιγο προς τα πανω,την κριτικη μου στο αφιερωμα τους). Aφου ξεμπερδεψα με τα Winston κρατωντας το καλο για το τελος,αφιερωθηκα στα Camel.Ενδιαφερον το νεο πακετο,χιπικης ψυχεδελικης αισθητικης,αλλα μαλλον καταλληλο για Limited Edition παρα για μονιμο,αφου σε συγκριση με το κλασικο υστερει.
Με το πρωτο αναμα καταλαβα πως,οντως οι αλλαγες ειναι μεγαλές και εχω να κανω με ενα τσιγαρο διαφορετικο απο αυτο που γνωριζα.Το αριστο blending Τουρκικων ανατολικων καπνων και αμερικανικων Virginia,εγινε καπνος. Για την ακριβεια δεν ενιωσα καθολου την γλυκια γευση των μυρωδατων Τουρκικων,που παραδοσιακα κυριαρχουσε.
Την μεγαλυτερη εκπληξη oμως, μου την επιφυλαξε το βαρος του νεου Camel, το οποια ειχε και εχει περιεκτικοτητα 1,2 νικοτινη και 16 πισσα. Η γευση του πλεον ειναι πραγματικα ελαφρια,κατι μεταξυ σε Lights και Ultra Lights τσιγαρο, ενω καπνιζοντας ταυτοχρονα Σαντε Φιλτρο το Camel μου φανηκε αερας! Ο καλυτερος παραλληλισμος για την γευση του,ειναι αυτος με την ευρωπαικη εκδοχη του Natural American Spirit Lights(Yellow).
Για να μην παρεξηγηθω, τα καπνα του Camel εξακολουθουν να ειναι πρωτης κλασης και κανουν ενα πολυ απολαυστικο καπνισμα,η αλλαγη δεν ειναι ασυνδετη με το παρελθον του σηματος και δεν εχει καμια σχεση με την αλλαγη που εγινε στην Ευρωπη το 2002.Στο πίσω μερος του πακετου διαβαζουμε,πως το Camel ειναι μειγμα των καλυτερων,διαλεγμενων με το χερι ,Τουρκικων καπνων Σαμσουντας και Σμυρνης,παντρεμενα με απαλα εγχωρια καπνα.
Ως τελικο σχολιο,ο Βασιλιας ειναι ακομα ζωντανος,αλλα οχι ο ίδιος.
Βαθμολογια:
Camel Filters: 7,5 στα 10

Camel Wides:6,5 στα 10

60 σχόλια:

  1. Ασχετο με το Camel, αλλά πήρα σήμερα ένα δεκαράκι Winston και έγραφε μέσα ότι από 23/12/2009 καταργούνται τα δεκαράκια επειτα από νομοθεσία.Μήπως έχεις παραπάνω πληροφορίες?Αν είναι γραψε κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΕ ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ,ΤΟ SITE ΠΡEΠEI NA MHN EXEI ENHMEΡΩΘEI APO TO 2005.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΝΟΙ ΠΙΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και για να απαλλαξω τον Πέτρο από τον κόπο,φιλε Κώστα,το ODYSSEY κυκλοφόρησε στην Ελλάδα και σταμάτησε(μάπα το καρπούζι,το έχω δοκιμάσει),το BROOKS δεν πρέπει να κυκλοφόρησε στην Ελλάδα,το 22 special κυκλοφορεί,το SMOKER(είχε βιολογικό φίλτρο)πρέπει να σταμάτησε,το BURTON επίσης,το R6 επίσης,το BLOND΄25 δεν το θυμαμαι ποτέ να κυκλοφόρησε.Όλα τα υπόλοιπα κυκλοφορούν.Ό,τι από αυτά που αναφέρεις εχει κυκλοφορήσει το έχω δοκιμάσει.Κανένα εκτός από το SANTE μαλακό που όταν το δοκίμασα ήταν υπέροχο δεν αξίζει ιδιαίτερης μνείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Βrooks κυκλοφορει κανονικα,δεν το εχω δοκιμασει. Απο τα τσιγαρα που γραφεις και καταργηθηκαν,πολυ ωραιο ηταν το Cartier ειδικα το Cartier International,που εβγαινε σε πακετο αναλογο με το πλακε Dunhill.
    Το Σαντε μαλακο το αγοραζα που και που μεχρι πριν λιγους μηνους,τωρα εχω αφιερωθει στο Σαντε Φιλτρο Κασετινα. Πολυ ωραιο τσιγαρο το Σαντε μαλακο, με την πιο εντονη γευση ανατολικων που υπαρχει στην Ελλαδα. Στο αφιερωμα για το Σαντε,ενας φιλος εγραψε στα σχολια πως το Σαντε μαλακο καταργηθηκε,ελπιζω να μην ειναι αληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΩΣΤΑ,ΤΟ SITE TO ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΧΕΙ COPYRIGHT 2005 ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΕΡΑΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ,ΒΑΖΕΙΣ ΦΙΛΤΡΟ REGULAR(EΓΩ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΩΝ 100 ΤΗΣ RIZLA) KAI ΣΤΡΙΒΕΙΣ.ΑΝ ΤΟ ΘΕΣ ΑΦΙΛΤΡΟ ΑΠΛΑ ΒΑΖΕΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΠΝΟ.ΤΣΙΓΑΡΟΧΑΡΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ RIZLA.TO ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟΣΤΡΙΦΤΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. AN ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ "ΚΡΑΒΕΝ ΜΠΛΕ" ΟΙ ΠΕΡΠΤΕΡΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν και μονο για Camel δεν κουβεντιασαμε,θα σου λυσω τις απορειες. Το μεν χαρτακια ειναι τα μεγαλα,απο αυτα που στριβουν και "αλλα" τσιγαρα,τα δε ειναι τα μικρα, αυτα που βλεπεις να χρησιμοποιουν οι καπνιστες στριφτων.
    Καπνος Gauloises υπαρχει σιγουρα σε Γερμανια,Αγγλια,Βελγιο,Ηπα και φυσικα Γαλλια. Κυκλοφορει σε δυο εκδοχες: Βrunes με σκουρα καπνα,Blondes με ξανθα.Eιχα στριψει παλια ενα τσιγαρο απο αυτον με τα σκουρα,αλλα δεν θυμαμαι και πολλα να σου πω,περασε μια δεκαετια απο τοτε.Εχω διαβασει παντως πολυ θετικα σχολια.Τον Ιανουαριο θα μου φερουν μεσω Γερμανιας και οταν τον καπνισω θα γραψω κατι παραπανω.
    Ο καπνος Craven προφερεται κραιηβεν.Το πιο βαρυ χαρτακι ειναι μαλλον το Drum και μετα το πρασινο Ριζλα.Δεν τα συστηνω αφου απλα σου γεμιζουν τα πνευμονια πισσα και αισθανεσαι πιο πολυ το χαρτι παρα το στριφτο. Απο όλα τα χαρτακια προτιμω το γαλαζιο Ριζλα,για αργο καπνισμα.
    Το Σαντε Φιλτρο κασετινα το καπνιζω ως μονιμη μαρκα εδω και καποιο καιρο, η Κασετινα ειναι American Blend και κανει 3,50 ευρω,αξιζει τα λεφτα της. Το φιλτρο μαλακο ειναι ανατολικο χαρμανι και κανει 2,40, αν σου αρεσουν τα τσιγαρα στυλ Ασσος φιλτρο-Καρελια Φιλτρο,ψαξε να βρεις το Σαντε μαλακο γιατι θα σου αρεσει,αν σου αρεσουν τσιγαρα τυπου Μarlboro,Lucky Strike ψαξε να βρεις το φιλτρο κασετινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ayto pou les file mou gia tis trypes sta xartakia to parathrhsa sto sante afiltro to opoio an to deite sto fws to tsigaroxrto tou einai gemato trypes gi ayto mallon den roufaei me tipota !!!!!!!! sta xartakia den to exw parathrhsei ........paidia kserete sos pou borw na brw ta kainourgia metallika paketa camel sthn athina?????????? sos giati einai syllektika kai kalaisthita ........ eyxaristw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Petro geia sou kapniza ta camel fanatika,ta palia ennoeitai,mexri p allaksane k epesa se katathlipsi.Meta to girisa se lucky strike mexri p k ayta ta allaksane prosfata pros to poly xeirotero kata thn gnwmh mou.
    Telos pantwn tha ithela na se rwthsw an ta camel p kikloforoun sthn amerikh exoun kamia sxesh m ayta p kaname apo ton karelia edw palia,k epishs an paizei kapoio sxetiko site gia paragkelia k an einai me asfalia.Eyxaristw ek ton proterwn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εχουν και δεν εχουν σχεση αφου η εταιρια ειναι η RJR, η παλια ιδιοκτητης του Camel στην Ευρωπη και τον υπολοιπο κοσμο. Μεχρι πριν δυο χρονια ειχε το ιδιο πακετο με το κλασσικο που ξεραμε,το 2008 αλλαξαν το πακετο και το χαρμανι.
    Εν σχεση με το παλιο Ελληνικο,νομιζω υπαρχει αρκετη διαφορα,αφου το αμερικανικο Καμελ ειναι πιο απαλο. Παντως δεν θεωρω πως αλλαξε ιδιαιτερα η γευση του.
    Ενα Site υπαρχει που στελνει: το tobaccoline.co.uk. Δεν ξερω αν ειναι αξιοπιστο,ουτε νομιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πέτρο ηθελα να σε ρωτήσω επειδη σκέφτομαι να παραγγηλω τσιγάρα απο εξωτερικό, αλλα ειναι η 1η μου φορά, εσυ είχες καποιο προβλημα με το τελωνείο, γιατι πολλα ακούγονται.

    Φοβάμε μηπως τα κρατησουν και δεν έρθουν ποτέ.

    Παντος το συγκεκριμένο σαιτ λογικα είναι αξιόπιστο αφου απο εκει τα παρήγγειλες και σου ήρθαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν εχω παρει τιποτα απο εκει.Ειχα κονε στην Αμερικη και δοκιμασα αρκετα τσιγαρα . Δεν ξερω αν ειναι τι σαητ ειναι αξιοπιστο ή ακομα και αν ειναι νομιμο να αγορασεις τσιγαρα απο το ιντερνετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παράνομο δεν ειναι σε καμια περίπτωση απο την στιγμη που καταβάλονται οι φόροι/δασμοί.
    Απλα καποιοι τελωνες τα κρατάνε για την πάρτι τους.

    Παράνομο ειναι να αγοράζεις χυμα καπνο ή λαθραια τσιγάρα.

    Τωρα αλλα σαιτ ειναι νόμιμα, αλλα παράνομα και αλλα στελνουν αυθεντικα τσιγάρα και αλλα μαιμού,για καποιον που ξέρει απο ιντερνετ δεν ειναι δύσκολο να τα ξεχωρίσει.

    Πάντως Πέτρο αφου εισαι τοσο φαν του καπνισματος, πως και δεν εχεις μπεί στην διαδικασια να παραγγείλεις απο εξω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mε τον ενα ή τον αλλο τρόπο καπνισα τα τσιγαρα που ηθελα

      Διαγραφή
    2. Μια χαρά παράνομο είναι. Όταν παραγγέλνεις τσιγάρα απ το εξωτέρικο πάντα ελοχεύει ο κίνδυνος να πιαστεί το δέμα στο τελωνείο, διότι ΔΕΝ έχουν πληρωθεί οι ανάλογοι δασμοί όπως θα πρέπει να γίνεται. Δεν παρανομούν δηλαδή οι τελωνειακοί.

      Το κόλπο να μην σε πιάσουν είναι, απ ότι διάβασα, να μην παραγγέλνεις μεγάλες ποσότητες, κάτι που σημαίνει πως χρεώνεσαι περισσότερα μεταφορικά ανα πακέτο. Άλλος φίλος είπε πως άλλαζε συνεχώς διεύθυνση παράδοσης για να μην δίνει στόχο.

      Να σημειωθεί πως μιλάμε για παραγγελίες απ το εξωτερικό και όχι από ευρωπαϊκή ένωση όπου υπάρχει ελεύθερη διακίνηση.

      Διαγραφή
  16. ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑ ΑΜΕΡΚΑΝΙΚΑ CAMEL FILTERS ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.ΓΡΑΦΕΙ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ.ΕΧΩ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΥΟ ΠΑΚΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ,ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ CAMEL TΗΣ JTI.AΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ CAMEL ΜΗ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΤΕ!ΑΠΛΑ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΒΑΡΥΤΕΡΑ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ.ΠΕΡΙΠΟΥ ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ.ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ CAMEL ΤΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ.ΣΑΦΩΣ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΠΑΚΕΤΟ,ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΔΕ ΓΡΑΦΕΙ,ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ DUTY FREE.TO 1986 ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΟ ΜΑΛΑΚΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ-ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΛΑΚΟ ΜΙΛΑΩ ΠΑΝΤΑ-ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΑΣΥΓΚΡΙΤΗ ΓΕΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παναγιωτη το εγραψα στο παραπανω αφιερωμα και εγω πως το Καμελ το Αμερικανικο χαλασε,και το λεω γιατι ειχα την τυχη να δοκιμασω την μια χρονια το παλιο και την αλλη το νεο χαρμανι.Οτι μοιαζει με το δικο μας δεν συμφωνω.Η μυρωδια της JTI ειναι χαρακτηριστικη.
    Το Camel Turkish Royal πάντως τα σπαει όλα.Πολύ καλο,παρομοιο και το Marlboro 27.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάντος το κάμελ σκληρό που κυκλοφορεί τώρα ΙΩ τα σπάει

      Διαγραφή
  18. gia sou petro sorry ala to pc pou sou grafo den exi ellinika, ime stin ameriki afti ti stigmi ke mexris sttigmis exo dokimasi camel wides, turkish royals ke turkish gold, exis kamia protasi ti na dokimaso apo edo? efxaristo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι βεβαια. Απο Μαρλμπορο το Lights και το Blend 27,Καμελ αφιλτρο,αν βρεις τα υπερπολυτελη Nat Sherman,τα Winston ειναι πολυ ωραια,Benson and Hedges.Μου ειπαν και για τα νεα Marlboro Southern Cut δεν τα εχω δοκιμασει βεβαια. Γενικα πειραματισου και δωσε ανταποκριση. A,υπαρχουν και τα Natural American Spirit,ειδικα το μαυρο,αν και δεν εχω καπνισει το γνησιο Αμερικανικο αλλα αυτα που στελνουν στην Ευρωπη.

      Διαγραφή
    2. elega na tsibiso ke ta lucky strike, pados apo ta camel pou dokimasa to turkish gold itane oreo ala light mou fanike ke me ksinise afto, to royals ixe glikia gefsi omorfi ala kourastiki pros to telos episis me afine me tin esthis tou oti den kapnisa poli ke ithela pada alo ena sto kapaki pou sinithos den to kano afto pote, ta wides orea ke glika ala episis kourastika opos ta royals, episis dokimasa ke ena KOOL stin trata ke itane esxos pragmatiko...

      Διαγραφή
    3. ego ima pali molis dokimasa american spirit perique blend.
      vari sigoura,aroma metrio pros to enoxlitiko gi emena, gefsi dinati ligo piperati boro na po katevene efkola ke ixe hell of a kick opos lene ke i fili mas i americani, de ksero ama tha to ksana agoraza ala sigoura tha to apolafso to paketo mias ke to vrika vresko sto walmart (doksa to theo), travage odos diskola ke anagastika na "tripso" ligo to tsigaro ke na to kano loosen up gia na roufai.. oxi pos kanis niazete gia afta pou leo ala tha tou evaza ena 8/10 gia occasional smoking oxi gia monimo
      efxaristo pou diavasate tin athlia amateur kritiki mou :)

      Διαγραφή
  19. episis na prostheso oti to perique blend me tis analogies pisa 20.5 mg Nicotine 2.12 mg ta sxolia ine kati perisotero apo perita gia to varos tou tsigarou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλος τα αφιλτρα Lucky τα Αμερικανικα τα εχω καπνισει,ειναι πολυ βαρια,μακραν το πιο δυνατο τσιγαρο που έχω κανει.Η γευση ειναι ωραια,παρομοια με το παλιο Ελληνικο αφιλτρο Λάκυ. Κραταω μια επιφυλαξη μονο,γιατι το πακετο που καπνισα ηταν ψιλομπαγιατικο. Αγορασε τα μόνο ανατεχεις τις πολυ δυνατες γευσεις. Α ωραιο αφιλτρο ήταν το Chesterfield.
    Ta American Spirit εχουν 25% παραπάνω καπνο απο όλα τα υπολοιπα τσιγαρα.Η εταιρεια αντι να μεγαλωσει το μηκος του τσιγαρου,απλα πρεσαρει πολυ δυνατα τον καπνο και ετσι πολυ αισθανονται πως δεν τραβαει καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. exo aganaktisi exo fai ton kosmo na vro freska tsigara edo stin ameriki ala edo se sxesi me tin ellada kapnizoune para poli ligi anthropi opote skata freska vriskis ola ine sto rafi ke ine san kotrones fadasou piezo to paketo ke kani xrats-xrouts... eftixos pou ime se state me xamilo tax sto tobacco opote den plirono ta kerata mou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, έχω δοκιμάσει μονάχα Marlboro reds, Marlboro lights και Natural American spirit Blue από Αμερική. Όλα μου άρεσαν. Αν ήμουν στη θέση σου θα δοκίμαζα σίγουρα τα Lucky Strike, Pall Mall, Natural American Spirit και Chesterfield, όλα άφιλτρα.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  22. kalispera (ksana) o idios priksas ime pali apo to USA katalaveno sas exo priksi me tis erotisis, ala exi kamia diafora o kapnos tis amerikis me afton tis evropis/elladas? diladi enas DRUM blue edo ine alios (kaliteros/xiroteros) apo ton DRUM blue tis ellados?
    episis tha protinate kanenan kapno tetiou idous (gia striftaria)?
    also dokimasa ke to american spirit blue ke yellow(mellow taste).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ειναι διαφορετικοι οι καπνοι, ο ντραμ γινεται απο αλλη εταιρεια.Γνωμη μου μην χασεις το χρονο σου για δοκιμες καπνου.
      Τα ετοιμα τσιγαρα ειναι ολα τα λεφτα.

      Ψαξε για camel turkish royal,camel wides,camel filters,camel αφιλτρο,marlboro lights,marlboro red,winston red,pall mall αφιλτρο,chesterfield αφιλτρο(σπανιο),natural american spirit perique-us grown-organic,nat sherman back & gold,nat sherman classic,nat sherman new york cut,lucky strike αφιλτρο.

      αν εισαι νεα υορκη ή λος αντζελες ή σικαγο ψαξε για κανα μεγαλο καπνοπωλιο με πουρα και θα τα βρεις ολα εκει λογικα.

      Διαγραφή
  23. -ΜΥΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΜΕΛ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ-
    -ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ SITE-

    Φιλε αν μπορεις πες απο ποιο μαγαζι τα πήρες,γιατι θελω και εγω να παραγγήλω απο αμερική.
    Λογικά θα τα πήρες απο το tobaccoonline.co.uk που στελνει και αμερικάνικα. Εγω φοβάμαι μην εχω κανα προβλημα στο τελωνιο,αλλα απ οτι είδα σου ήρθαν κανονικά.

    Ομως οταν παω να κανω την παραγγελία π.χ. camel filters μου λεει το λιγότερο 4 κούτες και το περισσότερο 6 ! κούτες.

    Γινεται να πάρεις μονο 1 κούτα απο καθε μαρκα ή οχι?
    Γιατι αν θέλω πχ να δοκιμάσω 2 τσιγάρα, μου βγαινουν συνολο 8 κουτες. Πέρα απο το οικονομικό, μπορεις να φέρεις τετοια ποσότητα απο το εξωτερικό?

    Εσυ ποσες κούτες έφερες?
    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. καπνιζω κοντα τρια χρονακια κ εχω δοκιμασει σχεδον τα παντα τωρα ειμε αναμεσα σε 2 καπνους καρελια τον κανονικο και drum λευκο δεν θελω να το κοπσω απλα θελω να καπνιζω οτι πιο ελαφρυ υπαρχει απο καπνο δεν μ νοιαζει η τιμη μπορεις ν μου προτεινεις τιποτα γιατι ξερεις πολλα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θεωρω πως υπαρχει πιο ελαφρης καπνος απο τον λευκο του Καρελια

      Διαγραφή
  25. Καλά, μεγάλη μέρα η σημερινή για τις καπνιστικές μου ανησυχίες. Το πρωί παρέλαβα τα sobraine black russian και πριν λίγο μου φέρανε 4 πακέτα camel wides blue made in u.s.a!
    Τα δοκιμάζω και θα γράψω εντυπώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δυο λογάκια για το camel wide blue made in usa. Μου τα φερε ένας γνωστός από Αμέρικα, κατόπιν παραγγελίας. Είχα ζητήσει τα κανονικά βέβαια, αλλά ο.κ, μην είμαστε και πλεονέκτες! Στο μπροστινό μέρος του πακέτου δεσπόζει μια τεράστια, επιβλητική καμήλα όχι σαν τα δικά μας πακέτα όπου η καμήλα μάλλον μοιάζει με μυρμήγκι. Κοντόχοντρο τσιγάρο με μικρό φίλτρο χωρίς ευτυχώς το γνωστό σπαστικό διπλό χαρτάκι. Ωραίο τσιγάρο, με δυνατά αρώματα, αλλά όντως κάπως ελαφρύ. Ναι, μου θύμισε το παλιό καλό δικό μας καμελ. Για την ακρίβεια αν ήταν ένα κλικ πιο βαρύ θα έλεγα πως είναι σούπερ

    Μαζί με τα καμελ μου φερε και κάποια τσιγάρα gpc, που ό,τι είδα στο ιντερνετ είναι φθηνοτσίγαρα β διαλογής. Δεν είναι εντελώς μάπα, καπνίζονται άνετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τα camel wides μονο στην Αμερικη βγαινουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Νομίζω ότι δε θα είχε νόημα να έβγαιναν εδώ. Οι ΗΠΑ δεν έχουν όριο περιεκτικοτήτων στα τσιγάρα. Εδώ έχουμε. Τα camel wides είναι τσιγάρα που στο ίδιο μήκος έχουν περισσότερο καπνό, συνεπώς για να μπορέσουν να χωρέσουν μέσα στα ευρωπαϊκά όρια 10&1 το χαρμάνι θα έπρεπε να γίνει ακόμη πιο ελαφρύ απ' ό,τι για ένα τσιγάρο Κινγκ σάιζ με τις ίδιες περιεκτικότητες.

    Το ίδιο ισχύει και για τα κατοστάρια (που ωστόσο υπάρχουν και στην ΕΕ, και προφανώς είναι υπερβολικά ελαφριά), ενώ ακριβώς το αντίθετο ισχύει για τα πιο μικρά τσιγάρα από το κανονικό, τα οποία απορώ πώς δεν έχουν γίνει μόδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παιδια μηπως ξερει κανεις αν πουλιουνται ακομα εστω και ως συλλεκτικα τα παλια πακετα Καμελ[οπως τα ξεραμε δηλαδη πριν το 2002] σε ευρωπη η αμερικη,και αν ναι υπαρχει καποιο site...ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως συλλεκτικά μπορείς να βρεις στο e-bay. Το παλιό πακέτο καταργήθηκε και στις ΗΠΑ το 2008,νομίζω μόνο στην Νότιο Αφρική υπάρχει ακόμα.

      Διαγραφή
    2. Eυχαριστω πολυ Πετρο να σαι καλα,και συγχαρητηρια για το block εχεις κανει πολυ καλη δουλεια βλεπω,μπραβο σου!

      Διαγραφή
  30. Γεια σας παιδια, ειπα να κανω την ερωτηση σε αναρτηση αμερικανικου τσιγαρου, ενα φιλος πηγε αμερικη και σκεφτηκα να του ζητησω να μου φερει
    κανενα πακετο, τι προτεινετε που πρεπει να δοκιμασω?
    Γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ό,τι με αφορά, θα πρότεινα οπωσδήποτε Nat Sherman. Γκούγκλαρε την εταιρεία να δεις τι τσιγάρα βγάζουν και διάλεξε όποιο σου φαίνεται ότι θα είναι του γούστου σου. Τσιγάρα 100% χωρίς πρόσθετα, καπνά υψηλότατης ποιότητας, και ποσότητα καπνού ανά τσιγάρο που θα σε κάνει να ξεχάσεις αυτά που ήξερες. Καπνίζεις και χορταίνεις βρε αδερφέ!
      Στις ΗΠΑ δεν υπάρχει ανώτατο επιτρεπόμενο όριο πίσσας-νικοτίνης, οπότε αυτό με τη χόρταση μπορεί (χωρίς να το γνωρίζω θετικά) να ισχύει για όλα τα τσιγάρα. Σ' εμάς τα τσιγάρα με περισσότερο αέρα παρά καπνό είναι ένας τρόπος να χαμηλώσουν τις περιεκτικότητες.
      Για πιο συμβατικές μάρκες όπως Κάμελ, Λάκι στράικ κλπ. που επίσης έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλά, θα μιλήσουν άλλοι που έχουν προσωπική εμπειρία.

      Διαγραφή
    2. Εσυ πεπε λογικα απο οτι καταλαβα θα μου προτεινες τα Cigarettellos αλλα δεν ειμαι του αφιλτρου καθολου. Ειμαι μεταξυ Mcd, fantasia, black and gold και μαλλον πιο πολυ λεω για τα mcd. Αλλα ειδα οτι το πακετο στην νεα υορκη εχει 16 δολαρια(εκτος και εαν κανω λαθος)!!! Θα μπορεσει να βρει στο αεροδρομιο καμια κουτα σε φυσιολογικη τιμη, ξερει κανεις??

      Διαγραφή
    3. Τι να σου πω, δεν έχω εμπειρία Αμερικής...

      Διαγραφή
  31. Το φανταστικα αλλα ειπα μηπως ηξερες(η καποιος αλλος) γιατι επεσαν στα χερια σου απο οτι ειδα καποια αμερικανικα πακετα. Παντως θα του ζητησω και ελπιζω να τα βρει σε σχετικα φυσιολογικη τιμη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Στα duty free,δεν προκειται να βρεις Nat Sherman,μονο Marlboro 100s εχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Η ποικιλία εξαρτάται από το αεροδρόμιο, το οποίο προτείνω σε σχέση με τα μεμονωμένα πακέτα εντός κάποιας Πολιτείας. Έχω δοκιμάσει: Marlboro Red, Marlboro Red 100's, Marlboro Gold, Camel Blue, Natural American Spirit Blue. Όλα πολύ καλά, με καλύτερο για μένα το NAS και χειρότερο το Camel Blue. Όταν λέμε χειρότερο, εννοούμε για τα δεδομένα ΗΠΑ, όχι για τα εδώ. Για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, είναι νέκταρ.

    Στο JFK της Νέας Υόρκης είχα βρει μεγάλη ποικιλία, στο LAX του Λος Αντζελες μόνο Marlboro 100's και κάποιες άλλες budget μάρκες. Εάν παρόλα αυτά επιμένεις στο πακέτο (τιμή Νέας Υόρκης για Marlboro Red: 12-14$ το πακέτο, ενώ κούτα από DF = 60€ περίπου οι 2 κούτες), τότε θα πρότεινα τα εξής: Camel Turkish Royal (το έχω δοκιμάσει από άλλον), NAS ή μπλε ή μαύρο (το Perique Blend), Marlboro σίγουρα. Στη χειρότερη, Marlboro και Camel θα βρεις παντού.

    Στις μεγαλουπόλεις οι τιμές των πακέτων είναι τσουχτερές. Στις πιο μικρές πόλεις είναι φθηνότερα.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να προσθέσω ότι έστω για την εμπειρία, πρέπει να δοκιμάσεις το Pall Mall king size άφιλτρο, καθώς και το Lucky Strike άφιλτρο (πιο δυσεύρετο το δεύτερο, αλλά πραγματικά τσιγάρα με ιστορία). Εννοείται πώς δύσκολα θα τα βρεις σε αεροδρόμιο αυτά.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  34. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Του είπα αρχικά αν βρει κανένα nat σε φυσιολογική τιμή, αν όχι καμία κούτα camel Turkish royal, η Marlboro! Θα δουμε τι θα έρθει τλκ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμερικάνικο Marlboro δοκίμασα πρόσφατα. Δεν είναι καθόλου κακό, αλλά και καθόλου βαρύ επίσης! Παρόμοιο βάρος με το ελληνικό και παρόμοια γεύση, εντάξει λιγάκι πιο νόστιμο. Κάνε μια δοκιμή το marlboro lights (νομίζω είναι ασπρόφιλτρο), ο Πέτρος το βρήκε καλύτερο, εγώ δεν έτυχε να το δοκιμάσω
      Και φυσικά να πάρεις Turkish Royal!

      Διαγραφή
  35. Το Turkish Royal καταργηθηκε?Ζητησα σε φιλο να τα φερει απο Αμερικη και δεν τα βρισκει........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη σε πάρω στο λαιμό μου, αλλά θαρρώ πως στις ΗΠΑ κάθε πολιτεία έχει διαφορετικά τσιγάρα. Μπορεί να μην υπήρχαν στη συγκεκριμένη.

      Ή, μπορεί να μην τα βρήκε επειδή είναι σπάνια.

      Ή, μπορεί όντως να καταργήθηκαν.

      Διαγραφή
  36. Και εγω τα παρηγγηλα σε γνωστο μου τα turkish royal αλλα μου εφερε τα turkish gold.
    Στο camel collectors γραφει οτι απο 1-1-2017 θα κυκλοφορησουν new turkish blend packs in usa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Επιτελους δοκιμασα το αμερικανικο καμελ φιλτρο.Σαν τσιγαρο μολις ανοιγεις το πακετο μυριζει διαφορετικα απο το δικο μας δεν εχει αυτο το αρωμα παστουρμα.
    Σαν γευση απογοητευτικα περιμενα πολλα περισσοτερα.Εχει καποια κοινα σημεια με το δικο μας αλλα υστερει. Ειναι παρα πολυ απαλο.Η ευρωπαικη εκδοχη της jti ειναι καλυτερη.
    Περιμενω περισσοτερα απο τη σειρα turkish blends.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Παντως επειδη ημουν Αμερικη στις γιορτες,το πιο δημοφιλες Camel εκει ειναι το Turkish gold και μετα το αφιλτρο,τα υπολοιπα Camel τα εβρισκα μπαγιατικα και σπανια εβλεπα καποιον να τα καπνιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμέρική παίζουν ακόμα πολύ καπνιστες;Και άλλους μου είπε πως παρά τον αστικό μύθο, ακόμα βλέπεις αρκετό κόσμο να καπνίζει. Μου κάνει εντύπωση που λες πως τα άφιλτρα πουλάνε αρκετά.

      Διαγραφή
    2. Παντού παίζουν καπνιστές. Στην Αγγλία λχ το έχουν γυρίσει σε πίπα

      Διαγραφή
  39. Κοιτα αναλογικα με το πληθυσμο σιγουρα περισσοτεροι απο την Ελλαδα ας πουμε αλλα και εκει ειναι οπως και εδω οι περισσοτεροι καπνιζουν lights τσιγαρα κυριως τα Marlboro lights πουλανε παρα πολυ μετα τα τσιγαρα με μεντα οπως τα Newport που τα εβλεπα οσο συχνα οσο και τα Marlboro lights,Camel blue και turkish gold απο Camel,American spirit σιελ και κιτρινο αυτα πανω κατω mainsteam τσιγαρα οπως παντου.Υπαρχει τεραστια ποικιλια αλλα δεν τα βρισκεις ευκολα,πρεπει να βρεις tobacco store που εχουνε πολλα,στα βενζιναδικα βρισκεις τα συνηθισμενα.Τα αφιλτρα ειναι πολυ βαρια σε σημειο που δεν καπνιζονταi εγω δοκιμασα Camel,Lucky Strike(αρκετα σπανια)και Pall Mall,τα Lucky παρακαλουσα να τελειωσουνε και πιο εντυπωσιασμενος εμεινα απο τα Pall Mall,τα Camel ετσι κι ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. To αφιλτρο καμελ το αμερικανικο ειναι πολυ βαρυ αλλα ειναι εμπειρια. Οπως και το αμερικανικο marlboro red

    ΑπάντησηΔιαγραφή