ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Silk Cut


Κλασσικο Βρετανικο τσιγαρο της Gallagher. Απο την γεννηση του το σημα αυτο,ηταν "εξειδικευμενο" στις ελαφριες γευσεις και μαλιστα κυκλοφορουσε με την επιγραφη "The Mild Cigarette". Στην Ελλαδα κυκλοφορει απο το 1982,με σεβαστο μεριδιο αγορας και πιστο κοινο.
Αναμφιβολα το Silk Cut ειναι ενα ποιοτικο προιον, ισως το μονο αγγλικο τσιγαρο,που κρατησε διαχρονικα την ποιοτητα του. Καπνα Virginia, μονο με τα πανω μερος του φυλλου,το οποιο ειναι και το ποιοτικοτερο.Επισης δεν υπαρχουν καθολου χημικα και προσθετα και ο καπνος ειναι 100% καθαρος.Γευση καλη αλλα οχι περιπλοκη,μπορει να βγαλει καποιο "καψιμο" στον καπνιστη που δεν το εχει συνηθησει. Το Silk Cut ειναι μια προταση της σελιδας σε αυτους που προτιμουν τα ελαφρια(μωβ) και τα πολυ ελαφρια(γαλαζιο,κιτρινο) τσιγαρα.
Να πω πως στην Αγγλια το Silk Cut μωβ εχει 5 πισσα και 0,5 νικοτινη ενω εδω κυκλοφορει με 7/0,7. Επισης παλαιωτερα κυκλοφορησε και ενα κοκκινο βαρυ Silk Cut καθως και ενα αλλο πολυτελες,το Silk Cut Premium και τα δυο καλα τσιγαρα μεν, που δεν καταφεραν να εδραιουθουν στην αγορα δε,με αποτελεσμα να σταματησει η παραγωγη τους.
Τελος η μαρκα αυτη, ειναι εξαιρετικα δημοφιλης στους τραγουδιστες,αφου εχει επικρατησει η αποψη πως δεν επιβαρυνει τον λαιμο.Διασημοτερος φανατικος καπνιστης του Silk Cut μωβ ο Τολης Βοσκοπουλος που μεχρι πριν λιγα χρονια συνηθηζε να καπνιζει πανω απο... 100 τσιγαρα καθημερινα!!!
Βαθμολογια,για την κατηγορια του παντα :
7,5 στα 10.

79 σχόλια:

  1. bravo pou den paratas k esi to blog sou!!!
    mipos mporeis na mou grapseis pia tsigara exun afto to filtro anthraka( opos ta muratti0 pou einai pio igiino? egxaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ SILK CUT EINAI ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΕΥΚΗ ΕΚΔΟΧΗ(ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ) ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΡΩΤΟΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΕ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ 0,1 ΚΑΙ 1(ULTRA).META ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ CORTINA KAI TO BF ULTRA KAI AΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΤΑ.ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ.ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΟΤΟΝΗ "ΒΡΑΣΜΕΝΗ" ΓΕΥΣΗ ΤΟΥΣ(ΚΟΙΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΟΛΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΩΝ ΕΓΓΛΕΖΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ.ΤΟ ΜΩΒ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΑ ΓΕΥΣΗ ΤΑ BENSON KAI TO DUNHILL FINE CUT.ΩΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΩΝ ΒΑΡΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΕΙΧΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΟ SILK CUT RED,ΠOY HTAN ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ.ΚΑΚΩΣ ΤΟ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ.ΤΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑ ΠΡΟ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΗΚΑ.Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΛΑΙΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΘΕΜΑ.ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ.ΩΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ,ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΛΙΤΟ ΦΙΝΕΤΣΑΤΟ ΤΟΥΣ ΣΤΥΛ.Η GALLAHER PREPEI KI AYTH NA EXEI EΞAΓOΡAΣTEI KI AYTH(ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΚΑΠΝΟ-ΚΟΛΟΣΣΟ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΕ ΦΙΛΤΡΟ ΑΝΘΡΑΚΑ ΠΟΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ(ΠΕΤΡΟ,ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΜΕ,ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ):BF,COOPER 25 INTERNATIONAL,SMOKER(ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ),PALL MALL 30Α΄ΡΙΑ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΧΝΑΩ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα Benson and Hedges πλεον εχουν σταματησει να γινονται στην Αγγλια απο την Gallaher,αλλα φτιαχνονται στα εργοστασια της JTI στην Γερμανια. Στο πακετο τους πουθενα δεν αναφερεται πλεον η αγγλικη εταιρεια,αλλα υπαρχει η επιγραφη "Made by JTI in the EU",αυτο ειχε ως αποτελεσμα την καθετη πτωση της ποιοτητας του Benson,βλ. και το σχετικο αφιερωμα. Ελπιζω να μην εχει την ιδια τυχη και το Silk Cut.
    Για τον φιλο που ενδιαφερεται για τα φιλτρα ανθρακα,τα σηματα που μου ερχονται στο μυαλο ειναι τα:
    Muratti Ambassador
    Pall Mall
    Dunhill King Size.
    To Marlboro Filter Plus δεν ξερω αν εχει φιλτρο ανθρακα, ξερω πως η Philip Morris προσπαθησε να κανει ενα φιλτρο για ελαφρυ τσιγαρο που ομως θα δεινει περισσοτερη γευση απο τα αλλα.Μια και το επιασα στο στομα μου, να πω πως τα καπνα του Μ.F.P. ειναι πολυ καλα,αλλα ως τσιγαρο εξακολουθει να ειναι αερας.Μακαρι να το εβγαζαν και σε πιο δυνατη εκδοχη.
    Παμε λιγο στο βιολογικο φιλτρο, που ειναι αιμοσφαιρινη με ανθρακα,Ελληνικη πατεντα και πολυ περισσοτερο αποτελεσματικη. Τα τσιγαρα με βιολογικο φιλτρο ειναι:
    Το ΒF που ειναι και το καλυτερο, το Cooper International 25αρι το οποιο το καπνισα μια φορα πριν πολλα χρονια και δεν εχω αποψη,καθως και το Smoker της καπνοβιομηχανιας Γεωργιαδη,που ειναι σπανιοτατο και πολυ κακο ως τσιγαρο.
    Καπου ακουσα πως η ΣΕΚΑΠ ήταν ετοιμη να βγαλει φετος την νεα γενια βιολογικου φιλτρου,αλλα τελικα δεν ειδα να βγαινει τετοιο σημα στην αγορα. Επισης πριν χρονια σχεδιαζε να βγαλει το τσιγαρο Natur που θα ειχε βιολογικο φιλτρο+ βιολογικα καπνα,αλλα και αυτη η πολυ καλη ιδεα δεν εγινε πραξη.
    Δυστηχως η ΣΕΚΑΠ εχει ιδιομορφο βασικα κρατικο και λιγοτερο συνεταιριστικο ιδιοκτησιακο και αυτα την κανει δυσκινητη και επιρεπη περισσοτερο στην κομματοκρατια με οτι αυτο συνεπαγεται, παρα στην υγιη επιχειρηματικη αναπτυξη.
    Εν κατακλειδη,το φιλτρο ανθρακα γενικα και το βιολογικο φιλτρο πολυ περισσοτερο, όντως κοβει πολλες απο τις αρνητικες συνεπειες του καπνισματος,παντα ομως επιρεαζει ως ενα σημειο και την γευση. Οποιος ενδιαφερεται για τετοιου ειδους τσιγαρα παντως,ας προτιμησει το ΒF.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ειδα φιλε. Μπερδευτηκα εκ παραδρομης αφου στις περισσοτερες χωρες κυκλοφορησε ως filter plus με λιγο πιο ανεβασμενη νικοτικη και πισσα(0,2 και 3).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kserei kaneis gti stamaatise to tsigara kai paketa??? petro mipos ginete na kanis parusiasi(an dn exei idi gini) gia ta marlboro flavor plus??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το τσιγαρα και πακετα δεν σταματησε,o ανθρωπος που γραφει εκει συνηθως παρουσιαζει 4-5 σηματα μαζι,σταματα για ενα διαστημα και μετα ξαναγραφει.
    Για τα Μarlboro Flavor Plus οτι εγραψα εδω φτανει,μια φορα πειρα πακετο οταν βγηκε και μερικες φορες το καπνισα στην τρακα.Δεν εχω σκοπω να αγορασω Μarlboro Flavor Plus ξανα,αρα δεν ειναι και δικαιο να κανω παρουσιαση για ενα σημα που δεν γνωριζω καλα,ουτε ασχολουμαι με τοσα ελαφρια τσιγαρα,αφου μου φαινονται σε αυτη την κατηγορια όλα σχεδον ιδια. Το τσιγαρο αυτο παντως εχει καλο μυρωδατο καπνο,με πολλα Ελληνικα τυπου Κατερινης,αλλα ειναι παρα πολυ ελαφρυ. Η Philip Morris νομιζω αδικησε και το σημα και τα καπνα της,με την κυκλοφορια του μονο σε 1mg.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ''Το SILK CUT μωβ ειναι το τσιγαρο που καπνιζω εδω και εναν χρονο παιδια.Ουτε ιδιαιτερα βαρυ αλλα ουτε και ελαφρυ.DEMI κατασταση.Στο τσιγαρο αυτο με τραβηξε η ενδειξη στο πακετο οτι δεν περιεχει προσθετα,το οποιο για μενα ειναι αρκετα σημαντικο.Η αληθεια ειναι οτι δοκιμαζοντας το SANTE φιλτρο κασεττινα,εχω βρεθει σε διλημα.Καπνιζα για καιρο την χρυση κασσετινα ΚΑΡΕΛΙΑ, ενα κατα την γνωμη μου απο τα καλυτερα τσιγαρα και ΕΛΛΗΝΙΚΟ,και ψαχνω να βρω την καινουργια μπλε κασεττινα .Εχω ξαναγραψει αν γνωριζει καποιος που θα μπορουσα να το βρω στον Πειραια''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kαλο το Silk Cut και σε εμενα αρεσει, αλλα γενικα στηριζουμε τα Ελληνικα προιοντα.
    Απο Αθηνα-Πειραια δεν γνωριζω τα στεκια, αλλα θεωρω σιγουρο πως σε αλυσιδες καταστηματων,εμπορικα κεντρα, καπνοπωλεια,κεντρικα περιπτερα θα βρεις όποιο τσιγαρο τραβαει η ψυχη σου. Καρελια Αγρινιου και Χρυση Κασετινα Αφιλτρο,ψιλομπαγιατικα ομως, ειχα αγορασει πριν λιγα χρονια απο ενα μικρο περιπτερο εξω απο τον σταθμο Λαρισης. Καλυτερο όμως να ψαχτεις σε πιο μεγαλα μαγαζια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δοκιμασα χθες το νεο Silk Cut. Οντως υπηρξαν καποιες αλλαγες. Πρωτα απο όλα ο καπνος μαλακωσε δεν εχει την παλια πλουσια γευση,δεν φερνει ομως και το καψιμο που εφερνε παλια.Το φιλτρο επισης καπως αλλαξε και κανει πιο αργη καυση. Δεν ειμαι απολυτα σιγουρος αν οι αλλαγες ειναι προς το θετικο ή το αρνητικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πέτρο, ανάμεσα σε silk cut και dunhill fine cut , τι θα πρότεινες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Silk Cut, δεν μου αρεσουν ιδιαιτερα τα Dunhill Fine Cut,αλλα τα γουστα ειναι υποκειμενικα,καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νομίζω ότι έχεις δίκιο, αν και τα dunhill είναι ένα τσιγάρο με απαλή γεύση. Το silk cut είναι και αυτο καλό, αλλά με πιο σκληρή γεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. TO SILK CUT ΚΑΤ' ΕΜΕ ΕΓΙΝΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ , (ΔΕΝ ΣΟΥ ΞΕΡΑΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ)ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕ ΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΖΑ ΜΟΝΙΜΑ.
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΡ8 ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΩ ΤΑ ΓΛΥΚΟΠΙΟΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΑΤΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ , ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ + ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΒ ΦΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έχεις δίκιο, φίλε johnny. Το silk cut είναι καλό τσιγάρο, με γεμάτη γεύση και δεν θυμίζει καθόλου το προηγούμενο. Έχει αλλάξει. Ας καπνίζουμε λιγότερο και πιο ποιοτικά. Τα χαμηλής τιμής τσιγάρα δεν είναι και τόσο καλά. Εκτός βέβαια από κάποια ελληνικά του Karelia, όπως η παραδοσιακή κασετίνα η άσπρη. Ή ακόμα και το Rex είναι ένα καλό τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πριν μερικες μερες πετυχα promotion της JTI και πηρα ενα Silk Cut μωβ. Μπορω να πως το απολαυσα και βεβαιωθηκα πως εχει βελτιωθει εν σχεση με το παρελθον,μου θυμισε αρκετα το παλιο Dunhill Lights,ενω τα καπνα ηταν 100% πρωτοκλασατα με φυσικα αρωματα. Κριμα που δεν κυκλοφορει και σε βαρυα εκδοση τυπου 10 και 1,0,θα ηταν ακρως απολαυστικο τσιγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το Silk Cut ειναι φοβερο τσιγαρο.Το καπνιζω ως μονιμη μαρκα τα τελευταια 2 χρονια.Φοβερη γευση και απολαυστικο καπνισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ ΣΤΡ8 ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΣΗ ΓΛΥΚΑ ?ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΜΕΣΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα καλα Βιρτζινια εχουν μια φυσικη γλυκα. Και το Dunhill το παλιο ή το Rothmans International το παλιο,που ηταν 100% Βιρτζινια και μαλιστα με ελαχιστα προσθετα ειχαν αυτη την γλυκα.
    Αν ριχνουν στα Σιλκ Κατ και λιγα ανατολικα μεσα δεν γνωριζω,στις παρουσιασεις της εταιρειας που υπαρχαν στο διαδυκτιο δεν διαβασα κατι τετοιο,εγραφαν απλα πως χεησιμοποιουν μονο το πανω μερος των φυλλων.Ισως να βαζουν καποια,απο τοτε που η μαρκα εγινε additive free για να περνει γευση.Παντως και εγω τα μυριζω,οποτε ή παιζει και ανατολικος καπνος ή παιζουν μονο αριστα Βιρτζινια.
    Εν ολιγης το Σιλκ Κατ ειναι και γαμω το τσιγαρο,αλλα ελαφρυ για τα γουστα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ,ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΣΑΝΤΕ ΦΙΛΤΡΟ , ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έκανα silk cut όταν πρωτοβγήκαν απο την jti. Είχα απογοητευτεί αρκετά. Πρίν μια βδομάδα πήρα ένα πακέτο γιατί είχα ξεμείνει απο μάρκες. Μου έκανε τρομερή εντύπωση σαν τσιγάρο. Βελτιωμένο σε τεράστιο βαθμό. Τώρα που διάβασα τυχαία τα σχόλιά σας κατάλαβα πως δεν το αντιλήφθηκα μόνο εγώ. Τα silk cut αποτελούν πλέον την μόνιμη μάρκα μου. Εύχομαι να παραμείνουν έτσι όπως είναι για αρκετό καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. NAI EINAI GAMISTERO CIGARETTAKI (ΓΙΑ ΣΚΕΤΟ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΧΑΡΜΑΝΙ)ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΚΟΥΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ "ΒΑΡΟΣ" ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΜΑΛΙΣΤΑ "ΒΑΡΥΤΕΡΟ" ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΕΛΙΑ ΕΞΕΛΕΝΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΚΥΒΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΑΝΤΕ ,ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΣΙΓΑΡΟ - 2 ΠΑΚΕΤΑ (ΝΜ)ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΝΟΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΑΦΗΝΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΝΟΤΕΣ ΑΧΥΡΟΥ ΜΥΡΩΔΙΑ-ΓΕΥΣΗ -ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ?ΙΣΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Tα Σαντε τα εγκατελειψα,γιατι εχασαν την ποιοτητα τους. Οσο αφορα τα Σιλκ Κατ,δεν με γεμιζουν,ως βαρος. Αντι να κανω δυο Εξελενς με τον καφε μου,θα κανω 4 Σιλκ Κατ και αν πω να τα κανω μονιμα,απο τα 10-15 τσιγαρα που καπνιζω,θα παω στο 1-1,5 πακετο. Μακαρι να βγαλουν το ιδιο χαρμανι σε 1 και 10.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΑΠΩΝΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ *ΒΛΕΠΕ ΝΕΟ ΚΑΠΝΟ ΚΑΜΕΛ (ΠΑΝΤΡΕΜΑ ΤΩΝ 2 ΧΟΛΜΠΟΡΝ), ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΜΕΛ ΜΠΛΑΚ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΛΚ ΚΑΤ ΒΑΡΥΑ ΧΟΥ ΝΟΟΥΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!ΠΟΛΥ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ.ΕΛΑΦΡΩΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΤΟΥ EXCELLENCE.EΝΝΟΩ ΤΟ ΜΩΒ ΒΕΒΑΙΩΣ.ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙ,ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΚΙ ΑΥΤΟ.ΓΛΥΚΑ VIRGINIA KAI ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτο που λεει ο Johnny εχει μια βαση. Διαβασα πως η JT δεν κανει σταθερα χαρμανια,αλλα διαφοροποιει ενα προιον αναλογα με τις τοπικες συνηθειες. Πιθανον να βγει εδω ενα Camel Black εντελως διαφορετικο απο αυτο που υπαρχει αλλου κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το silk cut είναι ένα τσιγάρο απόλαυση, αλλά είναι ελαφρύ. Θα έπρεπε να βγει ένα πιο βαρύ, περίπου στις αναλογίες του μάλμπορο, αλλά με το ίδιο χαρμάνι. Τι τσιγάρο θα προτείνατε εσείς, ώστε να έχει την ποιότητα του silk cut αλλά να είναι λίγο πιο βαρύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δυστυχως δεν υπαρχει αναλογο. Το Dunhill Top Leaf Virginia που ειχα καπνισει μεσο Γερμανιας,ηταν ενα βαρυ Silk Cut(δες. κριτικη Οκτ. 2009)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πρόσφατα είχα ένα σχετικό πονόλαιμο και στράφηκα σε μια πιο ελαφριά μάρκα..σκέφτηκα λίγο και κατέληξα στο silk cut purple..είχα να το καπνίσω κανένα χρόνο και πραγματικά το ευχαριστήθηκα.Oι νέοι καπνιστές να το τιμήσουν και να το αναζητήσουν(είμαι σίγουρος ότι οι παλιοί το γνωρίζουν).
    Τσιγάρο με ιστορία στη μεγάλη Βρετανία. Στα 90΄s ήταν ένα από τα πρώτα στις πωλήσεις στο Νησί και μπορεί και πρώτο..Περιέχει 25% cytrel, υποκατάστατο του καπνού και με πραγματικά τρομερές διαφημίσεις στο παρελθόν(αναζητήστε τις εικόνες silk cut purple στο διαδίκτυο). Υπάρχουν καλά τσιγάρα, σε όλες τις κατηγορίες..Λιτό καλαίσθητο πακέτο, γλυκόπιοτο, virginia με όλη τη σημασία της έννοιας, additive free..μετάξι..μωβ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτο με το cytrel ξερω πως δεν ισχυει πλεον.Απο τοτε που εγινε additive free to Silk Cut χρησιμοποιηται μονο καπνος και νερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δοκίμασα και εγώ το Silk Cut μωβ. Θα διαφωνήσω πάντως με τους προλαλήσαντες, μάλλον αδιάφορο τσιγάρο μου φάνηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. αν και καπνιζω 14 χρονια ποτε δεν ετυχε να καπνισω αυτο το τσιγαρο, για καποιο λογο το σνομπαρα.Χτες λοιπον αποφασισα να αγορασω ενα πακετο και απο αυτο(περναω μια φαση πειραματισμου) και μου αφησε μια παρα πολυ θετικη εντυπωση.Ισως ενα απο τα καλυτερα προιοντα της JTI και ενα απο τα καλυτερα τσιγαρα της συγχρονης εποχης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. καλημέρες , αν ήταν ενα τι βαρύτερο (και αν βγαζαμε το φυσικο αεριο :))θα ήταν μπεστ σελλερ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το μπλε silk cut έχει τελαυταία πρόβλημα. Σβήνει αμέσως χωρίς λόγω, σαν ο καπνός που περιέχει να μην φιλικός προς την φωτιά και να μην καιγεται. Αυτό είναι αρνητικό για το προΪόν και ίσως και ανθυγεινό. Κάποιος να το ψάξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δεν φταίει ο καπνός αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση, έβγαλε νόμο να μπαίνει στο τσιγαρόχαρτο μία ουσία ώστε να σβήνει, δεν είναι επιβλαβής, στην Αμερική τα τσιγάρα είναι έτσι εδώ και πολλά χρόνια και εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα, μάλλον καπνίζεις πολύ αργά, δες το θετικά δεν θα αυτοκαπνίζεται το τσιγάρο. Δοκίμασε και το Silk Cut μωβ έχω ακούσει ότι όσο βαρύτερο το τσιγάρο τόσο καλύτερα καίγεται με αυτά τα τσιγαρόχαρτα αλλά δεν ξέρω αν ισχύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τα Silk Cut Μωβ μάλλον έπεσαν στα 3.80 από τα 4.00 ευρώ.
    Όλο 3.80άρια αγοράζω τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ίσως και να έπεσαν, γίνεται νέος πόλεμος τιμών σαν αυτών στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, άντε να δούμε και καμιά καλή κυκλοφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γιατι στην Αγγλια τα Silk Cut Μωβ εχουν διαφορετικη περιεκτητα(5 0,5 5)σε σχεση με Ελλαδα και τα Μπλε 3,0,3,3. Τα κοκκινα γιατι σταματησαν να κυκλοφορουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Silc Cut μωβ κατοσταρι εχει δοκιμασει κανεις τι αναλογιες σε πισσα και νικοτινη εχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι 5 και 0.5 Πέτρο. Είναι το κλασσικό με τις περιεκτικότητες της Αγγλίας, όπου το εκεί μωβ είναι το εδώ μπλε.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  40. Πηρα ενα μωβ Silk Cut σημερα.Απιστευτα καλο,μεστη γεματη γλυκοπιωτη γευση.Δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται και αυτο το τσιγαρα ειναι κατασκευασμενο με 100% καπνο.Μου θυμισε το παλιο ασπροκοκκινο Dunhill Light.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τωρα το καπνιζω και γω μετα απο αρκετο καιρο. Παρα πολυ καλο τσιγαρο, αλλα με ενοχλει που ειναι λιγο ελαφρυ για τα γουστα μου. Θα ειναι ομως σιγουρα στις επιλογες μου οταν θελω πακετο και ας κανω τον αυτο το συμβιβασμο.

    υ.γ Χρονια διαβαζω το μπλογκ σου αλλα δεν εγραψα νομιζω ποτε σχολιο μεχρι τωρα. Μπραβο Πετρο εξαιρετικο, πλεον σε πολλες δοκιμες που κανω ακολουθω τις βαθμολογιες σου και τα σχολια που εχουν τα τσιγαρα απο τα υπολοιπα παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Υπαρχει καποια ουσιαστικη διαφορα μεταξυ των χρωματων του σιλκ κατ οσον αφορα τη γευση τους??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ego kapnizo kitrino mporo na po oti einai polly kallo tsigaro sthn arxh eixai arxhsh leuko alla einai polly ksero to yellow einai ok se osous den kapnizoun polly varia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Λεω να δοκιμασω τα κιτρινα,αλλα αξιζει τον κοπο και το κοστος??? Καπνιζω ελαφρα τσιγαρα και λιγα. Απο τοτε που το σιλκ κατ ανηκει στην jti ειναι καλο οπως παλια ή εχει χαλασει και αυτο? Αυτα που κυκλοφορουν εδω απο που προερχονται και τι λεει η ποιοτητα τους??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. alagi paketou sta silk cut k xwris epigrafi free aditivi se ena mple pou pira pou pados mou fenete arketa kallo an k elpizw na paramini free aditive k na min to kseskisoun oi skistomatides k auto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Δυστυχώς παιδιά κι εγώ προχθές πήρα ένα πακέτο Silk Cut κίτρινο, το οποίο καπνίζω εδώ και 6 μήνες εναλλάξ με Davidoff Gold (το οποίο παρεπιπτόντως έχει ανέβει εδώ και κανά μήνα στα 3,90 ευρώ) και πέραν της αλλαγής στο design του πακέτου είδα μετά λύπης μου ότι έχει εξαφανιστεί από το πακέτο η ένδειξη 100% additive free.
    Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δε μπορώ να το πω ακόμα αυτό ξεκάθαρα γιατί το τελευταιο εξάμηνο που ξανάρχισα το κάπνισμα μετά από 5 χρόνια αποχής, καπνίζω 5-6 τσιγάρα τη μέρα κι ακόμα δεν έχω τελειώσει το πακέτο που αγόρασα μετά την αλλαγή πακέτου του κίτρινου.
    Σίγουρα πάντως στο ψυχολογικό κομμάτι, χαλάστηκα με αυτό το πισωγύρισμα της εταιρείας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το πισωγυρισμα θα ητο ευσπροδεκτο, αλλα δε μιλαμε για πισωγυρισμα....
      οι παλιοι θα θυμουνται οτι το παλιο καλο silk cut της gallaher δεν εγραφε aditive free (γιατι δεν ηταν)

      ασχετο πηρα ενα ασσο φιλτρο κασετινα και ηταν αθλιος....κριμα

      Διαγραφή
  48. Ουτε στα σιλκ κατ σλιμ αναφερει πουθενα οτι ειναι additive free

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Παιδιά με το νέο πακέτο άλλαξε και το χαρμάνι, καπνίζω Silk Cut Μώβ 3 μήνες και τις προάλλες έτυχε να αγοράσω από ένα ψιλικατζίδικο ένα πακέτο απ τα παλιά. Καμία σχέση πιο απαλό και κατά τη δική μου γνώμη πιο <> απ το καινούριο.
    Καταραμένοι σχιστομάτηδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. oντως καταραμενοι..εκτος απο τα σιλκ κατ εκτελεσαν και τα καμελ

      Διαγραφή
  50. Εγω καπνιζω για χρονια τα σιλκ κατ και δεν παρατηρησα καμιαδιαφοραστο χαρμανι .Μαλλον η ιδεα σας ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. να πω την αληθεια τα σιλκ κατ δεν τα καπνιζω και δεν ξερω αν αλλαξαν

    παντως αν δεν ειναι πια additive free θα υπηρξε και καποια μεταβολη στην γευση

    Αλλα τα καμελ αλλαξαν προς το πολυ χειροτερο,πλεον δικαιολογουν την χαμηλη τους τιμη 3,50

    επισης δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι την ιδια ευαισθησια στην γευση και δεν καταλαβαινουν μικρες αλλαγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Έστειλα μήνυμα στην JTI ζητώντας εξηγήσεις αλλά με γράψαν εκεί που δέν πιάνει JTI...

    η φόρμα επικοινωνίας εδω: https://www.jti.com/site-tools/contact-us/product-feedback/

    μΑστός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εγω τα ιδια οταν τους εγραψα για την αλλαγη του καμελ καμια απαντηση

      Διαγραφή
  53. μπορεί κάποιος να μας πεί άμα τα silk cut μωβ είναι ακόμα additive free??γιατί σταμάτησε να το γράφει πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Τελικά πήρε κάποιος απάντηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Πετρο εχω μια απορια γιατι οι Αγγλοι καπνιζουν μονο Virginia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. πηρα σημερα σιλκ κατ μωβ μετα απο αρκετο καιρο....παρα πολυ καλο...τελικα ειναι σταθερη αξια αυτο το τσιγαρο, ναι μεν βιρτζινια και οχι τοσο πολυπλοκο αλλα απολαυστικο στο καπνισμα...μου εκανε εντυπωση η μυρωδια του πριν το αναψεις...καθαροτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Έχει δοκιμάσει κανείς το Silk Cut το κατοστάρι;Aν ναι θα τον παρακαλούσα να γράψει δυο κουβέντες,για το αν αξιζει. Έχει σχέση με το κλασσικό μωβ Silk Cut;Ευχαριστω εκ των πρωτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Το κατοσταρι το μωβ ειναι ελαφρυτερο απο το κανονικο εχει 5 και 0,5 ειναι σαν αυτο που κυκλοφορει στη Μεγαλη Βρετανια στα ποσοστα ενω το κανονικο ειναι βαρυτερο το δικο μας 7 και 0,7.Η ταπεινη μου γνωμη φιλε αν σου αρεσει το τσιγαρο αυτο ειναι το king size

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ημουν χρόνιως καπνιστης Marlboro Lights και λογω κρισης απο το 2010 καπνιζω Old holborn κιτρινο. Εχω τωρα 1 εβδομαδα που καπνιζω το Silc cut κιτρινο και μπορω να πω οτι ειναι ΤΟ τσιγαρο. Απαλη μεταξενια γευση, αρκετα ελαφρυ μεν αλλα σε γεμιζει οσο κανενα αλλο τσιγαρο της αγορας. Απαιτηση ολων των καπνιστων μειωση του φορου στα τσιγαρα. απο 4 ευρω τουλαχιστον στα 3.20.επιπεδα δηλαδη 2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. αν βγει η νδ παιζει να δουμε καμια μειωση στον φορο στα τσιγαρα,αλλιως με συριζα τη βαψαμε κανουν σκεψεις αυξησης του φορου δηλαδη μοιραια και της τιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όποιος και να βγει από τα δυο αυτά "καμάρια", θα τη φάμε έτσι κι αλλιώς(την αύξηση στα τσιγάρα). Θα μας κάνουν "πολιτισμένη" Δυτική Ευρώπη με μισθούς ευρωπαϊκής Βουλγαρίας και τιμές Λονδίνου στα καπνικά

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  62. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Το τελευταιο καιρο καπνιζω μονιμα το Καρελια Excellence και για καθημερινο τσιγαρο προτιμω το μωβ Silk Cut και γενικα ειμαι ικανοποιημενος μου αρεσει στα τσιγαρα η πλουσια και απαλη γευση και τα μονα που την εχουν ειναι αυτα τα δυο για μενα,το Excellence αν και βαρυ σε αναλογιες τσιγαρο ειναι εξαιρετικα απαλο στο λαιμο οπως και το Silk Cut που ενταξει ειναι ελαφρυτερο μεν σε αναλογιες αλλα προσφερετε για ολες τις ωρες εχει πιο ευχρηστο πακετο κλπ.Θα ηθελα την γνωμη σας για το Silk Cut το οποιο εγω θεωρω πολυ ποιοτηκο προιον για το Excellence λιγο πολυ ολοι γνωριζουμε για τι τσιγαρο μιλαμε.Ευχαριστω εκ των πρωτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Γεια σας παιδιά καταπληκτικό φόρουμ. Θα ήθελα να ρωτησω κάτι,είμαι νέα καπνίστρια και κάνω το LnM μωβ slim, 6π, 6ν,5μ και θέλω το αλλάξω σε silk cut. Ποιο χρωμα μου ταιριάζει με νικ.6;Ευχαριστώ πολύ και περιμένω απαντήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μπλε που ειναι 5άρι νομίζω. Το μωβ ειναι 7 άρι. Και θα σου αρεσει και καλυτερα ειναι πολυ πιο ποιοτικο.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  65. Συμφωνω για την ποιοτητα,εξαιρετικο τσιγαρο το Silk Cut(το μωβ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Πρώτη φορά συμμετέχω στο blog σας και έχω μια ερώτηση να κάνω ... Για χρόνια καπνίζω το το vogue lilas το οποίο όμως καταργείται και η εταιρεία στη θέση του προτείνει το dunhill blonde blend το οποίο ενώ δε διαφέρει πάρα πολύ στη γεύση , έχει κάποιες διαφορές πάλι και με ζάλισε ίσως γιατί είναι 0.4 αντί για 0.3 . Γνωρίζει κάποιος μια μάρκα τσιγάρου που να ταιριάζει με τη δική μου για να το αντικαταστήσω με αυτήν πριν δοκιμάσω ότι συστήνει ο κάθε περιπτεράς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την απάντηση θα την βρεις μόνος/μόνη σου. Τα γευστικά κριτήρια διαφέρουν. Μπορεί ας πούμε η λογική να λέει πως θα σου ταίριαζε ένα συγκεκριμένο σήμα, αλλά τελικά να σου ταιριάζει κάποιο άλλο, άσχετο. Τα davidoff ciel πάντως είναι καλή επιλογή. Και επειδή μιλάμε για σλιμ τσιγάρα, κάνε μια δοκιμή στα σλιμ σήματα του Καρέλια.

      Διαγραφή
  67. Αφου καπνιζεις ελαφρα και slim,νομιζω οτι το Dunhill blonde blend ειναι οτι πρεπει ποιοτηκο και ελαφρυ επισης φερνει και λιγακι σε slim τσιγαρο που ειχες συνηθησει.Δοκιμασε και Davidoff ciel η white βγαινουν και σε slim.

    ΑπάντησηΔιαγραφή