ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Royals King Size


To Royals ειναι σημα της ΒΑΤ,ανοικει στην οικογενεια των Rothmans και εχει καλες πωλησεις στην Κυπρο,την Αγγλια και την Νοτιο Αφρικη.
Πρωτη επαφη με τα Royals ειχα πριν αρκετα χρονια,όταν ενας φιλος μου ειχε χαρισει μερικα πακετα με διαφορετικο design απο το σημερινο. Η εντυπωση που μου ειχε μεινει ήταν μαλλον θετικη,αφου μου φανηκε ενα ποιοτικο ευκολοκαπνιστο τσιγαρο,χωρις να ειναι κατι εξαιρετικο.
Τα επομενα χρονια δεν τολμησα να ξανακαπνισω Royals,επιρρεασμενος αρνητικα απο την ολοκληρωτικη διαλυση των αλλωτε πολυ καλων τσιγαρων Rothmans σε όλες τις εκδοχες τους(120ς,International,King Size,Special Mild-Red), αλλα και την πτωτικη πορεια που ειχαν όλα τα σηματα της ΒΑΤ και περισσοτερο αυτα που ανοικαν στην παλια Rothmans Inc.Μια αναλογη αρνητικη πορεια υπεθετα και για τα Royals.
Προσφατα ειδα το ανανεωμενο πακετο των Royals και μπηκα στην διαδικασια να τα ξαναδοκιμασω, εχωντας ομως ειδη προετοιμασει τον εαυτο μου για μικρες προσδοκειες. Η πρωτη ρουφηξια μου αφησε ενα μικρο καψιμο,αναλογο με αυτο που αφηνουν όλα τα σηματα Rothmans, ομως ηταν και το μοναδικο. Όσο καπνιζες το τσιγαρο αυτο σου εβγαζε μια γευση μεστη,ιδιαιτερα απαλη για τσιγαρο που εχει νικοτινη 0,9,χωρις τεχνιτα αρωματα. Στα υπερ και το καλο φιλτρο,που ειναι ιδιο με αυτο του Peter Stuyvesant.
Γενικα θεωρω το τσιγαρο αυτο μια ευχαριστη εκπληξη, υπερτερει ξεκαθαρα όλης της,ακριβοτερης αυτου,οικογενειας Rothmans,ενω μαζι με τα Dunhill και Lucky Strike καταλαμβανει μια θεση στα τρια καλυτερα σηματα της Ελληνικης BAT. Τρεχουσα τιμη 3,20.Νικοτινη 0,9,Πισσα 10
Βαθμολογια: 6 στα 10

13 σχόλια:

  1. Απαραδεκτο τσιγαρο.Εντελος αγευστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ,ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ,ΜΕ ΠΕΙΣΑΤΕ.ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΑΓΕΥΣΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ,ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΠΝΙΖΕ ΧΡΟΝΙΑ,ΜΟΛΙΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΣΤΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΑ ROTHMANS KING SIZE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Virginia Blend ειναι,όπως όλα τα κλασσικα αγγλικου τυπου τσιγαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ!ΤΑ ROTHMANS KING SIZE, ΚΑΙ ΤΑ ΙΝΤΕRNATIONAL ΙΔΙΩΣ(ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΦΑΡΥΓΓΙΤΙΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΣΥΧΝΗ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΗ), ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΑ ΤΟΥΣ.ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΗΡ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μερικα πραγματα ειναι θεμα ψυχολογιας. Τα Rothmans King Size+International ήταν τσιγαρα που θεωρουσα εξαιρετικα και μαλιστα τα ειχα ως δευτερη μαρκα όταν τελειωναν τα Dunhill. Στα σημερινα Rothmans ειμαι σκληρος γιατι μονο το πακετο ειναι ιδιο σε σχεση με το παρελθον. Για το Royals εξ αρχης περιμενα να καπνισω ενα κακο τσιγαρο,αλλα τελικα μου φανηκε καλουτσικο. Για αυτο και η αρχικη βαθμολογια 6,5+ ήταν καπως υπερβολικη. Εν μερη την αναθεωρω,ομως παρολα αυτα θεωρω πως υπερεχει των κλασσικων Rothmans.
    To International δεν μπορω να το καπνισω καθολου,το King Size, που ειναι δυνατο τσιγαρο,μου αρεσει να το καπνισω μετα απο ενα γευμα, στην περιπτωση που καπνισω και δευτερο πάντως,ο λαιμος μου εχει γινει χαλια. Το Royals οσο και να το καπνισεις δεν ενοχλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ,ΓΙΑ ΟΣΑ ΛΕΣ ΠΕΡΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ.ΠΑΝΤΩΣ,ΑΣΣΟΣ ΦΙΛΤΡΟ ΜΑΛΑΚΟ ΚΑΙ ΚΑΣΕΤΙΝΑ,ΚΑΡΕΛΙΑ ΦΙΛΤΡΟ,ΧΡΥΣΗ ΚΑΣΕΤΙΝΑ,DUNHILL ROTHMANS ΙΝΤΕRΝΑΤΙΟΝΑL EINAI OI ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΕ ΦΙΛΤΡΟ ΤΑ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΑ).ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΤΑ,ΑΝ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΔΕΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ.ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ AMERICAN KAI VIRGINIA BLEND ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ,ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παναγιώτη έχεις δίκιο στο ότι δεν καταλαβαίνεις τι καπνίζεις... Ιδίως με τα καινούρια σήματα που έχουν κυκλοφορήσει τα 2-3 τελευταία χρόνια τα πράγματα είναι απογοητευτικά... Όλα είναι μεταξύ τους ίδια ή σχεδόν ίδια... Και προχτές έκανα το εξής: Έσμιξα 4 μάρκες σε ένα πακέτο, και κάθε φορά που άναβα τσιγάρο προσπαθούσα χωρίς να κοιτάξω να μαντέψω ποιό απ' όλα είναι... Τη συνέχεια μπορείς να τη φανταστείς.

    Πέτρο, 2-3 πράγματα για κάποια τσιγάρα που δοκίμασα τώρα τελευταία που να τα γράψω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν δεν υπαρχουν ειδη τα τσιγαρα αυτα στο blog γραψτα εδω, όταν γινουν στο μελλον οι παρουσιασεις και αυτων των σηματων θα μεταφερω τα σχολια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν διαφωνω για τα αδιαφορα τσιγαρα που καπνιζουμε, εισαι σε ποιοτητα να ειμαστε απο τις φτωχωτερες χωρες του δυτικου κοσμου.
    Ενας Ελληνας καπνιστης που θελει να δοκιμασει ιδιαιτερες γευσεις ή θα πρεπει να αδειασει τα καπνοπωλεια σε καθε επισκεψη του στο εξωτερικο ή να κανει αγορες μεσω ιντερνετ ή να κανει καμια βολτα απο Ξανθη,Κατερινη και Λαμια(καλλιεργουν βιολογικο Virginia εκει) και να δοκιμασει εξαιρετικο αλλα ακατεργαστο καπνο κατευθειαν απο την Ελληνικη γη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το West δεν ειναι στην πρωτη θεση,αλλα το Marlboro. Το West ηταν το πρωτο τσιγαρο στην ανατολικη Γερμανια λογο του ονοματος του βασικα. Παντως εχει υψηλες πωλησεις στην Γερμανια,αν και δεν ειναι τοσο κακο οσο το WEST της Ελλαδας.
    Η Γερμανια ειναι η μεγαλυτερη αγορα καπνου,η ποικιλια της σε πολυτελη τσιγαρα και πανω απο 200 μαρκες καπνων για στριφτο ειναι απιστευτη.Υπαρχει κοσμος που αγαπαει τον καπνο και ξοδευει λεφτα για τον καπνο αρκετος για να συντηρει αυτη την ποικιλια,αλλα η πλειοψηφια των Γερμανων γενικα, δεν εχουν κουλτουρα πολυτελειας και ελιτισμου, αρκουνται να αγοραζουν οτι φθηνοτερο αδιαφοροντας για την ποιοτητα,αυτο που γραφω φυσικα δεν αφορα μονο τα τσιγαρα αλλα ολες τις εκφανσεις της ζωης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάντως εγώ έχω να πω οτι έχουν αλλοιώσει την ποιότητα των καλών τσιγαρων όπως τof camel τo sante το rothmans τα καρελια Αλλα και τα lucky! Εγώ από τον Δεκέμβριο που ήμουν στην Ελβετία άρχισα ξανά να καπνίζω rothmans international! Μπορώ να πω ότι με ευχαρίστησαν! Πάντως τα προτιμώ από τα king size!είναι ένα τσιγάρο πλούσιο σε γεύση και δεν με ενοχλεί στο λαιμό! Από κει και πέρα προτιμώ την παλιά έκδοση του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάντως εγώ έχω να πω οτι έχουν αλλοιώσει την ποιότητα των καλών τσιγαρων όπως τof camel τo sante το rothmans τα καρελια Αλλα και τα lucky! Εγώ από τον Δεκέμβριο που ήμουν στην Ελβετία άρχισα ξανά να καπνίζω rothmans international! Μπορώ να πω ότι με ευχαρίστησαν! Πάντως τα προτιμώ από τα king size!είναι ένα τσιγάρο πλούσιο σε γεύση και δεν με ενοχλεί στο λαιμό! Από κει και πέρα προτιμώ την παλιά έκδοση του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή