ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Benson & Hedges





Ενα εξαιρετικα ιστορικο ονομα στον καπνο,με παρουσια που ξεκινα απο την Αγγλια στα μεσα του 19ου αιωνα.
Τα Benson ειναι σημα που κυκλοφορει σε όλο τον κόσμο,απο πολλες και διαφορετικες εταιρειες, εχει φτασει στο σημειο μαλιστα και οι τρεις μεγαλες πολυεθνικες(Philip Morris,BAT,JTI) να παραγουν κατα τοπους το τσιγαρο αυτο.
Στην Ελλαδα το Benson κυκλοφορουσε απο την αγγλικη Gallagher,αρχικα σε δυο εκδοχες:
α)Το 25αρι B&H που ήταν American Blend,ειχε πιασει ενα κομματι αγορας αξιοπρεπη,λογο καλης ποιοτητας και λογικης(+5 τσιγαρα) τιμης. Το 25αρι σταματησε να υπαρχει γυρω στο 2000
β) Το πολυτελη 20αρι B&H Special Filter,που ήταν Virginia Blend,παρομοιο με τα πολυ καλα αγγλικα τσιγαρα της εποχης σαν το Dunhill και το Rothmans
Πριν μερικα χρονια το B&H Special Filter αλλαξε την εμφανιση,μετονομαστηκε σε B&H Gold και εχασε πολλα απο την πλουσια γευση του.Πάλι ομως ηταν τσιγαρο αξιοπρεπες.
Φετος το σημα αυτο όμως,αλλαξε και εταιρεια και χωρα παραγωγης. Σταματησε να φτιαχνεται στην Αγγλια απο την Gallagher και παραγεται πλεον απο την γνωστη καταστροφεα τσιγαρων,την JTI. Η αλλαγη χωρας και εταιρειας οδηγησε σε μια καθετη πτωση στην ποιοτητα,μια και το σημα αυτο δεν καπνιζεται με τιποτα. Πιεσα πολυ τον εαυτο μου να τελειωσει το πακετο και στο τελος σταματησα την προσπαθεια. Νικοτινη 0,9,Πισσα 10.
Μια θετικη εκπληξη πάντως, με περίμενε στα Ελληνικα Duty Free,όπου κοιταζοντας τσιγαρα,πετυχα το παλιο καλο B&H special filter! Οπως μου ειπε ο υπευθυνος τα δικαιωματα του σηματος στα ευρωπαικα Duty Free τα εχει η BAT. Φυσικα δεν εχασα την ευκαιρια να πάρω μια κουτα και δεν το μετανιωσα καθολου,εχανε λιγο το τσιγαρο απο την χρόνεια παραμονη στα ραφια του καταστηματος αφορολογητων, εκανε ομως ενα βαρυ και απολαυστικο καπνισμα που μου αρεσε και με το παραπάνω. Να προσθεσω πως η Νικοτινη ηταν στο 1,0 και η Πισσα το 10.
Το B&H στην Αμερικη και σε καποιες χωρες της Λατινικης Αμερικης,παραγεται απο την Philip Morris και ειναι το πιο ακριβο και πολυτελες σημα της εταιρειας αυτης. Εχω διαβασει πολυ θετικες κριτικες,δεν εχω ομως προσωπικη αποψη. Ετυχε να καπνισω πάντως πριν αρκετα χρονια,Καναδεζικο Lights B&H φτιαγμενο απο την Benson and Hedges Canada και ηταν ενα πολυ καλο τσιγαρο .
Βαθμολογια:
Β&H Gold της JTI: 2 στα 10
Β&H special filter της BAT: 6,5 στα 10

15 σχόλια:

  1. Μπορώ να μιλήσω για την κατά το παρελθόν εμπειρία μου.Και μεταφέρω τα όσα είχα γράψει στο tsigara.blogspot.com,μην εχοντας να προσθέσω τίποτα άλλο περαιτέρω:"ΤΟ ΒΕNSON & HEDGES ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΄80 ΜΕ ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΟΧΙ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ "555". ΔΕΝ ΕΥΔΟΚΙΜΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ."BENSON & HEDGES" ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΠΝΙΖΕ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΤΑΪΦΑΣ ΤΟΤΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΝΩ ΤΟ "555" ΗΤΑΝ ΑΓΠΗΜΕΝΗ ΜΑΡΚΑ ΤΟΥ MAΪΚ ΓΑΛΑΚΟΥ.ΤΑ BENSON TA ΔΟΚΙΜΑΣΑ EKEI ΣΤΟ 1984.ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΤΣΙΓΑΡΟ "ΕΥΚΟΛΟ" ΣΤΗΝ ΕΙΣΠΝΟΗ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟΒΡΑΣΤΟ ΚΑΙ ΑΓΕΥΣΤΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕ ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΟ ΤΟΝ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΕΛΕΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΠΑΚΕΤΟ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 555 ειναι εξαιρετικο τσιγαρο.Ειχα καπνισει πολλες κουτες απο την Ασια,όπου ειναι σημα πολυ δημοφιλες(το καπνιζε και ο Μαο). Στο Site της BAT γραφουν πως 555 υπαρχουν στα Ελληνικα Duty Free,αλλα προσωπικα αν και τα εψαξα δεν καταφερα να τα βρω.Δυστυχως σταματησε η κυκλοφορια του και στην Κυπρο,απο την οποια μου εφερνε καθε Πασχα μερικα πακετα ενας Κυπριος φιλος. Θα ασχοληθω με αυτο το τσιγαρο στο μελλον.
    Το Benson 25αρι πρεπει να βγηκε στα μεσα της δεκαετιας του 90 και υπήρξε το πιο εμπορικο Benson αναμεσα στους Ελληνες καπνιστες.Σε μερικες χωρες υπαρχει ακομα. To Benson Gold εμεινε στην κυκλοφορια γιατι κανει τρελες πωλησεις στα τουριστικα μερη της χωρας,αφου οι Αγγλοι καπνιστες το καταναλωνουν με το κιλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Benson and hedges gold ειναι πραγματικα ενα ωραιο τσιγαρο.Η γευση του σου αφηνει μια γλυκια πικραδα και θα την παρομοιαζαμε το silk cut και το Dunhill fine cut.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά γνωρίζετε που μπορώ να βρώ Benson and Hedges φρέσκο,στην Θεσσαλονίκη:Η γυναίκα μου είναι Αγγλίδα και μου έχει φάει τα αυτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες το περίπτερο Αριστοτέλους με Τσιμισκή στο Παραδοσιακο, το καπνοπωλείο στα Οντεόν και το Καπνοπωλείο την Κ. Ντήλ

      Διαγραφή
    2. Στο κέντρο λόγο αυξημένης τουριστικής κυκλοφορίας,αρκετά μαγαζιά φέρνουν Benson και μάλιστα το βρίσκεις φρέσκο. Αγόρασα 3 πακέτα απο το μεγάλο ψιλικατζίδικο στην Ναυαρινου,όπως κατεβαίνεις δεξια. Καμια σχέση με το Benson όταν είχα γράψει την κριτική.Είναι ίδιο με αυτο που πουλάνε στην Αγγλία,;άλλωστε η JTI δημοσιεύει την ίδια πλεον ακριβως συνταγή για τις δυο χώρες στην σελίδα της και είναι στην παράδοση των παλιών πολυτελών βρετανικών τσιγάρων,απαλό και πλούσιο,σαν ένα full flavor Silk Cut. Όσοι αγαπούν τα χαρμάνια Βιρτζίνια,να το δοκιμάσουν.

      Διαγραφή
  5. Εγω καπνιζα σιλκ κατ κοκκινο.Μωλης δοκιμασα το Μπενσον κωλησα.Ειναι και μαμω τα τσιγαρακια.Βαρυ τσιγαρο και πλουσια γευση.Δοκιμαστε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γραψε λαθος.Σιλκ κατ μωβ ενοουσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λοιπον αγορασα σημερα ενα πακετο B&H golid μετα απο το σχολιο του Πετρου,το τσιγαρο ειναι πραγματι κορυφη τουλαχιστον για το συγκεκριμενο τυπο χαρμανιου που εχει το ειχα καπνισει παλι το ελληνικο πριν δυο χρονια και μου ειχε φανει και τοτε καλο τωρα ομως μου φανηκε ακομα καλυτερο να σημειωσω επισης πως χωρα κατασκευης του ειναι η Μεγαλη Βρετανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Που το βρισκεις φρεσκο στην Αθηνα? Αξιζει τι λετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν σου αρεσουν τα βιρτζινια θα σου αρεσει πολυ,τωρα για να βρεις φρεσκο πακετο στα κεντρικα μαγαζια εχει σε ολα δεν ειναι τοσο σπανιο τσιγαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειναι απο τα πολυ σπανια τσιγαρα πιο ευκολα βρισκεις αφιλτρο αγρινιου και davidoff magnum και ρεξ παρα αυτο.

      Διαγραφή
  10. Κάπνισα πρόσφατα το "BENSON & HEDGES - BLACK SLIDE", το μαύρο(10 - 0,8). Μοντέρνο πρωτότυπο, από εμφάνιση, αλλά κι από χρήση(συρταρωτό πλαγιαστά) πακέτο, κλασικό Virginia Blend, αλλά όχι κάτι το μοναδικό, που να σε κάνει να το ξαναπάρεις. Ειδικά όταν έχεις επιλογές, όπως το "WINSTON"(κόκκινο), το "JPS"(μαύρο) και, κυρίως, τα πολύ καλά αγγλικά τσιγάρα "Dunhill International & "Rothmans International". Τιμή(Φεβρουάριος 2016) : 3,50 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΤΟ ΒΕΝSON RED ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.ΕΥΚΟΛΟΤΡΑΒΗΧΤΟ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΛΑΦΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ.ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΠΑΝΤΩΣ.3,40 Η ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΤΙΜΗ ΤΟΥ.ΚΑΛΟ ΤΟ DESIGN TOY ΠAKETOY.

    ΑπάντησηΔιαγραφή