ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Assos Export-Assos Super 100s



Αυτα τα δυο σήματα παρουσιαζονται μαζι, ως δυο μελη της οικογενειας του Ασσου με σχεδον παραλληλη πορεια.
Δεν γνωριζω πιο ειναι το ακριβές ετος κυκλοφοριας των τσιγαρων αυτων,παντως σε ενα περιοδικο του 1968 που εχω στην κατοχη μου, περιεχεται μεσα και διαφημιση με τα Assos Export& Super.
Το Assos Export ειναι κατα κάποιον τροπο πρόγονος του BF,αφου το φίλτρο του ειχε λανσαριστει ως νεας τεχνολογιας, λιγοτερο βλαβερο και μαλιστα κυκλοφορουσε με το σλογκαν "το πρωι καταλαβαινεις την διαφορα" . Το καπνισα αρκετες φορες στο παρελθον χωρις μεγαλο ενθουσιασμο,το καπνισα και προσφατα και το βρηκα πολυ κατωτερο απο ότι το θυμομουνα. Πολλα σκουπιδακια,ανισορροπη καυση,γευση ελαφρως ανωτερη του 22 αντινικοτ.Ειναι το μοναδικο σημα με το ιστορικο ονομα Ασσος,που δικαιωνει την χαμηλη του τιμη με την εξισου χαμηλη ποιοτητα.
Το Assos Super 100s,επισης δεν ειναι απο τους αγαπημενους μου Ασσους. Εχει μια γευση εντονα αρωματικη και αρκετα δυνατη, που ειναι ενδιαφερουσα για περιστασιακο καπνισμα,δεν θα το καπνιζα πάντως μονιμα,ουτε θα το αναζητουσα για να το αγορασω.Ευχαριστα θα δεχομουν ενα τσιγαρο ομως απο καποιον που το καπνιζει.
Βαθμολογια:
Export: 3 στα 10
Super 100s:5 στα 10

42 σχόλια:

  1. Ο ΚΑΤΟΣΤΑΡΗΣ ΑΣΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ,ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΣΟ ΜΑΛΑΚΟ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΩ,ΑΛΛΑ ΣΑ ΓΕΥΣΗ ΚΑΠΩΣ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΟ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ Τ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΣΣΟ ΜΑΛΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΣΕΤΙΝΑ.ΓΙΑ ΤΟ EXPORT,ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ,ΟΤΑΝ ΤΟ 1973 ΠΡΩΤΟΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΕΝΑΝ ΤΥΠΟ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΡΑΤΣΑ ΑΤΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΑΤΑΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ "ΑSSOS EXPORT,ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!".ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΟ 1983,ΕΙΧΕ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΤΟ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ,ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΕΣΚΙΖΕΣ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΕΒΛΕΠΕΣ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ(ΤΙ ΗΤΑΝ ,ΘΑ ΣΑΣ ΓΕΛΑΣΩ,ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑΣ Η΄ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ).ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ,ΗΤΑΝ ΠΙΚΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ,ΕΝΩ ΑΦΗΝΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΥΤΗ ΜΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΣΧΗΜΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ.ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΑ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΣΙΓΑΡΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ,ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΤΑΝ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ.Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ,ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ:ΛΙΓΟ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΟΥ 22 ΑΝΤΙΝΙΚΟΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καπνίζω Export 6,7 χρόνια τώρα. Μαλακό αλλα συνάμα βαρύ, ιδιαίτερο τσιγάρο. Η βαθμολογία σου 3/10 είναι παράφορη αδικία. Ποτέ δεν είχα τσιγαρόβηχα (και καπνίζω τουλάχιστον 30 τσιγάρα τη μερα) :).
    Ακολουθεί ανεκδοτολογική ιστορία απο φίλο στη Γεωπονική. Ρώτησαν έναν καθηγητή τους για το ποιοτικότερο χαρμάνι (αυτα το 1997,98) και τους απάντησε τα EXPORT!(τα παλιά ίσως , γιατί ανέφερε και το 'ειδικό' φίλτρο).Κατα τα λεγόμενα του λοιπόν, τα export έχουν περισσότερο μπασμά στο χαρμάνι τους (γιαυτό και η ουδέτερη, μεστή γεύση τους , δεν έχουν τη βαρετή γλυκάδα του φουλ/70% κτλ virginia). Και σε συνάρτηση με την επόμενη, προσωπική ιστορία από στρατό : Μπασμάς = ποιότητα. (φαντάζομαι ότι και η έννοια του γούστου καπου εδώ πέρα κολλάει , αλλά επιφυλάσσομαι…)

    Μια σειρούλα καπνοκαλλιεργητής απο Ξάνθη μου είπε οτι μπασμάς πλέον δεν παίζει οσο παλιά για τον εξής λόγο: ο μπασμάς θέλει προσοχή , φροντίδα και αγάπη :) δλδ. επιλογή μόνο των καλών φύλλων κτλ. Το βιρτζίνια τώρα, όπως χαρακτηριστικά μου είπε, είναι καθαρό ‘εμβαδό’. ΄Ολο το φυτό , από τις ρίζες μέχρι πάνω είναι εκμεταλλεύσιμο. Μόνο με αυτό πιστεύω ότι βγάζουμε κάποια ασφαλή συμπεράσματα για την βιρτζινιόστροφη μεταλλαγή των τσιγάρων..

    3 στα 10 ή και 2 στα 10 θα έδινα στα αντινικότ φίλτρο, απαίσιο τσιγάρο. Oχι στον Asso Export.

    Υ.Γ Έχεις φωτό του παλιού πακέτου, το καινούργιο έχει άλλη γραμματοσειρά και ελαφρώς μικρότερα σήματα.

    Υ.Γ. Μια παγκόσμια πρωτοτυπία του άσσου export. Προφανώς για λόγους οικονομίας στο μελάνι , στην παλιά συσκευασία, δεν εκτύπωναν το logo Ασσος κάτω από το αυτοκόλλητο του φόρου. Με αποτέλεσμα όταν αφαιρούσες το εν λόγω αυτοκόλλητο, να βλέπεις ένα ημιτελές Ass ! (Τoν κώλο του παπαστράτου ίσως;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οτι αγαπαω το Ελληνικο τσιγαρο και ειδικα το ανατολικο τσιγαρο,νομιζω φαινεται. Οσο αφορα το Εξπορτ μόνο κακη εντυπωση μου προξενησε τις τελευταιες φορες που το καπνισα. Παντως η γνωμη σου ειναι σεβαστη και εχει μεγαλυτερη βαρυτητα αφου τα καπνιζεις για χρονια.
    Αν δεν κανω λαθος τα Εξπορτ πρεπει να ειναι μειγμα Βιρτζινια-ανατολικων. Απο οσο ξερω παντως ο μονος Ασσος που ειναι 100% ανατολικος ειναι η κασετινα με φιλτρο ή χωρις. Αν γνωριζεις κατι παραπανω για τους Ασσους και το χαρμανι τους,θα ηθελα να το γραψεις.
    Οσο αφορα αυτα που σου ειπε ο καπνοκαλλιεργιτης απο την Ξανθη,ετσι ακριβώς εχουν τα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το export μου φαίνεται ψιλομούφτικο, έχει μία περίεργη, ενοχλητική γεύση. Το μόνο σήμα που δεν μου αρέσει από τα 4 "παραδοσιακά" Άσσος. Το 100ρι πάντως το βρίσκω πολύ ωραίο τσιγάρο, όντως μου φέρνει σε ένα μίγμα από κασετίνα και μαλακό, όπως προαναφέρθηκε, αξίζει δοκιμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πήρα Export μετα απο καιρό. Το 3 στα 10 δεν ισχυει.Τωρα ηταν ενα τσιγαρο του 5,5. Πολύ περιεργη γευση,μου θυμιζε περισσοτερο American Blend με αρκετα Burley παρα παραδοσιακο τσιγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γειά σου πέτρο τελευταία καπνίζω άσσο σούπερ 100 καλό τσιγάρο καλύτερο
    από άσσο κασετίνα τελευταίες παρτίδες τής κασετίνας απαράδεκτες
    ό SUPER αφήνει μιά υπόνοια μέντας μιά σπιρτάδα όταν τόν καπνίζεις σάν τά παλιά μιστράλ
    αυτό είναι τού καπνού ίσως έχει μπέρλευ ή είναι τίγκα χημικό ζητώ τήν
    βοηθειά σου λόγω εμπειρίας πού έχεις γιατί λέω νά τό κάνω μόνιμο τσιγάρο
    σάν βαθμό από μένα τού δίνω 8,5--10 ανάλογα τήν παρτίδα υπάρχουν
    όμως παρτίδες πού δίνω 6--10...ευχαριστω εκ προτέρων γιωργης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφου σου αρεσει,τι να την κανεις την δευτερη γνωμη;Ο καθε ουρανισκος με διαφορετικα γευστικα κριτηρια,αντιλαμβανεται τον καπνο.Αν πεσει στα χερια μου,θα γραψω δυο κουβεντες.

      Διαγραφή
    2. Κυκλοφορουν ακομα τα ασσος σουπερ 100; Νομιζα οτι καταργηθηκαν...

      Διαγραφή
    3. Για να απαντήσω στον φίλο Γιώργη πιο πάνω, ο Σούπερ δεν νομίζω να έχει μπέρλευ. Μείγμα βιρτζίνια με ανατολικά είναι, απλά έχει ένα έντονο γλυκαντικό πρόσθετο που δεν το έχει η κασετίνα και δίνει όλη την γεύση και το άρωμα.. Μπορεί βέβαια να πέφτω και έξω. Σε ποιότητα συγκριτικά με την κασετίνα πάντα μπορεί λίγο να υστερεί, το μπλεντιγκ του όμως το βρίσκω ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
  7. Φίλτατε ό ασσος SUPER 100 κυκλοφορεί καί είναι αρκετά καλό τσιγάρο ευκολοκάπνιστο χορταστικό..! Μπορώ νά πώ ότι είναι ανώτερο τόν μαλακό άσσο...παρτίδα ΛΘ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έκανα την απόπειρα και αγόρασα τον Άσσο Σούπερ ύστερα από καιρό. Λοιπόν, είναι ωραίο τσιγαράκι! Γενικά τα 100αρια δεν μου αρέσουν επειδή δεν τράβαν καλά και αυτό το τσιγάρο δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι πάντως πολύ γλυκό, ίσως και λίγο χημικό. Σε γενικές γραμμές θυμίζει το νταβίντοφ, τόσο εμφανισιακά λόγω μήκους και άσπρου φίλτρου, όσο και στην γεύση.
    Καλό τσιγάρο. Αδίκως είναι εξαφανισμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αλλά όπως είπε ο Πέτρος στην παρουσίαση των σημάτων πάνω, ο Σούπερ μάλλον δεν είναι για μόνιμο κάπνισμα. Είναι αρκετά έντονο και γλυκερό. Πέτρο, ποιά σήματα απ την οικογένεια των παραδοσιακών Άσσων έχεις πετύχει στα duty free? Σαν να πήρε το μάτι μου τον μαλακό Άσσο αλλά μου έκανε εντύπωση πως το νεκροτάμπελο ήταν στα ελληνικά. Ίσως κάνω λάθος βέβαια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο το μαλακό υπάρχει με Ελληνικό νεκροτάμπελο. Το έχω αγοράσει παλιά,ήταν πολυ κακό.

      Διαγραφή
  10. ...καπνίζω κασετίνα άσσο αλλά όπως είπαμε δέν "δένει" μέ τό ποτό θά ήθελα νά δοκιμάσω ένα τσιγάρο εκτός από μάλπορο πού νά "δένει" άς πούμε ρότθμανς,ντάνχιλ
    ΚΕΝΤ,νταβίντοφ,πρίνς,έξελεντ καρέλια κτλκτλ τσιγάρα αυτής τής κατηγορίας..!
    ΥΓ...ποιό από αυτά θά "έδενε" έστω κατ ελάχιστον μέ τήν άσσο κασετίνα καταλαβαίνω
    ότι είναι αταίριαστα γιαυτό λέω κατ ελάχιστον.... ευελπιστώ είς τήν βοηθειά σας λόγω μεγαλυτέρας καπνιστικής εμπειρίας από εμέ....ευχαριστω εκ προτέρων γιωργης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφόσον σου αρέσουν τα πικάντικά τσιγάρα,νομίζω πως θα γουστάρεις πολύ τα Senator.

      Διαγραφή
    2. Γιώργη, πρέπει να δοκιμάσεις και να κρίνεις εσύ τι σου ταιριάζει. Τα Senator που είπε ο Πέτρος είναι όντως αρωματικά και πικάντικα μα κοστίζουν 5,50 ευρώ οπότε δεν είναι για .. χόρταση, εγώ θα σου πρότεινα επίσης BF κόκκινο, Στιβεσαντ μαλακό, Ντανχιλ Swiss Blend που λέει και ο φίλος πιο κάτω, ίσως και Καμελ σκληρό. Αλλά αυτά είναι μόνο γνώμες, τίποτα παραπάνω.

      Διαγραφή
    3. Τα πρότεινα παραβλέποντας το θέμα της τιμής,μια και ο φίλος είπε πως τα θέλει για σπέσιαλ περίσταση.

      Διαγραφή
  11. dunhill fine cut blonde stin arxh fenete elafri alla file den einai to kanw 6 mhnes k einai fovero virginia kapna meizmir orinedal.

    *to xarmani exei alaksi apo to arxiko exei gini pio vari
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλησπερα, πετρο και συγχαρητηρια για το blog σου. Αν ξερεις τα τσιγαρα vantage συνεχιζουν να βγαινουν η εχουν καταργηθει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. φίλε πέτρο και ευθήμη ευχαριστω γιά τήν βοηθειάς σας καί τίς προτεινόμενες
    μάρκες λόγω μή συνδιαστικότητας τής ασσος κασετίνας μέ τό ποτό.
    Αρχισα τής προτεινόμενες μάρκες μέ μαλακό Στίβεσαντ καλό λοιπόν τσιγάρο τό
    Στίβεσαντ "γεμάτο" τσιγάρο πικάντικο ώς λέτε εν κατακλείδι είναι ένα καλό τσιγάρο
    αξίζει τά λεφτά του 8)10 από μένα επόμενο είναι στήν δοκιμή τά SENATOR..ευχαριστω
    διά τήν βοηθειά σας γιώργης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. φίλτατε πέτρο ποιό SENATOR λές καί εννοώ χρώμα πακέτου γιατί νομίζω ότι
    τό βγάζει σέ τρείς χρωματισμούς τό πακέτο, πόσο στοιχίζει τό πακέτο καί άν υπάρχει εύκολα σε περίπτερο καί δή στήν επαρχία..!
    ευχαριστω δια την βοηθειά σας γιωργης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το senator στην ελλαδα εχει ερθει σε μια μονο εκδοση σε μεταλλικη μαυρη κασετινα. Αν παρολα αυτα βρεις και καποια αλλη που αγνοουμε πεστο μας. Θα το δεις απο την ιδιαιτερη αναρτηση που εχει κανει ο Πετρος σαν εικονα.

      Κωστας Μ.

      Διαγραφή
  15. ευχαριστώ φίλτατε Κώστας Μ...!
    γιωργης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλτατε Πέτρο τό Dunhill swiss blend καθώς καί τό Senator στήν επαρχία είναι
    εντελώς άγνωστο τσιγάρο δέν τό γνωρίζουν ούτε καί οί προμηθευτές!!
    Εκανα δοκιμή σάν εναλλακτική στήν άσσο κασετίνα τό Στίβεσαντ μαλακό καί τό BFκόκκινο λοιπόν τό Στίβεσαντ μαλακό φίλε ευθήμη 8)10 πολύ καλό τσιγάρο όπως είπα πιό πάνω"φιλικό" τσιγάρο τό συμπαθείς από τήν πρώτη "τζούρα" όμως τό BFκόκκινο άστα νά...πάνε φίλε ευθήμη...άστα νά πάνε..2)10 καί πολύ τού βάζω
    ....γιά μιά στιγμή μού έφερε μιά μυρωδιά όπως μυρίζουν τά φαρμακεία....!
    θά δοκιμάσω καί τό Κάμελ σκληρό.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ Γιώργης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, το αδικείς Γιώργη! Έχει το άρωμα μπασμά Ξάνθης και είναι πολύ πικάντικο, ίσως πιο πικάντικο απ όσο θα το θελα. Ίσως έπεσες σε παλιό πακέτο βέβαια..
      Το senator το βρίσκεις μόνο σε επιλεγμένα μαγαζιά και αν... Είναι πολύ σπάνιο. Το dunhill swiss blend είναι και αυτό σπάνιο. Λιγότερο απ το senator αλλά σπάνιο. Δεν τα φέρνει ούτε το περίπτερο της γειτονιάς μου το οποίο είναι πολύ ενημερωμένο.

      Διαγραφή
    2. Μαλλον δεν σου εκατσε γευστικα το bf red γιατι με τον ανθρακα και το μπασμα εχει περιεργη γευση.
      Το καμελ σκληρο το προτεινω και εγω για δοκιμη.
      Τα senator ειναι πολυ σπανια αλλα και τα καλυτερα μαζι με το εξελενς. Παντως εγω επαρχια το βρηκα σε περιπτερο,αν θες παραγγειλετο γιατι αξιζει.
      Το dunhill fine cut swiss blend δεν ειναι τοσο σπανιο αλλα θελει σε μεγαλο κεντρικο περιπτερο αναζητηση γιατι μπορει να ειναι ψιλομπαγιατικο.
      Πολυ καλο τσιγαρο χωρις προσθετα αξιζει σιγουρα δοκιμης.

      Διαγραφή
  17. ή αλήθεια είναι φίλτατε ευθήμη ότι 1 πακέτο BF είχε τό περίπτερο καί πρίν μού τό δώσει
    τό "ξεσκόνισε" ό περιπτεράς!!
    2 τσιγάρα έχω καπνίσει από τό πακέτο...ίσως τό αδικώ..θά ξαναδοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό τσιγάρο είναι το BF. Τι τιμή είχε,μήπως αγόρασες αρχαίο πακέτο;

      Διαγραφή
  18. Φίλτατε Πέτρο τό πακέτο BF πού αγόρασα έχει τιμή 4 ευρώ καί παρτίδα ΛΞ,,,,επίσης
    παρατήρησα ότι κάνει "κάψιμο" στήν γλώσσα άν αυτό σού λέει κάτι,,,πάντως τό στίβεσαντ μαλακό είναι καλύτερο κατ εμέ από τό BF ...ίσως επειδή ή άσσος κασετίνα έχει τιμές 10-0.7-9 καί τό BF έχει 10-0,8-10 νά έγκειται εκεί ή διαφορά γιατί είχα μιά τάση στά λαιτ τσιγάρα φαντάσου ότι ή άσσος κασετίνα φαντάζει σε μένα λαιτ μπρός στό στίβεσαντ καί τό BF..!
    YΓ πρίν αρχίσω τήν άσσος κασετίνα κάπνιζα μαλπορο λαιτ..καπνίσα BF μπλέ
    από "τράκα" σήμερα από συνάδελφο αλλιώτικο τσιγάρο τού έδωσα BF κόκκινο
    τό έσβυσε αμέσως....άβυσσος ή ψυχή τού καπνιστή..!
    Ευχαριστω δια την φιλοξενεια καί τόν διαλογο Γιώργης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πρέπει να είναι παλιό.Μάλον έπεσες σε κακό πακέτο ή απλά δεν σου ταιριάζει η μάρκα. Να σαι καλά Γιώργη!

      Διαγραφή
    2. Πέτρο τὶ κάνεις φίλε ὅλα καλά;; Τὶ τσιγάρα νὰ παραγγείλω ἀπὸ Ἀγγλία;; Ξέρεις ἂν τὰ Players ἄφιλτρα βγαίνουν ἀκόμα;;

      Μερσι,

      Ἀλέξανδρος 1984

      Διαγραφή
    3. Ναι βγαίνουν έχω κάνει και αφιέρωμα,δες Ιανουαριος 2012. Το πιο ωραίο αγγλικό αφιλτρο είναι το Senior Service. Με φίλτρο ψάξε Sobranie Black Russian και Ziganov Black

      Διαγραφή
    4. Εὐχαριστῶ πολὺ Πήτερ, εἶσ'ὡραῖος..

      Ἀλέξανδρος, 1984

      Διαγραφή
  19. Πήρα Ασσο Super και ανακάλυψα διαμαντάκι. Το τσιγάρο είναι εντελώς διαφορετικό απο αυτό που γνώριζα,υποθέτω το επανασχεδιάσαν απο την αρχή. Η χαρακτηριστική μυρωδιά και η βαριά πικάντικη γευση απουσιάζει.Θυμίζει ελάχιστα παραδοσιακό Ελληνικό τσιγάρο,αν το παρομοίαζα με κάποιο άλλο προιον,θα ήταν το εξευγενισμένο Παλλάς 100ς,ίσως να φέρνει και κάπως στο Μουρατι. Δυστυχώς είναι αρκετά απαλό και για κάποιο περίεργο λόγο εντελώς εθιστικό.Έπιασα τον εαυτό μου να καπνίζει ασταμάτητα γιατί ναι μεν η γεύση(Βιρτζινια με Ανατολικα) είναι ακριβώς το γούστο μου,το βάρος μου άφηνε την αίσθηση του ανικανοποίητου. Σκέφτομαι να το καθιερώσω και σαν μόνιμη μάρκα,αλλά φαντάζομαι στο τέλος θα μου κοστίζει περισσότερο απο ότι αν κάπνιζα Σενατορ ή Εξελενς.Πάντως το προτείνω.Μην ξενερώσετε απο τα πρώτα τσιγάρα,μετα το μισο πακέτο αρχίζει η πόρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μένα πάλι συνέβη το ακριβώς αντίθετο Πέτρο. Τα πρώτα τσιγάρα τα απόλαυσα και σταδιακά μου φύγε ο ενθουσιασμός.

      Είναι καλό τσιγάρο πάντως αλλά προσωπικά με κούρασε αυτό το πολύ γλυκό και έντονο άρωμά του. Και ο άσσος κασετίνα που καπνίζω μόνιμα πια έχει βαρύ άρωμα αλλά αυτό του Σούπερ μου φαίνεται πιο χημικό. Και αυτό το πράγμα με όλα τα 100αρια, που δεν τραβάνε καλά οι πρώτες τζούρες το βρίσκω άκρως εκνευριστικό! Εμένα μου φέρε λίγο από Νταβιντοφ γκολντ αν και έχει δικά του ταυτότητα. Να σημειώσω πως το δοκίμασα πριν 1 μήνα περίπου οπότε πιθανόν να άλλαξε το χαρμάνι του

      Διαγραφή
    2. ..και φυσικά αυτό που είπε ο Πέτρος στο τέλος είναι μεγάλη αλήθεια, ή τουλάχιστον συμβαίνει και μένα: Καθιερώνοντας τον άσσο κασετίνα βλέπω πως καπνίζω αρκετά τσιγάρα παραπάνω την μέρα. Λίγο το άρωμα, λίγο αυτήν η αίσθηση του ανικανοποίητου λόγω του απαλού χαρμανιού, ε δεν θέλει πολύ να γίνει η ζημιά!

      Διαγραφή
  20. τι ποσοστα πισας και νικοτινης εχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σε προσφατη συζητηση που ειχα με γνωστο μου περιπτερα η οποια εγεινε στο περιπτερο του και το οποιο ειναι απο τα πιο κεντρικα περιπτερα της Αθηνας και συζητοντας για διαφορα σηματα μου ειπε πως αυτα τα δυο σηματα επροκειτο συντομα να καταργηθουν λογο των πολυ χαμηλων εως ανυπαρκτων πωλησεων τους.Η πληροφορια ειναι γκαραντι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. παιδιά καλησπερα που μπορω να βρω καρελια αγρινιου στον πειραια??

    μήτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή